Ασύλληπτη η τραγωδία στη Ρωσία - Δεκάδες νεκρά παιδιά από την φωτιά στο εμπορικό κέντρο

Ασύλληπτη η τραγωδία στη Ρωσία - Δεκάδες νεκρά παιδιά από την φωτιά στο εμπορικό κέντρο Facebook Twitter
EPA
1

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών από την τραγωδία σε εμπορικό κέντρο του Κεμέροβο, στη Ρωσία. 

Ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών, Βλαντίμιρ Πουτσκόφ, ανέβασε πριν από λίγο τους νεκρούς στους 64, τονίζοντας πως πολλά από τα θύματα της φωτιάς είναι μικρά παιδιά. 

Οι αρμόδιες αρχές εκφράζουν φόβους πως ο αριθμός των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά μπορεί να ξεπεράσει τα 41. 

Ασύλληπτη η τραγωδία στη Ρωσία - Δεκάδες νεκρά παιδιά από την φωτιά στο εμπορικό κέντρο Facebook Twitter
EPA

Όλα ξεκίνησαν στις 17:00 (τοπική ώρα) της Κυριακής, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο τμήματα του εμπορικού κέντρου που λειτουργούσαν πολλές αίθουσες ψυχαγωγίας. 

Λόγω της ημέρας, την ώρα εκείνη στο εμπορικό κέντρο βρίσκονταν πολλά παιδιά που είχαν πάει με τις οικογένειές τους για να διασκεδάσουν στα εστιατόρια, τις κινηματογραφικές αίθουσες το μπόουλινγκ και τον μικρό ζωολογικό κήπο του Zimnyaya Vishnya.  

Ασύλληπτη η τραγωδία στη Ρωσία - Δεκάδες νεκρά παιδιά από την φωτιά στο εμπορικό κέντρο Facebook Twitter
EPA


Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε έναν από τους υψηλότερους ορόφους του κτιρίου και αρκετά παιδιά βρήκαν, σχεδόν αμέσως, τραγικό θάνατο μέσα σε μία από τις κινηματογραφικές αίθουσες. 

Ασύλληπτη η τραγωδία στη Ρωσία - Δεκάδες νεκρά παιδιά από την φωτιά στο εμπορικό κέντρο Facebook Twitter
EPA

Οι διασώστες κατόρθωσαν να απομακρύνουν με ασφάλεια περίπου 100 ανθρώπους ενώ τουλάχιστον 5 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Προς το παρόν παραμένουν άγνωστα τα αίτια της τραγωδίας ενώ υπό κράτηση έχει τεθεί ο επικεφαλής της εταιρείας που διαχειριζόταν το κέντρο.

 
 



Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τι θλίψη και οδυρμός για τα θύματα!Τι άσχημο, κλειστοφοβικό, επικίνδυνο όπως φαίνεται κτίριο...Ποτέ μου δεν πάω σε τέτοια εμπορικά κέντρα, αδύνατον να δω εκεί ταινίες. Σαν να σε μπουζουριάζουν, σαν να μην υπάρχει αδιέξοδο.