Το τέλος του φεστιβάλ σφαγής σκύλων στο Yulin; Κινέζος αξιωματούχος απαγορεύει την πώληση κρέατος σκύλου

Το τέλος του φεστιβάλ σφαγής σκύλων στο Yulin; Κινέζος αξιωματούχος απαγορεύει την πώληση κρέατος σκύλου Facebook Twitter
Τα σκυλιά πωλούνται ζωντανά και οι πελάτες μπορούν αν θέλουν να επιλέξουν το σφαγείο που θα τους τα ετοιμάσει για να φαγωθούν
0

Αντικείμενο παγκόσμιων κινητοποιήσεων και στόχος σφοδρών αντιδράσεων από εκατομμύρια ανθρώπους γίνεται κάθε χρόνο το αμφιλεγόμενο φεστιβάλ του Yulin στην Κίνα.

Χιλιάδες σκυλιά και γάτες καταφθάνουν στον χώρο του φεστιβάλ στοιβαγμένα και μισοπεθαμένα σε σκουριασμένα κλουβιά για να πωληθούν και στη συνέχεια να σφαγιαστούν και να φαγωθούν όπως ορίζουν οι κανόνες των διοργανωτών.

Οι σκληρές εικόνες που καταφτάνουν από τα διεθνή πρακτορεία στην Κίνα, συνοδεύονται με περιγραφές για απάνθρωπη μεταχείριση και μεγάλη βαρβαρότητα. Το φεστιβάλ διχάζει εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, αλλά και τους ίδιους τους Κινέζους.

Σύμφωνα με παλαιότερη έκθεση της Metropolis Daily, περίπου 10.000 σκυλιά σφαγιάζονται και καταναλώνονται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Κάποιοι ισχυρίζονται πως η παράδοση αυτή δεν διαφέρει από τις δυτικές συνήθειες των σφαγείων, αλλά απλά στη χώρα αυτή, ο σκύλος είναι μέρος της τροφικής αλυσίδας του ανθρώπου. Ωστόσο οι ακτιβιστές σημειώνουν πως ακόμη και αν κάποιος επιλέξει να θεωρήσει πως όλα τα ζώα είναι ίδια, οι συνθήκες θανάτωσης στο Yulin είναι κάτι το πρωτοφανές.

Ντοκουμέντα που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας δείχνουν τους σφαγείς να χτυπούν μέχρι θανάτου με λοστάρια τα ζώα, κάποια να γδέρνονται ζωντανά ή να πετιούνται σε καζάνια με βραστό νερό.

Φέτος, ωστόσο, όπως αναφέρει ο Independent, οι Κινέζοι αξιωματούχοι θαα απαγορεύσουν την πόλη κρέατος σκύλου στο διαβόητο φεστιβάλ.

Η βρετανική εφημερίδα που επικαλείται τις δηλώσεις ακτιβιστών, υποστηρίζει ότι η αλλαγή αυτή οφείλεται σε έναν νέο αξιωματούχο του Κομμουνιστικού Κόμματος που θέλει να αλλάξει την εικόνα της πόλης και να την μετατρέψει σε έναν κόμβο πολιτισμού.

«Ακόμη κι αν πρόκειται για προσωρινή απαγόρευση, ελπίζουμε ότι θα λειτουργήσει ως ντόμινο για την οριστική κατάρρευση του εμπορίου κρέατος σκύλων» δήλωσε στην εφημερίδα η Andrea Gung, επικεφαλής του πρότζεκτ για την προστασία των ζώων, «Duo Duo».

Όσοι έμποροι παραβούν τον νόμο θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους μέχρι και 100.000 γιούαν (περίπου €12.000) καθώς και την πιθανότητα φυλάκισης, σύμφωνα με την Διεθνή Ανθρωπιστική και Ηθική Ένωση που επικαλείται διάφορες πηγές μέσα από το Yulin.

Η ποινή, εντούτοις, δεν περιλαμβάνει την πώληση κρέατος γατιών ή άλλων ζώων στο φεστιβάλ.

«Η απαγόρευση της πώλησης κρέατος σκύλου θα επηρεάσει τους πωλητές, τους προμηθευτές και τα εστιατόρια. Η αυστηρότητα της προβλεπόμενης ποινής καταδεικνύει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το θέμα οι κινεζικές αρχές», δήλωσε στον Independent η Wendy Higgins από την Διεθνή Ανθρωπιστική Ένωση.

«Πρόκειται για μία καθοριστική στιγμή αλλά και την πιο ισχυρή ένδειξη ότι οι αρχές αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά το θέμα» πρόσθεσε η ίδια.

Πίσω από την απόφαση φέρεται να βρίσκεται ο νέος γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Yulin, Mo Gong Ming, ο οποίος είναι αποφασισμένος να βάζει τέρμα στο εμπόριο κρέατος, σε μία προσπάθεια να αναστρέψει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε όλο τον κόσμο κατά του Yulin.

«Καταλαβαίνουμε πως είναι μία προσωπική απόφαση του νέου γραμματέα» τόνισε η Higgins και πρόσθεσε: «Θέλει να μετατρέψει το Yulin σε ένα πολιτιστικό κέντρο και το φεστιβάλ έρχεται σε σύγκρουση με τις προθέσεις του».

Παρά την απόφαση του νέου γ.γ. του ΚΚ στο Yulin, αυτό δεν θα εμποδίσει τη θανάτωση πολλών σκυλιών και γατιών μέχρι την εφαρμογή της, αλλά οι ακτιβιστές επισημαίνουν ότι η νέα αυτή εξέλιξη αποτελεί το μεγαλύτερο βήμα για τον τερματισμό ενός από τα πιο αμφιλεγόμενα φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Oι πρώτες σοκαριστικές εικόνες από το Υulin - Xιλιάδες σκύλοι καταφθάνουν σε κλουβιά για να σφαγιαστούν αύριο στο αμφιλεγόμενο φεστιβάλ

Διεθνή / Oι πρώτες σοκαριστικές εικόνες από το Υulin - Xιλιάδες σκύλοι καταφθάνουν σε κλουβιά για να σφαγιαστούν αύριο στο αμφιλεγόμενο φεστιβάλ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ακτιβιστές στην κινεζική επαρχία στην οποία θα θανατωθούν 10.000 σκύλοι με βάρβαρο τρόπο
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Διεθνή / «Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Τραμπ είχε την Πέμπτη «πολύ καλή και παραγωγική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι, και ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευελπιστεί πως η Ουκρανία και η Ρωσία θα συμφωνήσουν την επόμενη εβδομάδα στην προτεινόμενη 30ήμερη εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Διεθνή / Ινδία - Πακιστάν: Κλιμακώνεται η ένταση με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Μετά τα ινδικά πλήγματα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας επικαλούμενος πηγές ασφαλείας ανέφερε πως το Πακιστάν «εξαπέλυσε αντίποινα κατά της ινδικής επιθετικότητας»
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ Ισραήλ Παλαιστίνιοι

Διεθνή / Έκκληση από τη βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ προς το Ισραήλ «να αφήσει να ζήσουν οι Παλαιστίνιοι»

Σε κείμενό της, καταδίκασε την πολιτική ενός «εγκληματία», όπως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τιμωρεί «έναν ανείπωτο αριθμό αθώων» στη Γάζα
LIFO NEWSROOM