Πέρασαν τον έλεγχο του πόθεν έσχες και οι 4 καναλάρχες

Πέρασαν τον έλεγχο του πόθεν έσχες και οι 4 καναλάρχες Facebook Twitter
1

Και οι τέσσερις νέοι καναλάρχες πέρασαν επιτυχώς τον έλεγχο του πόθεν έσχες για τα ποσά με τα οποία εξασφάλισαν μέσω της δημοπρασίας τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες στον διαγωνισμό.

Πριν από λίγο η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση του ελέγχου σημειώνοντας πως εντός 15 ημερών θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με την υπ' αρ. 239/9-9-2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης (ΑΔΑ: 7Φ2Ξ465ΙΧΦ-9ΑΛ), ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδειοδότησης παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, με την οποία ανακηρύχθηκαν ως οριστικοί υπερθεματιστές οι εξής:


1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ) με τίμημα € 43.600.000,00.
2. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Τ.Π.Κ μ.α.ε) με τίμημα € 52.600.000,00.
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με τίμημα € 75.900.000,00.
4. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.), με τίμημα€ 73.900.000,00.


Στους τέσσερις υπερθεματιστές που αναδείχθηκαν, εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διατεθούν, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 8.1 της προκήρυξης. Το συνολικό τίμημα για τις τέσσερις άδεις ανήλθε στο ποσό των 246.000.000€ και σε δεκαπέντε μέρες από την οριστική κατακύρωση οι υπερθεματιστές θα καταβάλουν την πρώτη δόση από τις συνολικά τρεις.


Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας, διαμορφώνεται πλέον ένα τηλεοπτικό τοπίο βασισμένο στις αρχές της νομιμότητας, μετά από δεκαετίες ενός άναρχου τηλεοπτικού περιβάλλοντος, ενώ το δημόσιο θα εισπράξει ένα πολύ σημαντικό ποσό από την αδειοδότηση.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Penske Media αγοράζει ό,τι απέμεινε από τη Vox Media

TV & Media / Ο γιος δισεκατομμυριούχου αγοράζει ό,τι απέμεινε από τη Vox Media και τα ψηφιακά media μικραίνουν κι άλλο

Μετά τη συμφωνία με τον Τζέιμς Μέρντοκ, η Penske Media αγοράζει τα μέσα που απέμειναν από τη Vox, από το The Verge και το Eater μέχρι το SB Nation, σε ακόμη ένα επεισόδιο συγκέντρωσης της ψηφιακής μιντιακής ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΛΩΡΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΠΛΟΚΗ

TV & Media / Σταύρος Φλώρος: Αποκαλύπτει ότι είχε σοβαρή επιπλοκή - «Η πιο δύσκολη εβδομάδα, αφόρητοι οι πόνοι»

Ο πρώην πλέον παίκτης του Survivor δημοσίευσε νέο βίντεο στο οποίο εξηγεί γιατί απείχε το τελευταίο διάστημα από τα social media - «Η ψυχολογία μου ήταν στα χειρότερά της», αναφέρει, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗ

TV & Media / Από τον Νέμο μέχρι την Ίζμα και τον Ηρακλή: 26 Έλληνες καλλιτέχνες που χάρισαν τη φωνή τους σε αγαπημένα κινούμενα σχέδια

Πίσω από αγαπημένους ήρωες κινουμένων σχεδίων βρίσκονται Έλληνες ηθοποιοί και τραγουδιστές που δάνεισαν τη φωνή τους σε ταινίες της Disney, της Pixar και της DreamWorks
THE LIFO TEAM
«Δεν θέλουμε να δούμε το 60 Minutes να πεθαίνει»: Η κρίση στο ιστορικό πρόγραμμα του CBS

TV & Media / «Δεν θέλουμε να δούμε το 60 Minutes να πεθαίνει»: Η κρίση στο ιστορικό πρόγραμμα του CBS

Η Paramount πλήρωσε 16 εκατ. δολάρια στον Τραμπ, το 60 Minutes έχασε βετεράνους του και ο Ντέιβιντ Έλισον υπόσχεται τώρα συντακτική ανεξαρτησία. Το ερώτημα είναι αν το πιο ιστορικό news magazine της αμερικανικής τηλεόρασης μπορεί ακόμη να πιστέψει την ίδια του τη διοίκηση.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια