Κύπρος: Ο Γιωρκάτζης επανεξελέγη δήμαρχος Λευκωσίας - Mε διαφορά μόνο 10 ψήφων βγήκε ο δήμαρχος Λεμεσού

Κύπρος: Ο Γιωρκάτζης επανεξελέγη δήμαρχος Λευκωσίας - Mε διαφορά μόνο 10 ψήφων βγήκε ο δήμαρχος Λεμεσού Facebook Twitter
1

Η μεγάλη έκπληξη των σημερινών δημοτικών εκλογών είναι η ανάδειξη του Νίκου Νικολαΐδη ως δημάρχου Λεμεσού με μόλις δέκα ψήφους διαφορά έναντι του ανθυποψηφίου του, Ανδρέα Χρίστου, ο οποίος διεκδικούσε την δημαρχία για τρίτη θητεία.


Ο Νίκος Νικολαϊδης εξασφάλισε ποσοστό 48.31% και 13 χιλιάδες 920 ψήφους και ο Ανδρέας Χρίστου ποσοστό 48,27% και 13 χιλιάδες 910 ψήφους.


Ο Νίκος Νικολαϊδης ευχαρίστησε τους δημότες για τη μεγάλη τιμή που του έχουν κάνει να τον εκλέξουν δήμαρχο Λεμεσού.


Πρόκειται, είπε, για μια τεράστια ευθύνη και διαβεβαίωσε ότι μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο και τους συνεργάτες του «θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ανταποδώσει αυτή την τιμή».


Ο νέος δήμαρχος εξέφρασε την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του απερχόμενου δημάρχου, Ανδρέα Χρίστου, χαρακτηρίζοντάς τον «μεγάλο κεφάλαιο για τη Λεμεσό».


Απλώς, είπε, μέσα από την οριακή διαφορά η πόλη θεώρησε πως έπρεπε να δώσει και σε κάποιον άλλο την ευκαιρία.


Ο κύριος Νικολαϊδης διαβεβαίωσε ότι θα συνεργασθεί τόσο με τον Ανδρέα Χρίστου όσο και με τους πρώην δημάρχους, ώστε μαζί να υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον δημότη της Λεμεσού.


Δήμαρχος Λευκωσίας επανεξελέγη για δεύτερη θητεία ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμπολίτες του, που τον στήριξαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους κι όλες τις πολιτικές δυνάμεις που τον υποστήριξαν. Αναφερόμενος στα πολύ ψηλά ποσοστά αποχής, είπε ότι οι ευθύνες δεν μπορεί να βαραίνουν τους πολίτες.


Ο κύριος Γιωρκάτζης τόνισε ότι «από αύριο αρχίζει δουλειά για να καταστεί η Λευκωσία αυτό που της αξίζει και που θα κάνει όλους περήφανους και ζήτησε τη συνεργασία και τη βοήθεια των πολιτών».


Δήμαρχος Πάφου επανεξελέγη ο Φαίδωνας Φαίδωνος. Στην Λάρνακα νέος δήμαρχος είναι ο Ανδρέας Βύρας.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις σημερινές εκλογές ψήφισε το 62,3% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σε σύγκριση με 69% το 2011.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρίσι: Σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στα δημόσια σχολεία - Οι αρχές γνώριζαν εδώ και χρόνια

Διεθνή / Παρίσι: Σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στα δημόσια σχολεία - Οι αρχές γνώριζαν εδώ και χρόνια

Οι αποκαλύψεις έρχονται στον απόηχο της υπόθεσης Ζιζέλ Πελικό - Έρευνες για 179 καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και 74 εργαζόμενοι σε αναστολή καθηκόντων - Οι δημοτικές αρχές του Παρισιού αναγνωρίζουν «συλλογική αποτυχία»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Πρώτη φορά από τον Μάη του ’68: Οι σπουδαστές του Ωδείου του Παρισιού απέκλεισαν το ιστορικό ίδρυμα

Διεθνή / Πρώτη φορά από τον Μάη του ’68: Οι σπουδαστές του Ωδείου του Παρισιού απέκλεισαν το ιστορικό ίδρυμα

Μουσικοί και χορευτές ενός από τα πιο επιλεκτικά ιδρύματα της Ευρώπης απέκλεισαν τη σχολή τους για πρώτη φορά από το 1968. Γιατί αποφάσισαν να αφήσουν τις πρόβες και να συμμετάσχουν στις μεγάλες κινητοποιήσεις της Γαλλίας.
THE LIFO TEAM
ΕΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Η ΕΕ στο πλευρό της Ουκρανίας, ενώ ο Τραμπ χαρακτηρίζει «ντροπή» τις επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια

Ενίσχυση της αεράμυνας και χρηματοδότηση ενόψει χειμώνα ζητά ο Ζελένσκι - Ανησυχία για ενδεχόμενη περιστολή της αμερικανικής στήριξης προς την Ουκρανία
THE LIFO TEAM
Guardian: Ο Βούτσιτς πίεσε προσωπικά για το Trump Tower στο Βελιγράδι – Τι λείπει από το κατηγορητήριο

Διεθνή / Guardian: Ο Βούτσιτς πίεσε προσωπικά για το Trump Tower στο Βελιγράδι – Τι λείπει από το κατηγορητήριο

Ο Σέρβος ηγέτης φέρεται να πίεσε προσωπικά αξιωματούχους να άρουν την προστασία ιστορικού κτιρίου, ώστε να προχωρήσει επένδυση 500 εκατ. δολαρίων του Τζάρεντ Κούσνερ – Παραιτήσεις, ποινικές διώξεις και ερωτήματα λίγο πριν από τις εκλογές
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια