Απόφαση ορόσημο στη Γερμανία - Ανοίγει ο δρόμος για την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων ντίζελ στις πόλεις

Απόφαση ορόσημο στη Γερμανία - Ανοίγει ο δρόμος για την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων ντίζελ στις πόλεις Facebook Twitter
2

Το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο στη Γερμανία έκρινε νόμιμη την υπό όρους απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων με κινητήρες ντίζελ στις πόλεις, ανοίγοντας τον δρόμο για τη λήψη αυτού του εξαιρετικά επίμαχου μέτρου.

Η απόφαση του δικαστηρίου της Λειψίας αφορά άμεσα τις πόλεις της Στουτγάρδης και του Ντίσελντορφ, που έχουν τη δυνατότητα να θέσουν σε εφαρμογή τέτοια απαγόρευση.

Στέλνει επίσης ένα ισχυρό μήνυμα σε εθνικό επίπεδο, καθώς δεκάδες πόλεις ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Aκτιβιστές έχουν κινηθεί νομικά εναντίον πολλών πόλεων υποστηρίζοντας ότι έχουν καθήκον να μειώσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση για να προστατεύσουν την υγεία των ανθρώπων.

Η απόφαση θα έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη τη χώρα, ανοίγοντας το δρόμο για άλλες πόλεις να εισαγάγουν απαγορεύσεις.

Περίπου 70 γερμανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Μονάχου και της Κολωνίας, σημείωσαν μέση περιεκτικότητα σε διοξείδιο του αζώτου πάνω από τα όρια της ΕΕ το 2017, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (UBA).

Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει ακόμη απαντήσει στην απόφαση, οι λεπτομέρειες της οποίας δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί από το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο στη Λειψία, αλλά είχε εκφράσει την αντίθεση της αρχικά.

Στα επιχειρήματα εναντίον της απόφασης είναι ότι η απαγόρευση θα διαταράξει σημαντικά τη ζωή των ιδιοκτητών αυτοκινήτων ντίζελ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To ηφαίστειο Krasheninnikov στη Ρωσία εξερράγη μετά από 600 χρόνια - Σεισμός και συναγερμός για τσουνάμι

Διεθνή / To ηφαίστειο Krasheninnikov στη Ρωσία εξερράγη μετά από σχεδόν 600 χρόνια - Συναγερμός για τσουνάμι

Το ηφαίστειο Krasheninnikov στην Καμτσάτκα εξερράγη για πρώτη φορά από το 1463, πιθανώς λόγω του ισχυρού σεισμού 8,8R πριν λίγες ημέρες, με σύννεφα στάχτης έως 6 χλμ. και παγκόσμιο συναγερμό για τσουνάμι και αεροπορικά θέματα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ υποσχέθηκε δασμούς «χωρίς εξαιρέσεις» αλλά εισαγωγές άνω του 1 τρισ. δολαρίων εξαιρούνται σιωπηρά

Διεθνή / Ο Τραμπ υποσχέθηκε δασμούς «χωρίς εξαιρέσεις» αλλά εισαγωγές άνω του 1 τρισ. δολαρίων εξαιρούνται σιωπηρά

Παρότι ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε δασμούς σε εισαγόμενα προϊόντα από δεκάδες χώρες, πάνω από το ένα τρίτο των εισαγωγών (περίπου 1 τρισ. δολάρια) έχει εξαιρεθεί
LIFO NEWSROOM
Νέο βίντεο της Χαμάς: Αποστεωμένος όμηρος αναγκάζεται να σκάψει τον τάφο του σε σήραγγα

Διεθνή / Νέο βίντεο της Χαμάς: Αποστεωμένος όμηρος αναγκάζεται να σκάψει τον τάφο του σε σήραγγα

«Το να υποβάλλεται σκοπίμως σε λιμό ο γιος μας στο πλαίσιο μίας εκστρατείας προπαγάνδας είναι μία από τις φρικτότερες πράξεις που έχει ποτέ δει ο κόσμος. Λιμοκτονεί μόνο και μόνο για να υπηρετήσει την προπαγάνδα της Χαμάς» λέει η οικογένεια του ομήρου
LIFO NEWSROOM
Πώς η βιομηχανία K-beauty της Νότιας Κορέας πλήττεται από τους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Πώς η βιομηχανία K-beauty της Νότιας Κορέας πλήττεται από τους δασμούς του Τραμπ

Η παγκόσμια απήχηση της νοτιοκορεατικής κουλτούρας έχει συμβάλει στην εκτίναξη της δημοτικότητας των καλλυντικών της - Οι Αμερικανοί ξόδεψαν περίπου 1,7 δισ. δολάρια σε προϊόντα K-beauty το 2024
LIFO NEWSROOM
Σιωπή και Ατιμωρησία: Το 88% των ερευνών για εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ κλείνει χωρίς απόδοση ευθύνης

Διεθνή / Σιωπή και Ατιμωρησία: Το 88% των ερευνών για εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ κλείνει χωρίς απόδοση ευθύνης

Το 88% των στρατιωτικών ερευνών του Ισραήλ για φερόμενα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα δεν κατέληξαν σε ευθύνες ή παραμένουν ανεπίλυτες - Ανάμεσά τους, επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς άμαχους
LIFO NEWSROOM
Ιαν Μπολ: Ο άνδρας που προσπάθησε να απαγάγει την Πριγκίπισσα Άννα δηλώνει αθώος – «Ήταν σκευωρία της βασιλικής οικογένειας»

Διεθνή / Ιαν Μπολ: Ο άνδρας που προσπάθησε να απαγάγει την Πριγκίπισσα Άννα δηλώνει αθώος – «Ήταν σκευωρία της βασιλικής οικογένειας»

Ο Ιαν Μπολ, που το 1974 επιχείρησε την απαγωγή της Πριγκίπισσας Άννας, ισχυρίζεται πως ήταν αθώος και θύμα βασιλικής σκευωρίας με σκοπό τη διαφήμιση ενός βιβλίου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αν θέλουν να απαγορεύσουν την μετακίνηση αυτοκινήτων Diesel μέσα στις πόλεις ας μειώσουν κατά πολύ την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης. Το ότι ο περισσότερος κόσμος αγοράζει αυτοκίνητα Diesel, τα οποία μάλιστα είναι ακριβότερα από τα αντίστοιχα μοντέλα της βενζίνης, αυτό συμβαίνει, αποκλειστικά και μόνο, επειδή τα χιλιόμετρα μετακίνησης με Diesel, είναι πολλαπλάσια απ΄ότι με την βενζίνη.Και φυσικά, τους αρέσει δεν τους αρέσει, μπορούν δεν μπορούν (ας βρουν τον τρόπο...), το μέτρο να μην ισχύσει αναδρομικά αλλά για όσους πρόκειται να αγοράσουν Diesel από την ψήφιση (αν ψηφιστεί), του νόμου και μετά. Όσοι δηλαδή έχουν αγοράσει και κατέχουν αυτοκίνητα Diesel «του κουτιού», τι θα τα κάνουν;;... ..εκτός και αν εφαρμοστεί ξανά το μέτρο των αποσύρσεων, όμως, όμως, τονίζω, η οικονομική επιχορήγηση της απόσυρσης για αγορά βενζινοκίνητου, να είναι στο 70-90% της έκπτωσης, αναλόγως την ηλικία του ντιζελοκίνητου μοντέλο απόσυρσης...εκτός και αν οι αυτοκινητοβιομηχανίες ψάχνουν νέους τρόπους και νέους νόμους «της κότας με τα χρυσά αυγά»..., ώστε να πουλήσουν και να θησαυρίσουν ακόμη περισσότερο...!