Ένα μυστηριώδες μoβ πλάσμα που βρέθηκε στο βυθό της θάλασσας έχει εξάψει τη φαντασία των επιστημόνων

Ένα μυστηριώδες μoβ πλάσμα που βρέθηκε στο βυθό της θάλασσας έχει εξάψει τη φαντασία των επιστημόνων Facebook Twitter
3

Στο υποθαλάσσιο φαράγγι του Αργκουέλο, κοντά στα νησιά Channel και αρκετά μίλια ανοιχτά των ακτών της Καλιφόρνιας, οι ωκεανολόγοι του ερευνητικού πλοίου E/V Nautilus εντόπισαν για πρώτη φορά μια μυστηριώδη, λαμπερή μoβ μάζα στο βυθό.

 

Χρησιμοποιώντας μια υποθαλάσσια κάμερα-ρομπότ οι επιστήμονες πλησίασαν και μελέτησαν το συγκεκριμένο πλάσμα, κάτι που τους προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά για το τι πραγματικά είναι. 

«Έχω μείνει άναυδος. Δεν έχω ιδέα. Δεν θα μπορούσα να τολμήσω να πω τι είναι» ακούγεται να λέει εντυπωσιασμένος κάποιος από την ομάδα ερευνητών στο βίντεο που ακολουθεί. 

Στο ίδιο βίντεο μάλιστα οι επιστήμονες ακούγονται να σχολιάζουν σε πραγματικό χρόνο το συγκεκριμένο πλάσμα που παρατήρησαν.

 

Η πιο ρεαλιστική εικασία τους είναι πως πρόκειται για ένα είδος θαλάσσιου γυμνοσάλιαγκα ή ακόμη και ενός νέου είδος που παρέμενε άγνωστο μέχρι σήμερα.

  

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΡΟΥΑΝΤΑ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ

Διεθνή / Ρουάντα: Αποκεφαλισμένος στην Ουγκάντα βρέθηκε επικριτής του προέδρου – Το κεφάλι του παραμένει άφαντο

Η δολοφονία σημειώνεται σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση της Ρουάντας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει καταγγελίες για διώξεις πολιτικών αντιπάλων και επικριτών της
THE LIFO TEAM
ΚΑΝΑΔΑΣ ΑΛΜΠΕΡΤΑ ΝΕΚΡΟΙ ΦΩΤΙΑ

Διεθνή / Καναδάς: «Οι φλόγες κάλυψαν ένα χιλιόμετρο σε 36 δευτερόλεπτα» - Νέα στοιχεία για τη φονική πυρκαγιά στη στρατιωτική βάση 

Παρότι η πυρκαγιά είχε γίνει αντιληπτή ώρες νωρίτερα, οι στρατιωτικές ασκήσεις συνεχίστηκαν – Τέσσερις νεκροί και 39 τραυματίες, εκ των οποίων 19 σε κρίσιμη κατάσταση
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια