Η Μόσχα δηλώνει τώρα έτοιμη για αντίποινα εις βάρος της Ουάσινγκτον

Η Μόσχα δηλώνει τώρα έτοιμη για αντίποινα εις βάρος της Ουάσινγκτον Facebook Twitter
0

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προχωρήσει σε αντίποινα εις βάρος των ΗΠΑ έπειτα από συνάντηση στην Ουάσινγκτον η οποία έληξε χωρίς συμφωνία για την επιστροφή ρωσικής διπλωματικής περιουσίας που έχουν κατασχέσει οι ΗΠΑ.

 

Τον Δεκέμβριο, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διέταξε την κατάσχεση δύο ρωσικών διπλωματικών κτιρίων και την απέλαση 35 ρώσων διπλωματών για τις φερόμενες ρωσικές παρεμβολές στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά.

 

Η Μόσχα είχε δηλώσει ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της συνάντησης στην Ουάσινγκτον χθες Δευτέρα ανάμεσα στον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ και τον αμερικανό ομόλογό του Τόμας Σάνον, οι οποίοι συζήτησαν την διπλωματική διένεξη.

 

Αλλά το υπουργείο Εξωτερικών σε σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι δεν βρέθηκε λύση για το πρόβλημα.

 

"Η ρωσική πλευρά τόνισε (στη συνάντηση) ότι αν η Ουάσινγκτον δεν άρει αυτό και άλλα ενοχλητικά στοιχεία, περιλαμβανομένων των συνεχιζόμενων εμποδίων στο έργο των διπλωματικών μας θεσμών, διατηρούμε το δικαίωμα να προχωρήσουμε σε αντίποινα με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας", αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Η Ρωσία ήθελε να ξεκινήσει τακτικό διάλογο με τις ΗΠΑ σχετικά και με την στρατηγική σταθερότητα, όπως είπε, τονίζοντας ότι είναι στο χέρι της Ουάσινγκτον να κάνει μια κίνηση για το ζήτημα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM