Συνετρίβη ελικόπτερο της ρωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας - Νεκροί 6 από τους 7 επιβαίνοντες

Συνετρίβη ελικόπτερο της ρωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας - Νεκροί 6 από τους 7 επιβαίνοντες Facebook Twitter
0

Στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Μ-8, που ανήκε στην υπηρεσία συνοριακής φύλαξης της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) συνετρίβη σήμερα σε ορεινή περιοχή της Τσετσενίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι έξι από τους επτά επιβαίνοντες, σύμφωνα με την Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας.


Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε προγραμματισμένη πτήση και οι ειδικοί αποδίδουν τη συντριβή σε παραβιάσεις των κανόνων πτήσης.

Η Επιτροπή άσκησε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 351 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσίας, ενώ διεξάγονται επιτόπιες έρευνες στον τόπο της συντριβής για την περισυλλογή επιπλέον στοιχείων. 

Το ελικόπτερο συνετρίβη στις 13.15 ώρα Μόσχας, πέφτοντας σε χαράδρα, οχτώ χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Γεωργία. 

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Ria Novosti το ελικόπτερο κατά την προσγείωση του ακούμπησε με τους έλικες το έδαφος, ανετράπη και έπεσε στην χαράδρα.

Το υπουργείο Υγείας της Τσετσενίας, ανέφερε ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν επτά άτομα εκ των οποίων οι έξι σκοτώθηκαν, ενώ ένας εκ των επιβαινόντων ανασύρθηκε από τα συντρίμμια βαριά τραυματισμένος και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν έξι ομάδες διασωστών και γιατρών από τις υπηρεσίες συνδρομής του υπουργείου Υγείας της Τσετσενίας.

Συγκεχυμένες ήταν αρχικά και οι πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες κάτω από τις οποίες συνετρίβη το ελικόπτερο, καθώς μια πηγή φέρεται να δήλωσε στο Ria Novosti ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν «ευνοϊκές» ενώ άλλη πηγή δήλωσε ότι χιόνιζε και έβρεχε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση Τραμπ με τα ΜΜΕ: Αρνούνται να υπογράψουν τους νέους κανόνες του Πενταγώνου

Διεθνή / Κλιμακώνεται η σύγκρουση Τραμπ με τα ΜΜΕ: Αρνούνται να υπογράψουν τους νέους κανόνες του Πενταγώνου

Οι νέοι κανόνες απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να κινούνται ελεύθερα στο Πεντάγωνο χωρίς συνοδεία - Ο υπουργός Άμυνας διατηρεί το δικαίωμα να ανακαλεί διαπιστεύσεις δημοσιογράφων
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τέσσερις σοροί ομήρων παραδόθηκαν στο Ισραήλ από τη Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Τέσσερις σοροί ομήρων παραδόθηκαν στο Ισραήλ από τη Χαμάς

Μέχρι στιγμής, έχουν παραδοθεί οκτώ σοροί, ενώ το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι η όχι πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Δύση φιμώνει και καταστέλλει διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, καταγγέλλει νέα έκθεση

Διεθνή / Η Δύση φιμώνει και καταστέλλει διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, καταγγέλλει νέα έκθεση

Νέα έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποκαλύπτει πως η Δύση περιορίζει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, ποινικοποιώντας τις φιλοπαλαιστινιακές φωνές σε Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Ξεκινά τώρα το δεύτερο στάδιο» της συμφωνίας για τη Γάζα - Τι περιλαμβάνει

Διεθνή / Τραμπ για Γάζα: Ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο της συμφωνίας - «Αν η Χαμάς δεν αφοπλιστεί, θα την αφοπλίσουμε εμείς»

Το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ προβλέπει τη δημιουργία μιας Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης, με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, αραβικών και διεθνών εταίρων
LIFO NEWSROOM