Φουρέιρα: Το πραγματικό μου όνομα είναι Εντέλα Φουρεϊράι

Φουρέιρα: Το πραγματικό μου όνομα είναι Εντέλα Φουρεϊράι Facebook Twitter
7

Λίγο πριν η Ελένη Φουρέιρα διαγωνισθεί για λογαριασμό της Κύπρου στη φετινή Eurovision, έδωσε μια συνέντευξη στην οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην καταγωγή της, το πραγματικό της όνομα αλλά και γιατί αρχικά είχε κρύψει την καταγωγή της

Μιλώντας για την περίοδο που ξεκίνησε ως μέλος των Mystique και την απόφασή της να μην αποκαλύψει από πού κατάγεται, η Ελένη είπε: '«Αποφασίσαμε τότε με τους ανθρώπους μου να μην πούμε ότι είμαι από την Αλβανία, μήπως ο κόσμος δει και αγαπήσει την Ελένη Φουρέιρα για αυτό που είναι'».

Παραδέχτηκε πάντως πως ήταν λάθος: «'Ναι ήταν λάθος, αλλά αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω δεν ξέρω αν θα έκανα κάτι διαφορετικό».

'«Το όνομα με το οποίο γεννήθηκα είναι το Εντέλα. Το Φουρέιρα είναι η ρίζα του επιθέτου μου που είναι Φουρεράι, γιατί στην Αλβανία οποιοδήποτε επίθετο παίρνει ένα ''ι'», ανέφερε.

Η Ελένη Φουρέιρα αναφέρει πως ένιωσε λύτρωση όταν αποκάλυψε την καταγωγή της αφού όπως είπε '«Πάντα ήμουν περήφανη που ήμουν από την Αλβανία».

Η τραγουδίστρια μίλησε και για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια λέγοντας πως «πολλές φορές είχαμε πάρει πράγματα από τα σκουπίδια, όπως έπιπλα».

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης στο video που ακολουθεί:

 

*Διαβάστε επίσης: Φταίει ο ρατσισμός μας που η Φουρέιρα έκρυβε ότι είναι Αλβανίδα;

Πολιτισμός
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ θέλει να μεταφέρει στο σινεμά το λεσβιακό μυθιστόρημα της Εύας Μπαλταζάρ

Πολιτισμός / Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ θέλει να μεταφέρει στο σινεμά το λεσβιακό μυθιστόρημα της Εύας Μπαλταζάρ

Ο Ισπανός σκηνοθέτης εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το «Peixos», μια ιστορία ερωτικής εμμονής ανάμεσα σε μια συγγραφέα και μια πλανόδια πωλήτρια ψαριών. Η δυσκολία, όπως παραδέχτηκε, είναι να βρει δύο ηθοποιούς για τους απαιτητικούς ρόλους.
THE LIFO TEAM
ΣΑΛΙ ΡΟΥΝΕΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΚΔΟΤΕΣ

Πολιτισμός / Σάλι Ρούνεϊ: Αντιδρούν οι Έλληνες εκδότες για τη διακοπή διάθεσης των βιβλίων της στη Βρετανία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών προειδοποιεί για τους περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης και ζητά να σταματήσει η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη
THE LIFO TEAM
Ο Ρομέν Γαβράς ήθελε να τα παρατήσει και να γίνει ελαιοπαραγωγός, όταν η AI αντέγραψε το βίντεό του

Πολιτισμός / Ο Ρομέν Γαβράς ήθελε να τα παρατήσει και να γίνει ελαιοπαραγωγός, όταν η AI αντέγραψε το βίντεό του

Ο Ρομέν Γαβράς είδε τη χορογραφία του «Storm», γυρισμένη με 66 χορευτές σε φιλμ 16 mm, να αναπαράγεται αμέτρητες φορές από εργαλεία AI. Τώρα μιλά για την απογοήτευσή του, τα πνευματικά δικαιώματα και όσα δεν μπορούν ακόμη να αντιγράψουν οι μηχανές.
THE LIFO TEAM
Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ θα δώσει φωνή στον Νέστορ Αλμένδρος – Νέο ντοκιμαντέρ για τον σπουδαίο διευθυντή φωτογραφίας

Πολιτισμός / Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ θα δώσει φωνή στον Νέστορ Αλμένδρος – Νέο ντοκιμαντέρ για τον σπουδαίο διευθυντή φωτογραφίας

Νέο ντοκιμαντέρ με παραγωγό τον Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα θα αφηγηθεί τη ζωή του οσκαρικού διευθυντή φωτογραφίας, από τη γαλλική Νουβέλ Βαγκ έως την καταγραφή των διώξεων των γκέι στην Κούβα.
THE LIFO TEAM
Η Σίντι Λόπερ βγάζει σε δημοπρασία τη ζωή της: Τα διάσημα ρούχα, ο έρωτας και η Τσάπελ Ρόαν

Πολιτισμός / Η Σίντι Λόπερ βγάζει σε δημοπρασία τα λεοπάρ πιτζαμάκια της γιαγιάς της και μια ολόκληρη ποπ ιστορία

Η τραγουδίστρια βγάζει σε δημοπρασία στις 22 και 23 Οκτωβρίου τα πιο διάσημα ρούχα και προσωπικά της ενθύμια. Σε νέα της συνεντεύξη θυμάται πώς επινόησε την εικόνα της, από τα λεοπάρ πιτζαμάκια μέχρι την Τσάπελ Ρόαν.
THE LIFO TEAM
ΕΜΣΤ: Τα ξέφρενα ’90s, η documenta και οι ξεχασμένες ιστορίες της ελληνικής τέχνης

Πολιτισμός / Το ΕΜΣΤ επιστρέφει στα ελληνικά ’90s και ξαναδιαβάζει 25 χρόνια σύγχρονης τέχνης

Το ΕΜΣΤ παρουσιάζει δύο νέες εκθέσεις, από τις 16 Ιανουαρίου 2027, που επιστρέφουν στον καλλιτεχνικό πειραματισμό των ’90s και ανασυνθέτουν 25 χρόνια εικαστικής ιστορίας, από τις μεγάλες Μπιενάλε μέχρι την queer ορατότητα.
THE LIFO TEAM
Ο Γούντι Άλεν κινηματογραφεί μια εξιδανικευμένη Μαδρίτη, όπως την οραματίζονται οι τοπικές αρχές

Πολιτισμός / Ο Γούντι Άλεν κινηματογραφεί μια εξιδανικευμένη Μαδρίτη, όπως την οραματίζονται οι τοπικές αρχές

Με χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ από τις αρχές της Μαδρίτης, ο Γούντι Άλεν καλείται να αναδείξει τη γοητεία της ισπανικής πρωτεύουσας την ώρα που οι κάτοικοί της διαδηλώνουν για τη στεγαστική κρίση
THE LIFO TEAM
Μια ρωμαϊκή σαρκοφάγος έκρυβε έναν νεκρό 700 χρόνια νεότερο – Το μυστήριο στο Αβαείο του Ουέστμινστερ

Πολιτισμός / Ποιος ήταν θαμμένος στη ρωμαϊκή σαρκοφάγο του Ουέστμινστερ; Νέα στοιχεία για το μυστήριο 150 ετών

Μια σαρκοφάγος του 4ου αιώνα, ένας μυστηριώδης σκελετός και ένας σταυρός που προστέθηκε αιώνες αργότερα. Νέα αρχαιολογική μελέτη δείχνει ότι ο νεκρός ήταν πιθανότατα ένας από τους δύο ηγουμένους του Ουέστμινστερ που έζησαν πριν από χίλια χρόνια.
THE LIFO TEAM
Πάτι Σμιθ: «Η τέχνη δεν αρκεί πια. Χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας»

Πολιτισμός / Πάτι Σμιθ κατά Τραμπ: «Ντρέπομαι για την κυβέρνησή μου – Η τέχνη δεν αρκεί πια»

Από το Οβιέδο, όπου βρίσκεται για να παραλάβει το Βραβείο Πριγκίπισσα των Αστουριών για τις Τέχνες, η Πάτι Σμιθ κάλεσε τους πολίτες να ενωθούν και να ψηφίσουν, εκφράζοντας την απογοήτευσή της για τη σημερινή αμερικανική κυβέρνηση.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Κρίμα πάντως που υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αναγκάζονται να κρύβουν την καταγωγή τους γιατί δεν θα γίνουν αποδεκτοί. Ο Έλληνας δυστυχώς τη λέξη Αλβανός τη χρησιμοποιεί πολλές φορές σαν βρισιά. Πάντα θυμάμαι παιδιά στις αρχές να κρύβουν την καταγωγή τους λόγω του κόμπλεξ που τους δημιουργήσαμε εμείς.
μας εχουν βαρεθει που ολο κομπαζουμε για τον πολιτισμο μας που μας οφειλουν τα παντα και αλλες ανοησιες. τωρα αν αυτοι μας ζητησουν για την τεχνολογια που χρησιμοποιουμε εμεις μηπως τελικα τους χρωσταμε;