Ένα μυστηριώδες μoβ πλάσμα που βρέθηκε στο βυθό της θάλασσας έχει εξάψει τη φαντασία των επιστημόνων

Ένα μυστηριώδες μoβ πλάσμα που βρέθηκε στο βυθό της θάλασσας έχει εξάψει τη φαντασία των επιστημόνων Facebook Twitter
3

Στο υποθαλάσσιο φαράγγι του Αργκουέλο, κοντά στα νησιά Channel και αρκετά μίλια ανοιχτά των ακτών της Καλιφόρνιας, οι ωκεανολόγοι του ερευνητικού πλοίου E/V Nautilus εντόπισαν για πρώτη φορά μια μυστηριώδη, λαμπερή μoβ μάζα στο βυθό.

 

Χρησιμοποιώντας μια υποθαλάσσια κάμερα-ρομπότ οι επιστήμονες πλησίασαν και μελέτησαν το συγκεκριμένο πλάσμα, κάτι που τους προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά για το τι πραγματικά είναι. 

«Έχω μείνει άναυδος. Δεν έχω ιδέα. Δεν θα μπορούσα να τολμήσω να πω τι είναι» ακούγεται να λέει εντυπωσιασμένος κάποιος από την ομάδα ερευνητών στο βίντεο που ακολουθεί. 

Στο ίδιο βίντεο μάλιστα οι επιστήμονες ακούγονται να σχολιάζουν σε πραγματικό χρόνο το συγκεκριμένο πλάσμα που παρατήρησαν.

 

Η πιο ρεαλιστική εικασία τους είναι πως πρόκειται για ένα είδος θαλάσσιου γυμνοσάλιαγκα ή ακόμη και ενός νέου είδος που παρέμενε άγνωστο μέχρι σήμερα.

  

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια