Είτε υπαρκτή είτε τρολ, η ''Katerina Yfanti'' μας διδάσκει πολλά

Είτε υπαρκτή είτε τρολ, η ''Katerina Yfanti'' μας διδάσκει πολλά Facebook Twitter
29
Είτε υπαρκτή είτε τρολ, η ''Katerina Yfanti'' μας διδάσκει πολλά Facebook Twitter

Από τα πράγματα που μπορεί να δούμε στο ίντερνετ και θα μας εξοργίσουν τρομερά πολύ, υπολογίστε ότι περίπου το 80% είναι ψεύτικα. (Εκτός απ' αυτά που έχουν σχέση με την Χ.Α. - εκείνα κατά 80% είναι αληθινά.)

 

Πιθανολογώ ότι αυτό το status update είναι τρολιά. 

Δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα, αλλά το υποψιάζομαι - είναι υπερβολικά εξοργιστικό για να είναι αληθινό.

Είτε υπαρκτή είτε τρολ, η ''Katerina Yfanti'' μας διδάσκει πολλά Facebook Twitter

 

Μου μοιάζει στημένο/γραμμένο έτσι ώστε να δημιουργήσει τρελές αντιδράσεις.

 

Είναι χρήσιμο όμως ακόμα και αν είναι ψεύτικο: χτυπάει στα αντανακλαστικά μας (και τα αντανακλαστικά μας λειτουργούν) πράγμα που αποδεικνύει ότι είμαστε Άνθρωποι. Μας ενώνει εναντίον της ρατσιστικής άποψης της Katerinas Yfanti, υπαρκτής ή όχι, και επιβεβαιώνει το ότι ευτυχώς δεν είμαστε σαν αυτήν. 

 

Από την άλλη βέβαια, πέρα απ' τις αναμενόμενες, λογικές, εξοργισμένες αντιδράσεις, υπήρξαν και οι υπερβολικές τραμπουκοειδείς αντιδράσεις, που δεν είμαι σίγουρος ότι επιβεβαιώνουν ότι -σε αντίθεση με την Yfanti- είμαστε ανεκτικοί στους άλλους, ή ότι είμαστε καλύτεροι άνθρωποι. 

 

Είτε υπαρκτή είτε τρολ, η ''Katerina Yfanti'' μας διδάσκει πολλά - κυρίως για τον εαυτό μας

==

Μου έγραψε σχετικά ο Double Helix με ημέιλ:

  

Επειδή πιθανολογώ ότι αργά ή γρήγορα θα το σχολίαζες θα ήθελα να δείξεις λίγη προσοχή στα σχόλια που ακολουθούν την φωτογραφία.

 

Αν είναι πραγματική η κοπέλα, τότε έκλεισε το account της ή άλλαξε όνομα, αν είναι τρόλ τότε καλά τα κατάφερε, αφού οι παρεξηγημένοι από κάτω έσπευσαν να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Γιατί ακόμα και αληθινή να είναι όσο απαράδεκτο ήταν αυτό που έγραψε, το ίδιο απαράδεκτα είναι και σχόλια όπως:

"Ο Πατερας σ φταιει που δεν τραβήχτηκε κοπελια"

 

"Όλοι εμείς είμαστε κανονικοι άνθρωποι... Εσύ είσαι η ρατσιστρια μωρή ηλίθια! Ο επόμενος ταξιτζής που θα τη πάρει ας την πετάξει σε κάνα σκουπιδοτενεκε να ξεβρωμισει ο τόπος!" (να θυμίσω ότι "να ξεβρωμίσει ο τόπος" ήταν αγαπημένο σύνθημα της Χ.Α.)

 

" Ξεκωλιασμα θελει το κατερινακι.."

 

" Μώρε μια αράπικη ψωλή που της χρειάζεται για να στρώσει..."

 

"Tης μανας σου ο πατος γαρουφαλα γιοματος μωρη δηθεν"


"τετοιες στιγμες η λοβοτομη δεν φαινεται και τοσο απανθρωπη"

 

"Άμα είσαι βρωμομούνα, είσαι.."


"Της μαμάς σου το μουνί, το γαμάν οι Αλβανοί. Παλιοσερβιέτα..."


"na pas na gamh8eis kariola"


"Ψόφα μωρη μανιασμένη....."

 

και άλλα τέτοια ωραία που μπορείς να τα δεις κάτω από την ανάρτηση του screenshot σε άλλους τοίχους, όπως του βασανίζομαι (μιας και το αρχικό facebook post -αν υπήρξε ποτέ- αγνοείται).

Άρη, να σου πω την αλήθεια διαβάζοντας τα σχεδόν έχω αρχίσει να αμφισβητώ το νοητικό επίπεδο του νεοέλληνα που με μία αδιάφορη, τραγελαφική, μίζερη ανάρτηση που τον ενόχλησε κάνει λες και του έβρισαν την μάνα και σπεύδει να δείξει πόσο κοντά είναι στην νοοτροπία της Χ.Α. Υποτίθεται ότι στα πλαίσια της Δημοκρατίας όλες οι απόψεις πρέπει να ακούγονται, ακόμα και αυτές που δεν μας αρέσουν. Αν έχει αυτή την άποψη για το μετρό δικαίωμα της, όπως και δικαίωμα μας είναι να την αγνοήσουμε ή να της αντιπαραθέσουμε κάποιο επιχείρημα.

==== 

29

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Κι έρχομαι και το παντρεύω τώρα αυτό (τα σχόλια που έλαβε, γιατί το ότι είναι τρολιά δεν αμφιβάλλω διόλου) με το διαγεύστατο άρθρο που επαναδημοσιεύσατε από το Fyllo Sykis:http://www.lifo.gr/team/readersdigest/42326Kαι αποφαίνομαι: είναι βαθύτατα μισογυνίστικη η γλώσσα όχι μόνο της Χ.Α. αλλά γενικά του Νεοέλληνα που "παίρνει ανάποδες".
Λέτε: "Είναι χρήσιμο όμως ακόμα και αν είναι ψεύτικο: χτυπάει στα αντανακλαστικά μας (και τα αντανακλαστικά μας λειτουργούν) πράγμα που αποδεικνύει ότι είμαστε Άνθρωποι. Μας ενώνει εναντίον της ρατσιστικής άποψης της Katerinas Yfanti, υπαρκτής ή όχι, και επιβεβαιώνει το ότι ευτυχώς δεν είμαστε σαν αυτήν."Και εγώ σας λέω, οτι θα μπορούσε να είναι ένα status στο οποίο αναφέρει πως είναι ένας αιμοσταγής μπορντοροδοκόκκινος εξωγήινος που έχει σκοτώσει 100 παιδάκια και θα συνεχίσει το καταστροφικό του έργο, μέχρι να μη μείνει κανένα ανήλικο επι γης ζωντανό. Τότε θα βγάζατε κάποιο δακρύβρεχτο συμπέρασμα του τύπου ευτυχώς δεν είμαστε σαν αυτόν? Ή μήπως η βαρύγδουπη αυτή τρολλιά της Katerinas Yfanti βοηθάει περισσότερο να υποθέσετε πως, ναι, υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, να τους θεωρήσετε δεδομένους δηλαδή, ενώ κανείς δεν θα έγραφε κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα (κανείς φυσιολογικός τουλάχιστον) και να μπορέσετε να κατακεραυνώσετε για ακόμα μια φορά την κοινωνία και τους "κακούς αστούς", πατώντας έστω και σε ένα ψέμα, ικανοποιόντας την αυτοεκτίμιση σας και διατρανώνοντας την ανωτερότητα σας? Ψάχνεστε πολύ όμως για τρολλιές εδω μέσα, ωστε να θέσετε θέμα το οποίο δεν τίθεται εξ αρχής έτσι?
Άχρηστη πληροφορία αυτή καθεαυτή, μας σοκάρει πιο πολύ η ποιόιτητα των σχολίων παρά η -φανερά επίτηδες προβοκατόρικη- ανάρτηση μαντάμ ντε Πομπαντούρ.
Μα νομίζω πως είναι σαφές ότι η Δεσποινίς είναι ένας κλασικός "λαγός" με την γνωστή (παρα)πολιτική έννοια του όρου.Η ευθεία αναφορά για ένα εισιτήριο της τάξης των 10-15 ευρώ, πρέπει να μας προϊδεάζει για το πού μπορεί να εκτοξευτούν οι τιμές των εισιτηρίων στο μέλλον. Ή αντίστοιχα, μάς δίνεται η αίσθηση της ανακούφισης που ακόμα πληρώνουμε "μόλις" 1,40. Κλασικά πολιτικά τερτίπια.
Φανταστείτε το κείμενο αυτο να το λέει η πλούσια του λαζόπουλου....ΤΟ ΓΕΛΙΟΥ.Γ. Πιστεύω πως ή ειναι τρολιά ή η κοπελιά επεδίωκε το - σιγουρότατο - κράξιμο.
Είχε κι άλλα ωραία στη σελίδα αυτή, όπως π.χ. έδινε συγχαρητήρια στον Άδωνη για το έργο του (!!!) και πολλά άλλα, απορώ γιατί σταχυολογήθηκε μόνο το επίμαχο status! Θα είχαμε ψωμί για βδομάδες αν το άφηνε ανοιχτό το προφίλ, κρίμα που το έσβησε!
Αγαπητέ κ.Δημοκίδη, η ελπίδα για το ανθρώπινο είδος έχει χαθεί εδώ και καιρό, ακομά ανεβάζουν "ειδισιογραφικά" site ως πραγματικά αυτά που ανεβάζει ο troll γαιτάνος, και του απαντάνε επίσης στα comments σαν να απευθύνονται στον ίδιο, παρόλη την διευκρινιση οτι η σελίδα ειναι σατυρική! ειμαι σίγουρος οτι ο ίδιος κρύβεται πίσω και απο την υφαντή και ειναι οτι πιο πετυχημένο υπάρχει! γιατί αναμφίβολα πρόκειται για τρολλια συνεχίστε να βρίζετε ελληνάρες
Εδώ κάποιο "ειδησεογραφικό" ανέβασε ότι στη φυλακή κάποιες τσιγγάνες μαύρισαν στο ξύλο τη Βίκυ Σταμάτη, την οποία βρήκαν αιμόφυρτη οι φύλακες στο κελί της. Τρέχα γύρευε με τον κάθε ψυχάκια, δεν είναι να ασχολείσαι καν, σου χαλάει το σύστημα. Χιούμορ και πάλι χιούμορ!
Όπως επίσης αναδημοσιεύουν άρθρα του κουλουριού ως πραγματικά γεγονότα, κ την παγκόσμια τρολια οτι η samsung αποζημίωσε την apple με 1 δις δολλάρια σε νομίσματα των 5 cents, η βλακεία δεν έχει συνόρα αλλα ίσως εδώ να ειναι η πρωτεύουσα :p
Επειδη έτυχε να γράψω σχόλιο κάτω απο το συγκεκριμένο ποστ του βασανίζομαι όχι σίγουρα όχι με το ύφος των παραπάνω σχολιασμών αυτο που εχω να πω είτε ειναι αληθινό το στάτους είτε όχι ειναι λυπηρό να υπάρχουν άνθρωποι με τέτοιες αντιλήψεις και απο τις 2 πλευρές ... Απλα πραγματα.. Βλέπω συνέχεια και παντού τις μεν και τους δε έτοιμοι να αλληλοφαγωθουν.. Φοβάμαι ολο αυτο το κολοσσαιο που ξετυλίγεται στη χώρα μου.
η καθημερινη καταπιεση που τρωει ο μεσος αστος φταιει..και οταν θα πας στο νετ, ή σε κανα ονλινε παιχνιδι, κατευθειαν θα βρεις κατι να 'υπερασπισεις' και να καταδικασεις..και οντας ελευθερος να πεις οτι θελεις διχως τον φοβο αντιποινων καταφευγεις στις επιτουτου συμπεριφορες..ΥΓ ο καθεις το βγαζει οπως μπορει..να εγω για παραδειγμα καταφευγω σε παντως ειδους αμπελοφιλοσοφιες με 2-3 κουταλιες της ζαχαρης σαρκασμο!
Εσείς τι απαντεχαίνετε να δείτε στο Πούτσες Μπλε. Γεμάτο τέτοια είναι. Δεν φταίει μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος συμπεριφέρεται ανάλογα και με τον χώρο που βρίσκεται. Το Πούτσες Μπλε έχει μια ατμόσφαιρα που σε παρακινεί να αυνανιστείς. Μιλώ και για την Υφαντή και για τους σχολιαστές από κάτω.
Πάντως αν είναι τρολιά δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί κάποιος να μπει σε τόση διαδικασία να φτιάξει ένα ψεύτικο προφίλ (γιατί κανένας υπαρκτός άνθρωπος που δεν πιστεύει κάτι τέτοιο δεν θα το ανέβαζε στον τοίχο του), να έχει αρκετούς φίλους ώστε η τρολιά να διαδοθεί, να γράψει τη μαλακία του, να γίνει σάλος και μετά να σβήσει το προφίλ.[ΣΧΟΛΙΟ ΑΡΗ: Δεν ξέρουμε αν είχε φίλους. Τα σχόλια δεν έγιναν στο (υπαρκτό; ανύπαρκτο;) προφίλ της, αλλά σε άλλα προφίλ που έβαλαν το εν λόγω screenshot - που εύκολα φτιάχνεται και στο photoshop.]
Απορία ψάλτου, βήξ ( ή και vicks ) : Αυτή η Κατερίνα Υφαντή δεν είναι κάποιο γνωστό πρόσωπο. Έχει τόσο κόσμο φίλους στο Facebook, που να υπάρξει κάποιος τόσο άγνωστος, ώστε να της γράψει " Της μάνας σου ο πάτος γαρούφαλα γιομάτος ΜΩΡΗ ( ;;;;; έπαθα σοκ τώρα ) δήθεν " ;;; Λίγο κάπως δεν είναι όλο αυτό, από την αρχική ανάρτηση, έως τα σχόλια ;
Πρόλαβα τη σελίδα της ανοιχτή και δεν μου φάνηκε καθόλου τρολ. Το αρχικό facebook post το είδα επίσης, όπως και τα σχόλια που ακολούθησαν από κάτω. Δεν θεωρώ πως ήταν τρολ. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πως σκέφτεται έτσι.
Εγω παλι βλεποντας το μου θυμιζε τα στατους του τρολλοΓαϊτανου, με λιγοτερο εμπνευσμενη φρασεολογια, αλλα δεν κοιταξα το προφιλ, οποτε με επιφυλαξη λεω πως μαλλον ψευτικο ειναι.