Κύπρος: Ο Γιωρκάτζης επανεξελέγη δήμαρχος Λευκωσίας - Mε διαφορά μόνο 10 ψήφων βγήκε ο δήμαρχος Λεμεσού

Κύπρος: Ο Γιωρκάτζης επανεξελέγη δήμαρχος Λευκωσίας - Mε διαφορά μόνο 10 ψήφων βγήκε ο δήμαρχος Λεμεσού Facebook Twitter
1

Η μεγάλη έκπληξη των σημερινών δημοτικών εκλογών είναι η ανάδειξη του Νίκου Νικολαΐδη ως δημάρχου Λεμεσού με μόλις δέκα ψήφους διαφορά έναντι του ανθυποψηφίου του, Ανδρέα Χρίστου, ο οποίος διεκδικούσε την δημαρχία για τρίτη θητεία.


Ο Νίκος Νικολαϊδης εξασφάλισε ποσοστό 48.31% και 13 χιλιάδες 920 ψήφους και ο Ανδρέας Χρίστου ποσοστό 48,27% και 13 χιλιάδες 910 ψήφους.


Ο Νίκος Νικολαϊδης ευχαρίστησε τους δημότες για τη μεγάλη τιμή που του έχουν κάνει να τον εκλέξουν δήμαρχο Λεμεσού.


Πρόκειται, είπε, για μια τεράστια ευθύνη και διαβεβαίωσε ότι μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο και τους συνεργάτες του «θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ανταποδώσει αυτή την τιμή».


Ο νέος δήμαρχος εξέφρασε την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του απερχόμενου δημάρχου, Ανδρέα Χρίστου, χαρακτηρίζοντάς τον «μεγάλο κεφάλαιο για τη Λεμεσό».


Απλώς, είπε, μέσα από την οριακή διαφορά η πόλη θεώρησε πως έπρεπε να δώσει και σε κάποιον άλλο την ευκαιρία.


Ο κύριος Νικολαϊδης διαβεβαίωσε ότι θα συνεργασθεί τόσο με τον Ανδρέα Χρίστου όσο και με τους πρώην δημάρχους, ώστε μαζί να υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον δημότη της Λεμεσού.


Δήμαρχος Λευκωσίας επανεξελέγη για δεύτερη θητεία ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμπολίτες του, που τον στήριξαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους κι όλες τις πολιτικές δυνάμεις που τον υποστήριξαν. Αναφερόμενος στα πολύ ψηλά ποσοστά αποχής, είπε ότι οι ευθύνες δεν μπορεί να βαραίνουν τους πολίτες.


Ο κύριος Γιωρκάτζης τόνισε ότι «από αύριο αρχίζει δουλειά για να καταστεί η Λευκωσία αυτό που της αξίζει και που θα κάνει όλους περήφανους και ζήτησε τη συνεργασία και τη βοήθεια των πολιτών».


Δήμαρχος Πάφου επανεξελέγη ο Φαίδωνας Φαίδωνος. Στην Λάρνακα νέος δήμαρχος είναι ο Ανδρέας Βύρας.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις σημερινές εκλογές ψήφισε το 62,3% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σε σύγκριση με 69% το 2011.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ GEN Z

Διεθνή / Γερμανία: Δεκάδες χιλιάδες νέοι διαδήλωσαν για την ακρίβεια και την παιδεία - Επεισόδια μετά τις πορείες

Η πρωτοβουλία «Gen Z regelt» οργάνωσε κινητοποιήσεις σε περισσότερες από 30 πόλεις. Οι περισσότερες ολοκληρώθηκαν ειρηνικά, ωστόσο σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία σε Κολωνία, Φρανκφούρτη και Αμβούργο.
THE LIFO TEAM
ΠΙΛΟΤΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΚΟΠΩΣΗ

Διεθνή / Σχεδόν το ένα τέταρτο των πιλότων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών πετά ενώ είναι υπερβολικά κουρασμένο

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν φόβο για αρνητικές συνέπειες από τη διοίκηση αν δήλωναν ότι δεν είναι ικανοί για υπηρεσία λόγω κόπωσης
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ

Διεθνή / Τουρκία: Συνελήφθη ο επικεφαλής του Χρηματιστηρίου Κωνσταντινούπολης για φερόμενη δωροδοκία

Ο Κορκμάζ Ενές Εργκούν τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για ύποπτες χρηματιστηριακές συναλλαγές, που έχει ήδη οδηγήσει στο κλείσιμο 131 επενδυτικών κεφαλαίων
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια