Τα μαγαζιά-«τρύπες» του κέντρου της Αθήνας γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή

Τα μαγαζιά-«τρύπες» του κέντρου της Αθήνας γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή Facebook Twitter
0

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΙΝΑ ΠΕΣΧΟΥ

Τα μαγαζιά-«τρύπες» του κέντρου της Αθήνας γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή Facebook Twitter
Το χαβανέζικο σούσι, το οποίο αν και έχει ως βάση το ωμό ψάρι και ρύζι, διαφέρει σε εμφάνιση αλλά και πρωτοτυπία(;) από το ιαπωνικό. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Tο μοτίβο είναι πλέον γνώριμο: μικρά μαγαζιά, ιδιαίτερα μενού, προσιτές τιμές. Την αρχή την έκανε το Los Loros με τους πολύχρωμους παπαγάλους στην οδό Ξενοφώντος, με γεύσεις από Βενεζουέλα και Κολομβία, ενώ ακολούθησαν τα περίφημα dim sum και bao του Βασίλη Καλλίδη στο Pink Flamingo.

Το τρίγωνο των ethnic γεύσεων και της πολυχρωμίας έρχεται να συμπληρώσει το Poké, όπου η αγάπη για το ψάρι και ένα βίντεο στο YouTube έβαλε στον Γιάννη Κανδυλίδη, τον έναν από τους τρεις ιδιοκτήτες και πρώην σεφ στο Βαρούλκο και το 48 Urban Garden, την ιδέα να μας μυήσει στο χαβανέζικο σούσι, το οποίο αν και έχει ως βάση ωμό ψάρι και ρύζι, διαφέρει από το ιαπωνικό. Μαζί με τον Γιάννη Μπινιάρη και τον Κωνσταντίνο Γιαννούτα, έστησαν το μαγαζί με τα μπλε ιλεκτρίκ τραπεζάκια στην οδό Πετράκη 7, όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει το «ανοιχτό» χαβανέζικο σούσι σε τρεις εκδοχές (με σολομό, φρέσκο ελληνικό ψάρι ή γαρίδα) αλλά και να διαμορφώσει το μπολ του σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις. Προς το παρόν το Poké σερβίρει και ένα vegan πιάτο με παντζάρι, αλλά αναμένεται να προστεθούν περισσότερες επιλογές.

Στέκι πολλών εργαζομένων της γύρω περιοχής, αποτελεί ένα ευχάριστο και γνήσια εξωτικό μέρος για γρήγορο φαγητό και ένα μικρό διάλειμμα από τη δουλειά. Άλλοι κάθονται και διαβάζουν, άλλοι καλούν φίλους, όλοι όμως ανταλλάζουν λίγες (ή και περισσότερες) κουβέντες με τους ιδιοκτήτες και η διάθεση φαίνεται να είναι τόσο ευχάριστη όσο ο ζωγραφισμένος τοίχος του μικροσκοπικού αυτού χώρου. Σημάδι ότι το βρήκατε είναι το ροζ neon sign με το ψάρι, tip για να δροσιστείτε τώρα που έπιασε (ξανά) η ζέστη, η σπιτική τους λεμονάδα. To Poké είναι ανοιχτό από τη μία το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ, εκτός Κυριακής.

 

  

Slideshow: Γνωρίστε τον πολύχρωμο κόσμο του Poké 

Τα μαγαζιά-«τρύπες» του κέντρου της Αθήνας γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή Facebook Twitter
Οι τρεις ιδιοκτήτες του Poké, Γιάννης Κανδυλίδης, Γιάννης Μπινιάρης και Κωνσταντίνος Γιαννούτας. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τα μαγαζιά-«τρύπες» του κέντρου της Αθήνας γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τα μαγαζιά-«τρύπες» του κέντρου της Αθήνας γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τα μαγαζιά-«τρύπες» του κέντρου της Αθήνας γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τα μαγαζιά-«τρύπες» του κέντρου της Αθήνας γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τα μαγαζιά-«τρύπες» του κέντρου της Αθήνας γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τα μαγαζιά-«τρύπες» του κέντρου της Αθήνας γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τα μαγαζιά-«τρύπες» του κέντρου της Αθήνας γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τα μαγαζιά-«τρύπες» του κέντρου της Αθήνας γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή Facebook Twitter
Σημάδι ότι το βρήκατε είναι το ροζ neon sign με το ψάρι. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Λιγότερο πολύχρωμο και πιο χαμηλά, στον αριθμό 86 της οδού Ερμού, το Vegan Nation με μόλις ένα μήνα ζωής αποτελεί πόλο έλξης για Έλληνες και τουρίστες προσφέροντας μεγάλη ποικιλία σε vegan φαγητά και cold pressed χυμούς. Στον λιτό, φωτεινό χώρο, με ευχάριστη jazz μουσική υπόκρουση, παρέες όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων βρίσκουν αγαπημένα γλυκά στη vegan εκδοχή τους (με το τσιζκέικ και το τιραμισού να αποτελούν τα αγαπημένα), vegan σούσι (το οποίο κάνει φτερά από πολύ νωρίς μες στη μέρα), σάντουιτς, αλλά και φρέσκα ζεστά φαγητά όπως νιόκι με μανιτάρια αλά κρεμ, σπαγγέτι μπολονέζ, ψητά λαχανικά και πιάτα ημέρας. Ρωτήστε το πολύ φιλικό προσωπικό.

Τα μαγαζιά-«τρύπες» του κέντρου της Αθήνας γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή Facebook Twitter
Cold pressed χυμός καρπούζι-πορτοκάλι του Vegan Nation

Ίσως αυτό που κάνει αυτά μαγαζιά - «τρύπες» τόσο δημοφιλή δεν είναι μόνο το διαφορετικό φαγητό, η ποιότητά του και οι προσιτές τιμές, αλλά το γεγονός ότι αλλάζει η σχέση πελάτη - μαγαζιού. Ο πελάτης βρίσκει ένα ζεστό κλίμα και όλη η εμπειρία της επίσκεψής του δεν είναι πια μια απλή συναλλαγή. Γινόμαστε θαμώνες, (ίσως και) φίλοι του μαγαζιού. Βρίσκουμε την μικρή μας απόδραση στη καρδιά της πόλης.

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ