Προς νέα παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης οδεύει η Τουρκία

Προς νέα παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης οδεύει η Τουρκία Facebook Twitter
0

Την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που εφαρμόζεται στην Τουρκία από το καλοκαίρι αναμένεται να αποφασίσει για τρεις ακόμη μήνες η κυβέρνηση της χώρας, μία ημέρα μετά τη νίκη του Ερντογάν στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, που είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το απόγευμα, αναμένεται να προτείνει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, σύσταση που θα επικυρωθεί λίγες ώρες αργότερα σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου παρουσία του Τούρκου προέδρου.

Την πιθανότητα παράτασης της έκτακτης ανάγκης εξέφρασε σήμερα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουρετίν Τσανικλί, ο οποίος δήλωσε ότι το ενδεχόμενο θα συζητηθεί στο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας, το οποίο θα παρουσιάσει τη σύστασή του σε μια σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

Ο Τσανικλί είπε επίσης πως οι νομικές αλλαγές που εισάγει το δημοψήφισμα, το οποίο διενεργήθηκε χθες για τη μετατροπή του συστήματος στην Τουρκία από κοινοβουλευτικό σε προεδρικό, θα ολοκληρωθούν μέσα σε έναν χρόνο.

Η μείωση του ορίου του 10% των ψήφων που απαιτείται να συγκεντρώσει ένα κόμμα για να εισέλθει στη Βουλή θα συζητηθεί επίσης, συμπλήρωσε.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε την πεποίθησή του πως οι οικονομικές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία η Τουρκία φιλοδοξεί να ενταχθεί, θα βελτιωθούν, και πρόσθεσε πως η παρούσα ρητορική ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ένωση είναι προσωρινή και δεν πρέπει να της δίνεται υπερβολική σημασία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία χτύπησε νηπιαγωγείο στο Κίεβο με πυραύλους και drone: Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία επιτέθηκε με πυραύλους και drone - Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά από πλήγμα σε νηπιαγωγείο

Οι νέες ρωσικές επιθέσεις με drone και βαλλιστικούς πυραύλους έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους στην Ουκρανία, ενώ η διπλωματική διαδικασία μεταξύ Τραμπ και Πούτιν μπλοκάρεται
LIFO NEWSROOM
Χάρι και Μέγκαν ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Υπέγραψαν δήλωση που καλεί κυβερνήσεις και εταιρείες να σταματήσουν προσωρινά την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση, μέχρι να υπάρξει ευρεία επιστημονική συναίνεση για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί με ασφάλεια και να παραμείνει υπό έλεγχο
LIFO NEWSROOM
Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Διεθνή / Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Μιλώντας στο BBC ο επικεφαλής του ΠΟΥ ξεκαθάρισε ότι απαιτείται τεράστια αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να αρχίσει να καλύπτεται το σύνθετο φάσμα αναγκών του πληθυσμού της κατεστραμμένης Λωρίδας της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Πηγή κοντά στο βασιλικό ζεύγος αναφέρει ότι μετά τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και εν μέσω των σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του, δεν αντέχουν να ζει κοντά τους
LIFO NEWSROOM