Αυτή είναι η κωδική φράση και το μυστικό σχέδιο του Μπάκιγχαμ για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Αυτή είναι η κωδική φράση και το μυστικό σχέδιο του Μπάκιγχαμ για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Facebook Twitter
EPA/ANDY RAIN
2

«Αντιμετωπίζεται με σεβασμό σε όλο τον κόσμο. Έχει μείνει στην εξουσία περισσότερο από 12 προέδρους των ΗΠΑ. Αντιπροσωπεύει τη σταθερότητα και την τάξη. Αλλά το βασίλειό της βρίσκεται σε αναταραχή, και οι υπήκοοι της είναι σε άρνηση και δεν δέχονται ότι η βασιλεία της θα τελειώσει κάποτε. Γι' αυτό το παλάτι έχει ένα σχέδιο», γράφει η εφημερίδα Guardian, η οποία αποκαλύπτει τον μυστικό κωδικό και το σχέδιο που έχει ετοιμάσει το Μπάκιγχαμ για την περίπτωση θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «θα κλείσουν τα μάτια της και ο Κάρολος θα είναι βασιλιάς. Τα αδέρφια του θα φιλήσουν το χέρι του. Ο πρώτος αξιωματούχος που θα διαχειριστεί την είδηση θα είναι ο προσωπικός γραμματέας της βασίλισσας, ο Sir Christopher Geidt». Εκείνος θα επικοινωνήσει με την πρωθυπουργό και θα της πει την κωδική φράση.

Όταν πέθανε ο βασιλιάς Γεώργιος Ε', ο κωδικός ήταν «Hyde Park Corner», προκειμένου να μην καταλάβουν οι χειριστές τηλεφώνου τι έχει συμβεί. Το σχέδιο για τη βασίλισσα Ελισάβετ ονομάζεται «Γέφυρα του Λονδίνου». Οπότε, για να ενημερωθεί η πρωθυπουργός -αφότου τη ξυπνήσουν σε περίπτωση που κοιμάται, όπως αναφέρεται- θα της πουν μέσω ασφαλούς σύνδεσης πως «η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε».

Στη συνέχεια, από το Κέντρο Παγκόσμιας Ανταπόκρισης του Υπουργείου Εξωτερικών, που βρίσκεται σε άγνωστη τοποθεσία στο Λονδίνο, η είδηση του θανάτου θα πάει σε 15 κυβερνήσεις εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η βασίλισσα είναι επίσης αρχηγός κράτους, ενώ θα ενημερωθούν άλλες 36 χώρες της Κοινοπολιτείας στις οποίες η βασίλισσα κατέχει συμβολική θέση.

Μετά θα ενημερωθούν οι πρέσβεις και οι ηγέτες κρατών, και τα νέα αναμένεται να φτάσουν πολύ γρήγορα στο Press Association και κατ' επέκταση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης στον κόσμο.

Την ίδια στιγμή, ένας υπάλληλος με ρούχα πένθους θα βγει από την πόρτα του Παλατιού του Μπάκιγχαμ και θα τοιχοκολλήσει την είδηση στις θύρες, ενώ η ιστοσελίδα του παλατιού θα δείχνει μόνο το κείμενο αυτό, σε σκούρο φόντο.

Τα μέσα ενημέρωσης θα επιδοθούν σε αγώνα δρόμου για να δημοσιεύσουν τις νεκρολογίες. Σύμφωνα με τη Guardian, οι Times έχουν ήδη έτοιμο υλικό για 11 ημέρες, ενώ το Sky News και το ITN κάνουν πρόβες εδώ και χρόνια για το ενδεχόμενο θανάτου, αντικαθιστώντας το όνομα της βασίλισσας με το «κυρία Ρόμπινσον».

Σημειώνεται ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Διεθνή / «Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Royce Lamberth, δήλωσε ότι ο νόμος απαγορεύει στους υπαλλήλους των φυλακών να στερούν αυθαίρετα από τους κρατούμενους φάρμακα και άλλες διευκολύνσεις για τον τρόπο ζωής που το δικό τους ιατρικό προσωπικό έχει κρίνει ότι είναι κατάλληλες
LIFO NEWSROOM
Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Διεθνή / Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Μετά την αποφυλάκισή του για τον θάνατο του πρώτου ατόμου που χρησιμοποίησε την κάψουλα, υπέστη σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, έπεσε από τον τρίτο όροφο του διαμερίσματός του στη Ζυρίχη και πέθανε με υποβοηθούμενη ευθανασία στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
Τζόναθαν Τζος: Ο σύζυγος του ηθοποιού ισχυρίζεται πως η δολοφονία του είχε ομοφοβικά κίνητρα

Διεθνή / Τζόναθαν Τζος: Ο σύζυγος του ηθοποιού ισχυρίζεται πως η δολοφονία του είχε ομοφοβικά κίνητρα

«Το σπίτι μας κάηκε μετά από δύο χρόνια απειλών από άτομα της περιοχής, που επανειλημμένα μας έλεγαν ότι θα το κάψουν. Αναφέραμε αυτές τις απειλές στις αρχές πολλές φορές, αλλά δεν έγινε τίποτα», ανέφερε ο σύζυγός του ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Δικαίωση για το «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά: Η Γαλλία προωθεί μεταθανάτια αποκατάσταση για τον Άλφρεντ Ντρέιφους

Διεθνή / Δικαίωση για το «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά: Η Γαλλία προωθεί μεταθανάτια αποκατάσταση για τον Άλφρεντ Ντρέιφους

Πάνω από έναν αιώνα μετά την άδικη καταδίκη του, η Γαλλία κάνει το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση του Άλφρεντ Ντρέιφους, με πρόταση για μεταθανάτια προαγωγή και ταφή στο Πάνθεον
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια