ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Aυστραλιανό Όπεν: Ο Φέντερερ κατέκτησε το 20ο Grand Slam της καριέρας του και έγραψε Ιστορία

Aυστραλιανό Όπεν: Ο Φέντερερ κατέκτησε το 20ο Grand Slam της καριέρας του και έγραψε Ιστορία Facebook Twitter
1

Ο Ρότζερ Φέντερερ κέρδισε για 6η φορά το Αυστραλιανό Όπεν, κατέκτησε το 20ο Grand Slam της καριέρας του και απέδειξε για μία ακόμη φορά γιατί θεωρείται ο πιο ολοκληρωμένος τενίστας της γενιάς του και ίσως ο καλύτερος όλων των εποχών.

Σε έναν τελικό που διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες, ο 36χρονος Ελβετός επικράτησε με 3-2 σετ του Κροάτη Μαρίν Τσίλιτς.

Ο Φέντερερ ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα αλλά ο Τσίλιτς προέβαλε σθεναρή αντίσταση με αποτέλεσμα ο αγώνας να κριθεί στο 5ο και τελευταίο σετ (6-2, 6-7, 6-3, 3-6, 6-1).

Αυτός ήταν ο 20ος τίτλος σε τουρνουά Grand Slam για τον σπουδαίο Ελβετό τενίστα που έγινε μόλις ο τέταρτος αθλητής που πετυχαίνει κάτι αντίστοιχο (και ο πρώτος άντρας), μετά τις Μάργκαρετ Κόρτ, Σερένα Γουίλιαμς και Στέφι Γκραφ.

Αυτή τη στιγμή ο Φέντερερ απέχει μόλις 155 μονάδες στο ranking από τον Ράφαελ Ναδάλ. Εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης αν ο Ισπανός τενίστας δεν καταφέρει να φτάσει στα ημιτελικά του τουρνουά στο Ακαπούλκο.

Αθλητισμός
1

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Ίσως και να χε όσα η Κορτ ή η Γκραφ, ακόμα και περισσότερα αν δεν υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός από τους άλλους 2 μεγάλους παίχτες αυτής της εποχής. Κάτι που λείπει στο WTA. Όταν κάνουμε συγκρίσεις να είμαστε σωστοί. Οι Ναδάλ και Τζόκοβιτς έχουν στερήσει πάρα πολλούς τίτλους από τον Φέντερερ!