Κύπρος: Ο Γιωρκάτζης επανεξελέγη δήμαρχος Λευκωσίας - Mε διαφορά μόνο 10 ψήφων βγήκε ο δήμαρχος Λεμεσού

Κύπρος: Ο Γιωρκάτζης επανεξελέγη δήμαρχος Λευκωσίας - Mε διαφορά μόνο 10 ψήφων βγήκε ο δήμαρχος Λεμεσού Facebook Twitter
1

Η μεγάλη έκπληξη των σημερινών δημοτικών εκλογών είναι η ανάδειξη του Νίκου Νικολαΐδη ως δημάρχου Λεμεσού με μόλις δέκα ψήφους διαφορά έναντι του ανθυποψηφίου του, Ανδρέα Χρίστου, ο οποίος διεκδικούσε την δημαρχία για τρίτη θητεία.


Ο Νίκος Νικολαϊδης εξασφάλισε ποσοστό 48.31% και 13 χιλιάδες 920 ψήφους και ο Ανδρέας Χρίστου ποσοστό 48,27% και 13 χιλιάδες 910 ψήφους.


Ο Νίκος Νικολαϊδης ευχαρίστησε τους δημότες για τη μεγάλη τιμή που του έχουν κάνει να τον εκλέξουν δήμαρχο Λεμεσού.


Πρόκειται, είπε, για μια τεράστια ευθύνη και διαβεβαίωσε ότι μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο και τους συνεργάτες του «θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ανταποδώσει αυτή την τιμή».


Ο νέος δήμαρχος εξέφρασε την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του απερχόμενου δημάρχου, Ανδρέα Χρίστου, χαρακτηρίζοντάς τον «μεγάλο κεφάλαιο για τη Λεμεσό».


Απλώς, είπε, μέσα από την οριακή διαφορά η πόλη θεώρησε πως έπρεπε να δώσει και σε κάποιον άλλο την ευκαιρία.


Ο κύριος Νικολαϊδης διαβεβαίωσε ότι θα συνεργασθεί τόσο με τον Ανδρέα Χρίστου όσο και με τους πρώην δημάρχους, ώστε μαζί να υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον δημότη της Λεμεσού.


Δήμαρχος Λευκωσίας επανεξελέγη για δεύτερη θητεία ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμπολίτες του, που τον στήριξαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους κι όλες τις πολιτικές δυνάμεις που τον υποστήριξαν. Αναφερόμενος στα πολύ ψηλά ποσοστά αποχής, είπε ότι οι ευθύνες δεν μπορεί να βαραίνουν τους πολίτες.


Ο κύριος Γιωρκάτζης τόνισε ότι «από αύριο αρχίζει δουλειά για να καταστεί η Λευκωσία αυτό που της αξίζει και που θα κάνει όλους περήφανους και ζήτησε τη συνεργασία και τη βοήθεια των πολιτών».


Δήμαρχος Πάφου επανεξελέγη ο Φαίδωνας Φαίδωνος. Στην Λάρνακα νέος δήμαρχος είναι ο Ανδρέας Βύρας.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις σημερινές εκλογές ψήφισε το 62,3% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σε σύγκριση με 69% το 2011.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μάιλο Γιαννόπουλος ζητούσε μαζικές απελάσεις. Μετά απελάθηκε ο ίδιος

Διεθνή / Ο Μάιλο Γιαννόπουλος μετά την απέλασή του: «Ντρέπομαι που στήριξα τον Τραμπ»

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την απέλασή του από τις ΗΠΑ, ο ακροδεξιός σχολιαστής λέει ότι ντρέπεται που στήριξε τον Τραμπ. Παραδέχτηκε επίσης ότι παραμένει γκέι και παντρεμένος με άντρα.
THE LIFO TEAM
ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Υπάρχει πιθανότητα για ειρήνη με την Ουκρανία

Ο Πούτιν μίλησε για «ευκαιρία», αλλά επανέλαβε την κατηγορία ότι οι ουκρανικές προειδοποιήσεις σχετικά με κινδύνους για τα αεροπλάνα στον ρωσικό εναέριο χώρο ισοδυναμούν με «κρατική τρομοκρατία»
THE LIFO TEAM
UNICEF: Ένα στα πέντε παιδιά σε 21 χώρες έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση μέσω τεχνολογίας

Διεθνή / UNICEF: Ένα στα πέντε παιδιά σε 21 χώρες έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση μέσω τεχνολογίας

Από τα social media μέχρι τα online παιχνίδια και τις εικόνες που φτιάχνει η AI, η UNICEF περιγράφει πώς η τεχνολογία διευκολύνει τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε μαζική κλίμακα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια