Aυστραλιανό Όπεν: Ο Φέντερερ κατέκτησε το 20ο Grand Slam της καριέρας του και έγραψε Ιστορία

Aυστραλιανό Όπεν: Ο Φέντερερ κατέκτησε το 20ο Grand Slam της καριέρας του και έγραψε Ιστορία Facebook Twitter
1

Ο Ρότζερ Φέντερερ κέρδισε για 6η φορά το Αυστραλιανό Όπεν, κατέκτησε το 20ο Grand Slam της καριέρας του και απέδειξε για μία ακόμη φορά γιατί θεωρείται ο πιο ολοκληρωμένος τενίστας της γενιάς του και ίσως ο καλύτερος όλων των εποχών.

Σε έναν τελικό που διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες, ο 36χρονος Ελβετός επικράτησε με 3-2 σετ του Κροάτη Μαρίν Τσίλιτς.

Ο Φέντερερ ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα αλλά ο Τσίλιτς προέβαλε σθεναρή αντίσταση με αποτέλεσμα ο αγώνας να κριθεί στο 5ο και τελευταίο σετ (6-2, 6-7, 6-3, 3-6, 6-1).

Αυτός ήταν ο 20ος τίτλος σε τουρνουά Grand Slam για τον σπουδαίο Ελβετό τενίστα που έγινε μόλις ο τέταρτος αθλητής που πετυχαίνει κάτι αντίστοιχο (και ο πρώτος άντρας), μετά τις Μάργκαρετ Κόρτ, Σερένα Γουίλιαμς και Στέφι Γκραφ.

Αυτή τη στιγμή ο Φέντερερ απέχει μόλις 155 μονάδες στο ranking από τον Ράφαελ Ναδάλ. Εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης αν ο Ισπανός τενίστας δεν καταφέρει να φτάσει στα ημιτελικά του τουρνουά στο Ακαπούλκο.

Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χλεύασαν τον Κέιλεμπ Γουίλιαμς για τα βαμμένα νύχια του και τώρα έγινε εξώφυλλο του Madden

Αθλητισμός / Χλεύασαν τον Κέιλεμπ Γουίλιαμς για τα βαμμένα νύχια του και τώρα έγινε εξώφυλλο του Madden

Ο Κέιλεμπ Γουίλιαμς μπήκε στο εξώφυλλο του πιο αναγνωρίσιμου βιντεοπαιχνιδιού αμερικανικού ποδοσφαίρου με τα βαμμένα του νύχια σε πρώτο πλάνο. Για χρόνια, η ίδια εικόνα γινόταν αφορμή για ομοφοβική χλεύη.
THE LIFO TEAM
Η Ισπανία πήρε το Μουντιάλ και ένας παίκτης της θυμίζει τι φοβάται ακόμη το ποδόσφαιρο

Αθλητισμός / Η Ισπανία πήρε το Μουντιάλ, αλλά το ποδόσφαιρο φοβάται ακόμη τα βαμμένα νύχια

Ο Μπόρχα Ιγκλέσιας, παίκτης της πρωταθλήτριας Ισπανίας, έχει δεχτεί ομοφοβικές βρισιές επειδή βάφει τα νύχια του και θυμίζει γιατί οι γκέι ποδοσφαιριστές φοβούνται ακόμη να μιλήσουν ανοιχτά.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ίσως και να χε όσα η Κορτ ή η Γκραφ, ακόμα και περισσότερα αν δεν υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός από τους άλλους 2 μεγάλους παίχτες αυτής της εποχής. Κάτι που λείπει στο WTA. Όταν κάνουμε συγκρίσεις να είμαστε σωστοί. Οι Ναδάλ και Τζόκοβιτς έχουν στερήσει πάρα πολλούς τίτλους από τον Φέντερερ!