Πούτιν σε ΗΠΑ: Δώστε μας τα στοιχεία για την ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές

Πούτιν σε ΗΠΑ: Δώστε μας τα στοιχεία για την ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές Facebook Twitter
EPA
1

Η Ρωσία χρειάζεται να εξετάσει τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την ενοχή των ατόμων που κατηγορούνται για ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 και στη συνέχεια θα λάβει απόφαση σχετικά με την ενοχή τους ή όχι, δήλωσε σε συνέντευξη του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος Πούτιν είπε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να απαντήσει στις κατηγορίες αν τα κατηγορούμενα άτομα δεν έχουν παραβιάσει κάποιο ρωσικό νόμο. «Με όλο το σεβασμό για εσάς, με όλο το σεβασμό για το Κογκρέσ πρέπει να έχετε άτομα με πτυχία νομικής», είπε ο Πούτιν στην δημοσιογράφο Μέγκιν Κέλι και συνέχισε: «100% έχετε. Και αυτοί που είναι καλά μορφωμένοι πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς στη Ρωσία δεν μπορούμε να δικάσουμε κάποιον που δεν έχει παραβιάσει το ρωσικό δίκαιο».

Όταν η Κέλι του απάντησε ότι έχει και η ίδια πτυχίο νομικής, ο Πούτιν σχολίασε: «Τότε λοιπόν πρέπει να καταλαβαίνετε και εσείς ότι χρειάζεται ένα επίσημο αίτημα στον Γενικό Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δώστε μας ένα έγγραφο, δώστε μας ένα επίσημο αίτημα. Αυτό πρέπει να περάσει μέσα από επίσημα κανάλια, όχι μέσα από τον Τύπο ή από τις φωνές στο αμερικανικό Κογκρέσο».

Η Ουάσινγκτον ισχυρίζεται ότι η Μόσχα έχει αναμειχθεί στις προεδρικές εκλογές του 2016. Οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη κάτω από την ομπρέλα του FBI. Ο πρόεδρος Τραμπ καθώς και βασικά στελέχη της κυβέρνησής του ερευνώνται για πιθανή σύμπραξη με ρώσους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κάποτε "ανακάλυψαν" ότι το Ιρακ είχε WMDs, σε μια "σύμπραξη" θα κολλήσουν;Παρεμπιπτόντως, "σύμπραξη" πρέπει να είναι η πιο γελοία κατηγορία που έχει ακουστεί ποτέ. Είναι τόσο προκλητικά ασαφής, που αναρωτιέται κανείς μήπως απλά δημιουργήθηκε ως προπέτασμα καπνού (γκουχ γκουχ).