Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο με την Αυστρία - H Ελλάδα ανακάλεσε την πρέσβειρά της στην Βιέννη

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο με την Αυστρία - H Ελλάδα ανακάλεσε την πρέσβειρά της στην Βιέννη Facebook Twitter
10

Πριν από λίγο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ζήτησε από την πρέσβη της Ελλάδος στη Βιέννη, Χρυσούλα Αλειφέρη, να επιστρέψει στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, «προκειμένου να διαφυλαχθούν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των κρατών και των λαών της Ελλάδας και της Αυστρίας».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται: «Είναι σαφές ότι, τα μεγάλα προβλήματα της ΕΕ δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με σκέψεις, νοοτροπίες και εξωθεσμικές πρωτοβουλίες που έχουν τις ρίζες τους στο 19ο αιώνα ούτε οι αποφάσεις των Αρχηγών κρατών μπορούν να υποκαθίστανται από οδηγίες Αστυνομικών διευθυντών. Το τελευταίο αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα δημοκρατίας. Καταδεικνύει δε την ανάγκη προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από διάφορους ανιστόρητους.

Οι μονομερείς πρωτοβουλίες για την επίλυση του προσφυγικού και οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου από κράτη μέλη της ΕΕ είναι πρακτικές που μπορούν υποσκάψουν τα θεμέλια και τη διαδικασία της Ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Οι ευθύνες για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης δεν μπορούν να βαρύνουν μία μόνο χώρα. Η κοινή λογική επιτάσσει ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του σύνθετου αυτού προβλήματος θα πρέπει να διέπεται από τις αρχές της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής των βαρών. Η Ελλάδα εργάζεται σε μια τέτοια κατεύθυνση.»

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
εισαι οριακα εκτος θεματος, με την ρωσια δεν υπαρχει καμμια συμφωνια που δεν τηρειται, με την αγκυρα πρεπει να αντιδρασει η ΕΕ... αυτο που εκανε η αυστρια ηταν τελειως εκτος τοπου και χρονου και σωστα αντεδρασε η Αθηνα, και το λεω εγω που κι αν εχω κραξει την κυβερνηση, και θα συνεχιζω να την κραζω...αλλα οταν κανει κατι σωτο ας το λεμε
Δεν ειναι ακριβως ετσι. Η Αυστρια δεν δεχεται παρανομους μεταναστες (αφγανους, μαροκινους αλγερινους κτλ) και αυτο ειναι το πραγματικο προβλημα. Ολες οι χωρες της κεντρικης Ευρωπης εχουν δεχτει χιλιαδες προσφυγες, ειναι αυτοι που κατα την Τασια εξαφανιζονταν. Η Γερμανια εχει δεχτει εξαιρετικα μεγαλο αριθμο. Ειναι υποχρεωση της Ελλαδας να ταυτοποιει ποιος μπαινει στο εδαφος της και να προωθει τους προσφυγες στις χωρες της κεντρικης Ευρωπης. Μονο τους προσφυγες! Το Μαροκο δεν εχει πολεμο, ουτε η Αλγερια. Αυτο δεν εγινε γιατι η κυβερνηση χρησιμοποιησε το προσφυγικο ως μεσο πιεσης και απειλουσε την Ευρωπη οτι θα στειλει τζιχαντιστες. Τωρα ο θεος βοηθος, υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μεινουν χιλιαδες παρανομοι μεταναστες στην Ελλαδα. Τελος, ολοι οι προσφυγες πηγαινουν στην Γερμανια, και οχι Ρωσια η στις Αραβικες χωρες, γιατι ξερουν οτι ειναι σοβαρη χωρα και αν πραγματι ειναι προσφυγες θα μπορεσουν να παρουν αδεια διαμονης και θα ξαναφτιαξουν τη ζωη τους με τις οικεγενειες τους, πραγμα που ολοψυχα τους το ευχομαι.
Αντι να ζητήσουμε συγγνώμη που ανοίξαμε τα σύνορα, αντί να ζητησουμε συγγνώμη για τις δηλώσεις του ψεκασμένου υπουργού άμυνας, ζητάμε και τα ρέστα από πάνω!
λαθος αντιδραση, ο πρεσβης στην Αγκυρα επρεπρε να ανακληθει. Εκει ειναι το προβλημα και οχι η Αυστρια. Η Αυστρια εχει δεχθει χιλιαδες προσφυγες. Υπαρχουν χωρες (Ρωσια) που δεν εχουν δεχθει καθολου προσφυγες.