ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Κύπρος: Ο Γιωρκάτζης επανεξελέγη δήμαρχος Λευκωσίας - Mε διαφορά μόνο 10 ψήφων βγήκε ο δήμαρχος Λεμεσού

Κύπρος: Ο Γιωρκάτζης επανεξελέγη δήμαρχος Λευκωσίας - Mε διαφορά μόνο 10 ψήφων βγήκε ο δήμαρχος Λεμεσού Facebook Twitter
1

Η μεγάλη έκπληξη των σημερινών δημοτικών εκλογών είναι η ανάδειξη του Νίκου Νικολαΐδη ως δημάρχου Λεμεσού με μόλις δέκα ψήφους διαφορά έναντι του ανθυποψηφίου του, Ανδρέα Χρίστου, ο οποίος διεκδικούσε την δημαρχία για τρίτη θητεία.


Ο Νίκος Νικολαϊδης εξασφάλισε ποσοστό 48.31% και 13 χιλιάδες 920 ψήφους και ο Ανδρέας Χρίστου ποσοστό 48,27% και 13 χιλιάδες 910 ψήφους.


Ο Νίκος Νικολαϊδης ευχαρίστησε τους δημότες για τη μεγάλη τιμή που του έχουν κάνει να τον εκλέξουν δήμαρχο Λεμεσού.


Πρόκειται, είπε, για μια τεράστια ευθύνη και διαβεβαίωσε ότι μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο και τους συνεργάτες του «θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ανταποδώσει αυτή την τιμή».


Ο νέος δήμαρχος εξέφρασε την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του απερχόμενου δημάρχου, Ανδρέα Χρίστου, χαρακτηρίζοντάς τον «μεγάλο κεφάλαιο για τη Λεμεσό».


Απλώς, είπε, μέσα από την οριακή διαφορά η πόλη θεώρησε πως έπρεπε να δώσει και σε κάποιον άλλο την ευκαιρία.


Ο κύριος Νικολαϊδης διαβεβαίωσε ότι θα συνεργασθεί τόσο με τον Ανδρέα Χρίστου όσο και με τους πρώην δημάρχους, ώστε μαζί να υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον δημότη της Λεμεσού.


Δήμαρχος Λευκωσίας επανεξελέγη για δεύτερη θητεία ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμπολίτες του, που τον στήριξαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους κι όλες τις πολιτικές δυνάμεις που τον υποστήριξαν. Αναφερόμενος στα πολύ ψηλά ποσοστά αποχής, είπε ότι οι ευθύνες δεν μπορεί να βαραίνουν τους πολίτες.


Ο κύριος Γιωρκάτζης τόνισε ότι «από αύριο αρχίζει δουλειά για να καταστεί η Λευκωσία αυτό που της αξίζει και που θα κάνει όλους περήφανους και ζήτησε τη συνεργασία και τη βοήθεια των πολιτών».


Δήμαρχος Πάφου επανεξελέγη ο Φαίδωνας Φαίδωνος. Στην Λάρνακα νέος δήμαρχος είναι ο Ανδρέας Βύρας.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις σημερινές εκλογές ψήφισε το 62,3% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σε σύγκριση με 69% το 2011.

1

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SOCIAL MEDIA ΗΛΙΚΑΚΟ ΟΡΙΟ ΕΕ

Διεθνή / «Η παιδική ηλικία δεν περιμένει»: Η ΕΕ θα θεσπίσει κατώτατο όριο ηλικίας για τα social media

«Το ζήτημα δεν είναι αν τα παιδιά μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά αν και πότε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να έχουν πρόσβαση στα παιδιά μας», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΘΑΝΑΤΟΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ

Διεθνή / Ευρώπη: Πάνω από 10.000 θάνατοι καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του καύσωνα στα τέλη Ιουνίου

Η ακραία ζέστη μπορεί να αποβεί μοιραία προκαλώντας θερμοπληξία ή επιδεινώνοντας καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις, με τους ηλικιωμένους να συγκαταλέγονται στις πιο ευάλωτες ομάδες
THE LIFO TEAM
Νέα έρευνα: Οι νεαρές γυναίκες δηλώνουν όλο και λιγότερο αποκλειστικά ετεροφυλόφιλες

Διεθνή / Νέα έρευνα: Οι νεαρές γυναίκες δηλώνουν όλο και λιγότερο αποκλειστικά ετεροφυλόφιλες

Η αποκλειστική ετεροφυλοφιλία χάνει το παλιό της αυτονόητο για τις νεαρές γυναίκες: νέα έρευνα δείχνει θεαματική μετατόπιση στην έλξη, στις σχέσεις και στη σεξουαλική ταυτότητα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια