ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Στη Deutsche Telekom περνά επιπλέον 5% του ΟΤΕ

Στη Deutsche Telekom περνά επιπλέον 5% του ΟΤΕ Facebook Twitter
1

Στη Deutsche Telekom περνά επιπλέον μερίδιο 5% του ΟΤΕ.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, η Deutsche Telekom άσκησε το δικαίωμα πρώτης άρνησης για την απόκτηση των 24.507.520 κοινών ονομαστικών μετοχών του Οργανισμού, σύμφωνα με τους όρους 8.4 και 8.6 της συμφωνίας μετόχων μεταξύ του Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας.

Η σχετική επιβεβαίωση εστάλη χθες προς το ΤΑΙΠΕΔ, και, κατόπιν αυτού, το Ταμείο και η Deutsche Telekom θα συνεργαστούν για την τυπική ολοκλήρωση της συναλλαγής, το ύψος της οποίας διαμορφώνεται σε 284.051.959,81 ευρώ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, με βάση το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο (11,24 ευρώ), η DT έδωσε premium άνω του 3%. H μέση τιμή της μετοχής του Οργανισμού στις 20 τελευταίες συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου ήταν 11,5904 ευρώ (τελευταία τιμή στις 15 Μαρτίου, μια ημέρα πριν το κάλεσμα στη DT από το ΤΑΙΠΕΔ για να ασκήσει το δικαίωμά της).

Υπενθυμίζεται ότι η Deutsche Telekom κατέχει ήδη το 40% του ΟΤΕ. 

Το Δημόσιο είχε μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ το 5% του ΟΤΕ και το Ταμείο προκήρυξε διαγωνισμό για την πώλησή του. Την περασμένη εβδομάδα γνωστοποίησε ότι δεν έλαβε καμία προσφορά και κάλεσε την Deutsche Telekom να ασκήσει το δικαίωμα πρώτης άρνησης για την εξαγορά των μετοχών.

Οικονομία
1

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Οικονομία / Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Ο οικονομολόγος Μαρκ Ζάντι προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος ύφεσης, εξηγώντας ποιοι δείκτες απασχόλησης θα επιβεβαιώσουν την επιβράδυνση
LIFO NEWSROOM
Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία / Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Από το 2026, η απόδοση ακινήτου μετά τη λήξη μίσθωσης θα μπορεί να γίνεται χωρίς δικαστική απόφαση, μέσω ειδικής «διαταγής» από δικηγόρο. Η ρύθμιση δίνει νέα εργαλεία στους ιδιοκτήτες αλλά προκαλεί ενστάσεις από ενοικιαστές, που ζητούν περισσότερες εγγυήσεις
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια