Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον

Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
2


«Το αντέχεις;» ρωτάει το μενού σε μια κατηγορία εδεσμάτων στο Αιόλου 68. Αν συμφωνήσεις, θα ανοίξεις την πόρτα σε μια πανδαισία ανατρεπτικών γεύσεων, όπως συκώτι με γαρίδες, φιλέτο γοργόνας (!), φαρφαλίνες με σαλτσίτσια και όστρακα! Υπάρχουν και περισσότερο συμβατικά πιάτα, όσο συμβατικά μπορούν να είναι από τα χέρια του Βασίλη. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. To Αιόλου 68 είναι το νέο μαγαζί που έφτιαξε ο Βασίλης Ακρίβος μαζί με τον Άγγελο Φραντζή και τον Γιώργο Ταρνάρη στο κέντρο της Αθήνας. Η κουζίνα του Βασίλη δεν χρειάζεται συστάσεις. Όσοι έχουν «σπουδάσει» καλή ψαροφαγία στο Ψάριστον, την αναγνωρίζουν.

Εδώ, στον νέο χώρο, στην καρδιά της Αθήνας, ο Βασίλης φτιάχνει πιάτα προσιτά για ούζο και τσίπουρο, βατές γεύσεις για όσους έχουν την πρώτη επαφή με την κουζίνα του αλλά και πειραγμένα για όσους τον γνωρίζουν και θέλουν κάτι περισσότερο. «Πιστεύω ότι πρέπει να τολμάς, να κάνεις βήματα προόδου, να μη μένεις πίσω» λέει ο Βασίλης, σχολιάζοντας τα πιάτα που παντρεύουν θαλασσινά με κρεατικά και προσθέτει: «Τουρίστες που ήρθαν στο μαγαζί γνωρίζουν τον συνδυασμό ψάρι με κρέας και τους άρεσε η ιδέα». Ξώχαρος χώρος, φτιαγμένος για να αισθάνεσαι όμορφα, χαλαρά, με λευκούς, χτιστούς καναπέδες και μαξιλάρες στις αποχρώσεις της θάλασσας που σε ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά και διακοσμητικές πινελιές με καλάμια σε μοντέρνες συνθέσεις. Ολόγυρα τζαμαρίες που σε κάνουν θεατή και συμμέτοχο στην κίνηση του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
To Αιόλου 68 είναι το νέο μαγαζί που έφτιαξε ο Βασίλης Ακρίβος μαζί με τον Άγγελο Φραντζή και τον Γιώργο Ταρνάρη στο κέντρο της Αθήνας.
 

Η ομάδα που έφτιαξε το Αιόλου 68 προσδοκά να γίνει το νέο εστιατόριο σημείο αναφοράς ως προς το καλό φαγητό σε μια περιοχή που έχει ιστορία αγοράς εδώ και 3.000 χρόνια. Ξεκινάς συνοδεύοντας το τσιπουράκι σου με ένα αφράτο σου καλυμμένο με λίγη μαγιονέζα και από πάνω μια κουταλιά από γυαλιστερές μπαλίτσες μπρικ. Μόλις το δαγκώσεις, ανακαλύπτεις τη γέμιση που σκάει στο στόμα σου και εκπλήσσει ευχάριστα η ταραμοσαλάτα. Ακολουθεί μια σαλάτα του Καίσαρα σε πειραγμένη εκδοχή με καρδιές μαρουλιού, κρουτόν και βουτυρόψαρο που κλέβει την παράσταση (€8). Η καπνιστή, βουτυράτη γεύση του ψαριού δροσίζεται από τα τρυφερά φύλλα μαρουλιού και αφήνει μαγικά μια επίμονη επίγευση στον ουρανίσκο. Οι φρέσκες γαρίδες με κίμτσι και ραντισμένες με μαυροκούκι είναι φτιαγμένες μαστόρικα και γοητεύουν με την πικάντικη γεύση τους (€10). Οι ουρές πεσκανδρίτσας, περασμένες από το τηγάνι, είναι αφρός και τρώγονται με μεγάλη όρεξη. Για δυνατούς παίκτες και όσους το αντέχουν, όπως δηλώνει και ο κατάλογος, είναι το ψητό συκώτι που παντρεύεται με γαρίδες σε σάλτσα από το ζουμί τους και σοταρισμένο σπανάκι (€11Ε). Ωραίο πιάτο που συνδυάζει γη και θάλασσα είναι οι φαρφαλίνες με σαλτσίτσια και όστρακα (€14,50) για δύο άτομα. Πλούσια γεύση, φουλ νοστιμιάς. Το μενού σου δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσεις μια μεγάλη ποικιλία σε προτάσεις με αφορμή τη θάλασσα, από γαύρο μαρινάτο, σκουμπρί και λακέρδα μέχρι μπουγιαμπέσα, μακαρονάδα θαλασσινών, χταπόδι ψητό, μύδια αχνιστά, καραβίδες φρέσκες, γαύρο, σαρδέλα, μπαρμπούνια και αστακό με το κιλό.

Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
Αν συμφωνήσεις, θα ανοίξεις την πόρτα σε μια πανδαισία ανατρεπτικών γεύσεων, όπως συκώτι με γαρίδες, φιλέτο γοργόνας (!), φαρφαλίνες με σαλτσίτσια και όστρακα!
Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
Ξώχαρος χώρος, φτιαγμένος για να αισθάνεσαι όμορφα, χαλαρά, με λευκούς, χτιστούς καναπέδες και μαξιλάρες στις αποχρώσεις της θάλασσας που σε ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά και διακοσμητικές πινελιές με καλάμια σε μοντέρνες συνθέσεις.
Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
Ολόγυρα τζαμαρίες που σε κάνουν θεατή και συμμέτοχο στην κίνηση του εμπορικού κέντρου της πόλης.
Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter

«Αιόλου 68», Αιόλου 68, Αθήνα, 210 3247925

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια