Το πολεμοχαρές εξώφυλλο του Economist

Το πολεμοχαρές εξώφυλλο του Economist Facebook Twitter
5

Η έντυπη έκδοση του Economist κυκλοφορεί παγκοσμίως με αυτό το εξώφυλλο:

Οι σακούλες με τα πτώματα των παιδιών στο φόντο, ο (φερόμενος ως) υπεύθυνος σε πρώτο πλάνο. 

"Χτυπήστε τον άγρια" προτρέπει ο τίτλος - διαβάζοντας το άρθρο βέβαια υπάρχουν μερικοί αστερίσκοι: "Παρουσιάστε τις αποδείξεις, δώστε του ένα τελεσίγραφο και μετά τιμωρήστε τον Bashar Assad για τη χρήση χημικών όπλων" λέει ο υπότιτλος. (Ελπίζουμε οι ΗΠΑ να τον διαβάσουν προσεκτικά πριν τρέξουν να επιτεθούν ακολουθώντας στα τυφλά την 'διαταγή' του Economist...)

Design
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα σπίτι που χρειάζεται περισσότερους τοίχους

Design / Ένα σπίτι που χρειάζεται κι άλλους τοίχους για τους πίνακες του ιδιοκτήτη

Ο αρχιτέκτονας και visual artist Αλέξανδρος Μαγκανιώτης μένει στη Γλυφάδα, σε μια οικογενειακή πολυκατοικία. Το διαμέρισμά του έχει τόσα έργα που μοιάζει με δική του, ατομική έκθεση, την οποία ανανεώνει συνεχώς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Design / Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Πιάτα, φλιτζάνια, βάζα και λάμπες που σε κάνουν να θες να τους τραπεζώσεις όλους. Έντονα, χαριτωμένα, λαχταριστά αντικείμενα που μετατρέπουν το τραπέζι σου σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία ευτυχίας.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Οι Αθηναίοι / Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Ως παιδί, σχεδίαζε δρόμους στην άμμο. Αργότερα, υπερασπίστηκε την αρχιτεκτονική ως τέχνη ζωής. Με τη σύντροφο και συνεργάτιδά του Σουζάνα έζησαν μια ζωή όπου το «εγώ» έγινε «εμείς», μέχρι την απώλειά της που τον σημάδεψε βαθιά. Είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Mattias Adolfsson: «Η έμπνευση με χτυπάει σαν κεραυνός, από το πουθενά»

Design / Mattias Adolfsson: Μιλώντας με έναν κορυφαίο εικονογράφο της εποχής

Δυο-τρεις κουβέντες με τον διακεκριμένο Σουηδό γραφίστα και εικονογράφο, έναν από τους «υψηλούς προσκεκλημένους» του φετινού 7ου LAComicsFestival, που θα γίνει στη Λάρισα από τις 5 ως τις 7 Σεπτεμβρίου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το σύγχρονο design γίνεται πιο προσωπικό και all inclusive από ποτέ

ADM 2025: The Urban Issue / Το σύγχρονο design γίνεται πιο προσωπικό και all inclusive από ποτέ

Ιδέες που ζυμώνονταν αργά εδώ και μερικά χρόνια στον χώρο της εσωτερικής διακόσμησης ωρίμασαν και μας αποκαλύφθηκαν στις αρχές του 2025, ως οδηγός για τους χώρους στους οποίους θα κατοικήσουμε στο μέλλον.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Οbjects of Common Interest: «Θέλουμε να σου κεντρίσουμε το ενδιαφέρον και να κινητοποιήσουμε ένα συναίσθημα»

ADM 2025: The Urban Issue / Κίνηση, ελευθερία, ρευστή ταυτότητα: Το design των Οbjects of Common Interest

Οι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές Ελένη Πεταλωτή και Λεωνίδας Τραμπούκης τρέχουν ένα από τα πιο design studios της Ελλάδας. Πώς σκέφτονται και πώς σχεδιάζουν τα φημισμένα projects τους, όπως την εγκατάσταση εικαστικού φωτισμού που λατρεύουμε στην είσοδο της Πειραιώς 260;
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

3 σχόλια
Χμμμμμ, δεν είναι τόσο απλοϊκά τα πράγματα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Μπρος ο Άσαντ και πίσω η "Αντιπολίτευση", μεγάλο μέρος της οποίας, δυστυχώς, είναι και η Αλ Κάιντα. Πάρτον ένα και κτύπα τον άλλο.
Βασικά το ίδιο νόμιζα και εγώ μέχρι πριν μία εβδομάδα οπότε και ακούστηκε 1η φορά ότι πάνε σε πόλεμο και έκατσα και το έψαξα. Η Συρία δεν είναι ίδια περίπτωση με τις υπόλοιπες αραβικές χώρες (δικτάτορας-κοσμικό κράτος vs Αλ κάιντα-επαναστάτες). Στην Συρία ένα μεγάλο κομμάτι του στρατού ο οποίος ανήκει στο φιλελεύθερο κομμάτι (όσο μπορεί να είναι σε μία αραβική χώρα) έχει αποσπαστεί και έχει και αυτό επαναστατήσει. Την μεγαλύτερη ζημιά την έχει κάνει ο ίδιος του ο στρατός στον Άσαντ και όχι οι τις Αλ Κάιντα οι οποίοι βέβαια είναι πολλοί αλλά δρουν ανεξάρτητα. Το θέμα είναι ότι τώρα πια που φαίνεται ότι ο Άσαντ δεν μπορεί με τίποτα να μείνει στην εξουσία οι μεγάλες δυνάμεις πάνε να εμπλακούν ώστε να είναι σίγουρες ότι αυτοί που θα πάρουν την εξουσία θα είναι ένας νέος δικτάτορας από το κομμάτι του στρατού που επαναστάτησε και όχι από την Αλ Κάιντα οι οποίοι, αν ενωθούν, θα μπορούσαν να συνεχίσουν τον εμφύλιο ακόμα και αφού πέσει ο Άσαντ.