Δένδιας για ταυτότητα φύλου: Αν δεν ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ το άρθρο 3, δεν θα υπάρχει κυβέρνηση

Δένδιας για ταυτότητα φύλου: Αν δεν ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ το άρθρο 3, δεν θα υπάρχει κυβέρνηση Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
2

Για πλήρη απόσταση του «γενικόλογου ιεραποστολισμού», στον οποίο επιδίδεται εσχάτως ο πρωθυπουργός και των έργων του, που άπτονται της καθημερινότητας των απλών ανθρώπων, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι η νομοθετική της πρωτοβουλία είναι απολύτως αντίθετη με την σοβαρότητα με την οποία ο πρωθυπουργός μίλησε για αυτή.

Ταυτοχρόνως, αντιπαρέβαλε την πρόταση νόμου που κατέθεσε η ΝΔ, για τη νομική αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου απέναντι στην κυβερνητική «νομοθετική προχειρότητα» και κάλεσε την κυβέρνηση να ψηφίσει αυτή ώστε να υπάρξει ρύθμιση του θέματος.

«Ο πρωθυπουργός της χώρας ήρθε εδώ σήμερα και έκανε μια ομιλία ήρεμων τόνων ακολουθώντας αυτό που συχνά κάνει τον τελευταίο καιρό. Επιδίδεται σε αυτό που χαρακτηρίζω ως λεκτικό ιεραποστολισμό. Δημιουργεί δίπολα. Καλό - κακό, προνομιούχοι - μη προνομιούχοι. Και ο ίδιος επιφυλάσσει για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον εαυτό του τον ρόλο του καλού πρίγκιπα, δίπλα στους αδύναμους. Μας μίλησε προηγουμένως για λιοντάρια και ζέβρες, για θύτες και θύματα και επέλεξε βέβαια να μας πει ότι η κυβέρνησή του είναι δίπλα στα θύματα. Αυτός ο γενικόλογος ιεραποστολισμός θα είχε έννοια και ενδιαφέρον αν ανταποκρινόταν και στις επιδόσεις αυτής της κυβέρνησης και στον τομέα της προστασίας αυτών των οποίων η ίδια λεκτικά, επιλέγει να εκφράσει και να στηρίξει. Βλέπουμε όμως ότι στην πράξη, στην καθημερινή ζωή, εκεί που όλα μετρώνται, προμετριώνται και αποτιμώνται τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά», είπε ο κ. Δένδιας σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια.

«Δυστυχώς, η προσπάθεια της κυβέρνησης να ασκήσει την νομοθετική της πρωτοβουλία είναι αντίθετη απόλυτα με την σοβαρότητα με την οποία ο πρωθυπουργός μίλησε για αυτήν την πρωτοβουλία» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος προσέθεσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα περίμενε αυτό το νομοθέτημα να είναι επεξεργασμένο και στην τελευταία του λεπτομέρεια, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας ήρθε εδώ για να μας μιλήσει για τη σημασία του και να αποτελεί μια ολιστική απάντηση στα κίνητρα ανθρώπων, μειονοτήτων και να δίνει πειστικές εξηγήσεις για τις απαντήσεις που δίνει σε ευαίσθητα θέματα. «Αντ' αυτού», συνέχισε ο κ. Δένδιας, «βρισκόμαστε πάλι -εμείς θέλουμε να υπάρξει ρύθμιση- σε μια εκδήλωση κυβερνητικής προχειρότητας, όπως είναι το σύνολο του νομοθετικού έργου αυτής της κυβέρνησης».

«Σας έχουμε πει ποια είναι η άποψή μας για το άρθρο 3, καταθέσαμε πρόταση συγκεκριμένη, θα μπορούσατε να την πάρετε, να την ψηφίσουμε αντί της δικής σας», είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα και κάλεσε τον υπουργό και τους βουλευτές να απαντήσουν πειστικά πως μπορεί να αντιπαρέλθει κανείς την θέση που εκφράζει η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία ότι κάτω των 17 ετών δεν υπάρχει διαμορφωμένη προσωπικότητα και δεν είναι ενδεδειγμένη η ηλικία αυτή και μεταθέτει το θέμα στους γονείς και σε κάποιους άλλους. «Βεβαίως συγκινείται ο κ. υπουργός από το δράμα των ανθρώπων στην Επιτροπή, φαντάζομαι και όλοι εμείς αν ήμαστε εκεί, αλλά το ερώτημα είναι η ανθρώπινη συγκίνηση την οποία σέβομαι, ή η ορθή και στέρεη επίλυση του προβλήματος;», έθεσε το ερώτημα ο κ. Δένδιας.

Απαντώντας στο κάλεσμα του πρωθυπουργού, να ακολουθήσουν τα κόμματα το ευρωπαϊκό ρεύμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, είπε πως μόλις πέντε χώρες ακολουθούν το κυβερνητικό παράδειγμα της Ελλάδας. Ο κ. Δένδιας σχολίασε και της αναφορές του Σταύρου Κοντονή στην ΝΔ λέγοντας: «Κλαίει για την ΝΔ ο κ υπουργός γιατί δεν ακολουθούμε το φωτεινό παράδειγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή; Σοβαρά εσείς ήρθατε να μας υποδείξετε πως θα ακολουθήσουμε την πολιτική κληρονομία του Κωνσταντίνου Καραμανλή; Για τα 40 χρόνια που κατέστρεψαν την Ελλάδα, τον Καραμανλή τον έχετε μέσα ή έξω; Και αν σε αυτά τα χρόνια προσθέσετε και αυτά του Ανδρέα Παπανδρέου, για τον οποίο ο πρωθυπουργός γράφει διθυραμβικά άρθρα, τα 40 πως προστίθενται ή από τι αφαιρούνται; Έχετε σημαίες ευκαιρίες για ότι χρειάζεστε; έχουμε αυτές τις αρχές και αν δεν σας αρέσει έχουμε και άλλες αρχές. Τί είναι αυτά, που νομίζετε ότι μιλάτε σε ιθαγενείς; Εσείς θα μας πείτε πως θα προστατέψουμε την πολιτική κληρονομία του ιδρυτή μας;».


Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, παρατήρησε πως εδώ υπάρχει και ένα θέμα δεδηλωμένης, «ένα πολιτικό ζήτημα πέρα και έξω από την κυβέρνηση» και «ξεκαθάρισε» ότι «τελείωσε ο κοινοβουλευτικός λαθρεπιβατισμός και η κοινοβουλευτική λαθρεπιβίβαση».


«Έχετε πλειοψηφία να κυβερνήσετε; Γιατί η ανάγκη σας σας οδηγεί σε τραγικές επιλογές. Τι θα κάνετε για να ψηφίσετε το άρθρο 3; Γιατί αν δεν το ψηφίσει το κόμμα των ΑΝΕΛ σας λέμε ευθέως ότι κυβέρνηση στη χώρα δεν θα υπάρχει», κατέληξε απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια