ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

O Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ για τον ιό Wannacry: Αυτοί οι ιοί θα μπορούσαν να στραφούν κατά των δημιουργών τους

O Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ για τον ιό Wannacry: Αυτοί οι ιοί θα μπορούσαν να στραφούν κατά των δημιουργών τους Facebook Twitter
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την κυβερνοεπίθεση με τον ιο Wannacry που κατέστρεψε εκατοντάδες χιλιάδες συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων περίπου 30 χιλιάδων γραφείων της κινεζικής κυβέρνησης και πάνω από 600 ιαπωνικές εταιρείες.

Ο Ρώσος Πρόεδρος από την Κίνα όπου βρίσκεται, χαρακτήρισε τον ιό «πηγή ανησυχίας» και επικαλέστηκε την ανακοίνωση της Microsoft για να στηρίξει την άποψή του.  «Νομίζω ότι η Microsoft έχει σαφώς ανακοινώσει ότι η αρχική πηγή του ιού είναι οι υπηρεσίες πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης σε συνέντευξη τύπου μετά το κλείσιμο της συνόδου κορυφής για το νέο δρόμο του μεταξιού.

«Δεν υπήρχε σημαντική ζημιά για εμάς ή για τα θεσμικά μας όργανα - είτε πρόκειται για τράπεζες ή υγειονομική περίθαλψη, ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά σε γενικές γραμμές είναι ανησυχητικό, δεν υπάρχει τίποτα καλό σ’ αυτό», δήλωσε ο Πούτιν. Είπε επίσης ότι αυτοί οι ιοί θα μπορούσαν να στραφούν κατά εκείνων που τους δημιούργησαν και τους ανέπτυξαν.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, ο Πούτιν επέμεινε ότι η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με αυτή την επίθεση, καθώς ήταν η χώρα που επλήγη περισσότερο. Η επίθεση  έπληξε το υπουργείο Εσωτερικών, την κινητή τηλεφωνία MegaFon, τη Sberbank, καθώς και μια σειρά από άλλα υπουργεία και κρατικές επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος Πούτιν είχε κάνει επανειλημμένες εκκλήσεις να υπογραφεί ένα νομικό υπόμνημα με τις ΗΠΑ για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, που απορρίφθηκαν από τον Μπαράκ Ομπάμα το περασμένο έτος.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Διεθνή / Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Ομαδική αγωγή από 51 οικογένειες έχει κατατεθεί στη Βρετανία κατά του φαρμακευτικού κολοσσού - Οι αποζημιώσεις συνολικά υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM