Η απάντηση Παυλόπουλου στον Λεβέντη μετά τις απειλές παραίτησης αν υπογράψει τον νόμο για την ταυτότητα φύλου

Η απάντηση Παυλόπουλου στον Λεβέντη μετά τις απειλές παραίτησης αν υπογράψει τον νόμο για την ταυτότητα φύλου Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
2

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος απέστειλε απαντητική επιστολή προς τον πρόεδρο της Κ.Ο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, στην οποία αναφέρει ότι θα λάβει υπόψη του την επιστολή του, ως οφείλει θεσμικώς, πάντοτε όμως εντός του κανονιστικού πλαισίου, που οριοθετεί το Σύνταγμα ως προς την άσκηση των εν γένει αρμοδιοτήτων του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Λεβέντης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του ζήτησε να μην υπογράψει και να μην κυρώσει το νόμο που ψήφισε η Βουλή για την αλλαγή ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη, αλλά να τον επιστρέψει στην Βουλή, προς πληρέστερη μελέτη και διαβούλευση.

Μάλιστα, σε δηλώσεις που έκανε, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων απείλησε ότι αν υπογράψει το νομοσχέδιο ο Π. Παυλόπουλος θα του κόψει την καλημέρα ενώ θα παραιτηθεί και από βουλευτής. «Δεν πρόκειται για φωτοβολίδα αλλά για απόφαση» διευκρίνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στενοί συνεργάτες του Βασίλη Λεβέντη, αναφερόμενοι στα περί παραίτησής του. 

Ειδικότερα, η επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Βασίλη Λεβέντη αναφέρει τα εξής:


«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Απαντώντας στην από 11.10.2017 επιστολή σας, σας ενημερώνω ότι θα την λάβω, ως οφείλω θεσμικώς, υπόψη μου κατά την άσκηση της συγκεκριμένης αρμοδιότητάς μου, πάντοτε όμως εντός του κανονιστικού πλαισίου που οριοθετεί το Σύνταγμα ως προς την άσκηση των εν γένει αρμοδιοτήτων μου.

Με εκτίμηση
Προκόπιος Παυλόπουλος».

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια