Αυτή είναι η κωδική φράση και το μυστικό σχέδιο του Μπάκιγχαμ για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Αυτή είναι η κωδική φράση και το μυστικό σχέδιο του Μπάκιγχαμ για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Facebook Twitter
EPA/ANDY RAIN
2

«Αντιμετωπίζεται με σεβασμό σε όλο τον κόσμο. Έχει μείνει στην εξουσία περισσότερο από 12 προέδρους των ΗΠΑ. Αντιπροσωπεύει τη σταθερότητα και την τάξη. Αλλά το βασίλειό της βρίσκεται σε αναταραχή, και οι υπήκοοι της είναι σε άρνηση και δεν δέχονται ότι η βασιλεία της θα τελειώσει κάποτε. Γι' αυτό το παλάτι έχει ένα σχέδιο», γράφει η εφημερίδα Guardian, η οποία αποκαλύπτει τον μυστικό κωδικό και το σχέδιο που έχει ετοιμάσει το Μπάκιγχαμ για την περίπτωση θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «θα κλείσουν τα μάτια της και ο Κάρολος θα είναι βασιλιάς. Τα αδέρφια του θα φιλήσουν το χέρι του. Ο πρώτος αξιωματούχος που θα διαχειριστεί την είδηση θα είναι ο προσωπικός γραμματέας της βασίλισσας, ο Sir Christopher Geidt». Εκείνος θα επικοινωνήσει με την πρωθυπουργό και θα της πει την κωδική φράση.

Όταν πέθανε ο βασιλιάς Γεώργιος Ε', ο κωδικός ήταν «Hyde Park Corner», προκειμένου να μην καταλάβουν οι χειριστές τηλεφώνου τι έχει συμβεί. Το σχέδιο για τη βασίλισσα Ελισάβετ ονομάζεται «Γέφυρα του Λονδίνου». Οπότε, για να ενημερωθεί η πρωθυπουργός -αφότου τη ξυπνήσουν σε περίπτωση που κοιμάται, όπως αναφέρεται- θα της πουν μέσω ασφαλούς σύνδεσης πως «η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε».

Στη συνέχεια, από το Κέντρο Παγκόσμιας Ανταπόκρισης του Υπουργείου Εξωτερικών, που βρίσκεται σε άγνωστη τοποθεσία στο Λονδίνο, η είδηση του θανάτου θα πάει σε 15 κυβερνήσεις εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η βασίλισσα είναι επίσης αρχηγός κράτους, ενώ θα ενημερωθούν άλλες 36 χώρες της Κοινοπολιτείας στις οποίες η βασίλισσα κατέχει συμβολική θέση.

Μετά θα ενημερωθούν οι πρέσβεις και οι ηγέτες κρατών, και τα νέα αναμένεται να φτάσουν πολύ γρήγορα στο Press Association και κατ' επέκταση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης στον κόσμο.

Την ίδια στιγμή, ένας υπάλληλος με ρούχα πένθους θα βγει από την πόρτα του Παλατιού του Μπάκιγχαμ και θα τοιχοκολλήσει την είδηση στις θύρες, ενώ η ιστοσελίδα του παλατιού θα δείχνει μόνο το κείμενο αυτό, σε σκούρο φόντο.

Τα μέσα ενημέρωσης θα επιδοθούν σε αγώνα δρόμου για να δημοσιεύσουν τις νεκρολογίες. Σύμφωνα με τη Guardian, οι Times έχουν ήδη έτοιμο υλικό για 11 ημέρες, ενώ το Sky News και το ITN κάνουν πρόβες εδώ και χρόνια για το ενδεχόμενο θανάτου, αντικαθιστώντας το όνομα της βασίλισσας με το «κυρία Ρόμπινσον».

Σημειώνεται ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Διεθνή / Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Οι κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η BYD και η Chery κατακτούν την παγκόσμια αγορά με ταχύτητα και ευελιξία που σοκάρουν τους παραδοσιακούς γίγαντες όπως η Tesla και η Volkswagen
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Την ετοιμότητα της ΕΕ να συνεχίσει να εργάζεται για μια συμφωνία ως την 1η Αυγούστου, αλλά ταυτόχρονα και για την υιοθέτηση αναλογικών αντίμετρων εάν χρειαστεί, επισημαίνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Διεθνή / Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Η ΕΕ κατηγορείται για συνενοχή σε παραβιάσεις διεθνούς δικαίου εξαιτίας συμφωνίας φυσικού αερίου με το Ισραήλ, που φέρεται να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα των Παλαιστινίων, σύμφωνα με έκθεση της Global Witness
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια