Η Τουρκία επιβάλλει απαγόρευση και περιορισμούς εξόδου από τη χώρα

Η Τουρκία επιβάλλει απαγόρευση και περιορισμούς εξόδου από τη χώρα Facebook Twitter
5

Σε μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει πολλά σχόλια και αντιδράσεις προχωρά η Τουρκία. Πριν λίγο ανακοινώθηκε πως επιβλήθηκαν περιορισμοί και προϋποθέσεις για την έξοδο από τη χώρα.

Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, απαγορεύεται η έξοδος των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ σε όλους τους πολίτες της χώρας επιβάλλεται να παρουσιάζουν κατά την έξοδο έγγραφο του τουρκικού Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων που να αποδεικνύει ότι είναι ασφαλισμένοι.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέστειλε σήμερα με κυβερνητική εντολή και μέχρι νεωτέρας τις ετήσιες άδειες περισσοτέρων από τρία εκατομμύρια δημόσιων υπαλλήλων σ' ολόκληρη τη χώρα.


Η εντολή, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, εκδόθηκε ενώ συνεχίζονται οι πολύ εκτεταμένες κυβερνητικές εκκαθαρίσεις στη δημόσια διοίκηση, το δικαστικό σώμα, την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή από μερίδα του στρατού.


Οι δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονταν ήδη σε άδεια θα επιστρέψουν στις θέσεις τους το συντομότερο δυνατό, προστίθεται στην εντολή.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ημουνα στην Κων/πολή για δουλειά από τις 12 μέχρι και χθες (ήταν να φύγω το Σάββατο πρωί αλλά λόγω ακυρώσεων γύρισα Κυριακή απόγευμα). ΕμπειρίεςΟι Τούρκοιπου μίλησα και συνεργάστηκα καμία σχέση δεν έχουν με το φανατικό ισλαμισμό, αντίθετα είναι άνθρωποι πολύ θετικοί, πολύ όμορφοι σε κάθε τους εκδήλωση, δωτικοί και ανοιχτοί, δημιουργικοί και φίλοι!Άυτοί έννοιωαν τό φόβο για τα χειρότερα με τα νέα του πραξικοπήματος, φοβούμενοι αιματοχυσία πέρα από τα θύματα που έχουν δωθεί στη δημοσιότητα και για αυτό τυο λόγο πραγματικά δεν κοιμήθηκαν εδώ και μέρεςΕίναι ενάντια στον Ερντογάν και το φασιστοκαθεστός του. Νοιώθουν αδύναμοι όμως μια που μια πραγματική εξέγερση στο Γκεζί Πάρκ δεν έτυχε υποιστήριξης από τη Δύση (που πάτα κοιτά τα μικροσυμφέροντά της) με αποτέλεσμα να κατασταλεί άγρια. Θέλουν μια κοσμική Τουρκία, αλλά δεν ξέρουν πλέον τι να κάνουν για αυτή. Αποτέλεσμα, νοιώθουν τουλάχιστο απογοητευμένοι, συχνά φοβισμένοι και κλείννται στο καβούκι της εργασίας τους, της αγοράς προιόντων από τη δύση ή και σε μερικές περιπτώσεις , θέλουν να φύφουν απο τη χώρα τους που το αύριο το βλέπου ν τουλάχιστο αρνητικά.Έζησα και περπάτησα στην Istanbul για 4 μέρες. Οι μυρωδιές της, οι δρόμοι της (οι παλλιοί και όχι αυτοί που χτίζει ο Ερντογάν, μαζί με τα μεγαθύρια κτήρια που διαλύουν την πόλη) ήσαν πρωτόγνωρα. Ένοιωσα φιλική αγάπη προς τον Έλληνα, εμένα. Σα να μιλάγαμε την ίδια γλώσσα. Ο καφές τούρκικος και γελάγαμε που εδώ τον λέμε ελληνικό...και με λέξεις τόσο κοινές (σιμίτ, γιαπί, και πολλές άλλες που ηχούσαν όμορφα κοινές στις μνήμες μας). Και γεύσεις, και αρώματα από μπαχαρικά στην αγορά και πολλά άλλα.Αυτή η χώρα και ο λαός της αξίζουν κάτι καλύτερο από τον φανατικλό ισλαμισμό του Ερντογάν. Γιατί τους έζησα και τους άλλους ισλαμιστές, αγαπητικούς και ανθρώπινους. Ξέρετε κάτι όπβς εμείς οι χριστιναοί.