ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Την αγορά ρωσικών S-400 θα συζητήσουν Ερντογάν και Πούτιν

Την αγορά ρωσικών S-400 θα συζητήσουν Ερντογάν και Πούτιν Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προτίθενται να συζητήσουν την αγορά από μέρους της Άγκυρας των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας S-400 κατά την διάρκεια των προσωπικών συναντήσεων που θα έχουν στην Μόσχα στο διάστημα 9-10 Μαρτίου. Την είδηση μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass, επικαλούμενο τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ιλνούρ Τσεβίκ κατά την διάρκεια συνέντευξη του, στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία 24».


«Στην πρώτη θέση θα βρίσκονται τα οικονομικά ζητήματα, η εμπορική συνεργασία, η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού, συν η τουρκική άμυνα και συγκεκριμένα η πώληση των S-400» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιλνούρ Τσεβίκ, ο οποίος υπογράμμισε ιδιαίτερα, πως η αγορά των ρωσικών S-400 δεν πρέπει να δημιουργήσει στην Τουρκία προβλήματα με το ΝΑΤΟ καθώς, όπως είπε «πολλές χώρες της συμμαχίας χρησιμοποιούν ρωσικά οπλικά συστήματα και αμυντικά συστήματα».


Νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε επιβεβαιώσει τις πληροφορίες του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου NTV που μετέδωσε ότι ο Ερντογάν θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Μόσχα στις 9 και 10 Μαρτίου.


Το NTV είχε μεταδώσει ότι οι δύο πρόεδροι θα συναντηθούν αρχικά κατ' ίδιαν και εν συνεχεία θα συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Συνεργασίας σε επίπεδο κορυφής, ενώ ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν, σε δηλώσεις που είχε κάνει τις προηγούμενες μέρες, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο, ότι οι ηγέτες των δύο χωρών θα συζητήσουν το θέμα της αγορά των S-400.

Διεθνή
1

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΞΟΔΟΥ

Διεθνή / Η ΕΕ δεν παγώνει τους βιομετρικούς ελέγχους στα σύνορα, παρά τις εκκλήσεις των αεροπορικών

Με την καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδο να κορυφώνεται, εκπρόσωποι αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών ζήτησαν να αναβληθεί η εφαρμογή του συστήματος έως το επόμενο καλοκαίρι
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΕ ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

Διεθνή / Αλλαγές στα αεροπορικά ταξίδια: Τι ισχύει για αποζημιώσεις και χειραποσκευές

Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν τους νέους κανόνες για τα δικαιώματα των επιβατών στις αεροπορικές μεταφορές, οι οποίες συμφωνήθηκαν με το Συμβούλιο της ΕΕ στην Επιτροπή Συνδιαλλαγής
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια