Πειρατεία σε πλοίο στη Σομαλία

Πειρατεία σε πλοίο στη Σομαλία Facebook Twitter
1

Σομαλοί πειρατές εκτιμάται ότι έκαναν πειρατεία σε φορτηγό πλοίο που μετέφερε καύσιμα και έφερε σημαία Σρι Λάνκα, μετά το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το πλοίο, απενεργοποιώντας το σύστημα πλοήγησης και αλλάζοντας την πορεία του για τις ακτές της Σομαλίας, δήλωσε σήμερα ειδικός για την πειρατεία στο Reuters.

 

Το πλοίο Aris 13 που ανήκει σε εταιρία στο Ντουμπάι πιστεύεται ότι μετέφερε οκταμελές πλήρωμα, δήλωσε ο Βρετανός Τζον Στιντ της οργάνωσης αρωγής Oceans Beyond Piracy. Ο Στιντ, απόστρατος συνταγματάρχης, έχει εργαστεί πάνω στην πειρατεία επί σχεδόν μια δεκαετία και είναι σε στενή επαφή με ναυτικές δυνάμεις για τον εντοπισμό του πλοίου.

 

Εάν επιβεβαιωθεί η πειρατεία, θα είναι το πρώτο κρούσμα σε εμπορικό πλοίο από σομαλούς πειρατές από το 2012, δήλωσε ο ειδικός.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM
ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM