Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη βαρβαρότητα των κυνομαχιών στο Κιργιστάν

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη βαρβαρότητα των κυνομαχιών στο Κιργιστάν Facebook Twitter
3

Η γούνα τους είναι βουτηγμένη στο αίμα και συχνά ουρλιάζουν από τον πόνο. Την ίδια στιγμή όμως βάζουν όλες τους τις δυνάμεις για να νηκήσουν τον "αντίπαλο", μπήγοντας τα κοφτερά δόντια τους στο λαιμό του ενώ οι ιδιοκτήτες τους τα παρακολουθούν από απόσταση, "καμαρώνοντας" το θέαμα- οι εικόνες που φτάνουν από τις κυνομαχίες στο Κιργιστάν είναι πρωτόγονες, σοκαριστικές και το λιγότερο απαράδεκτες.

 

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τους σχετικούς αγώνες στην πρωτεύουσα της χώρας, στο Bishkek, μια παραδοσιακή εκδήλωση που περιμένουν κάθε χρόνο με λαχτάρα πολλοί ιδιοκτήτες κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων, καθώς είναι για εκείνους μοναδική ευκαιρία να αποδείξουν πως το δικό τους ζώο είναι το καλύτερο από όλα τα υπόλοιπα και πως αξίζει να στεφθεί "πρωταθλητής" της ράτσας του.

Αν και η εκδήλωση προκαλεί έντονη κατακραυγή στο δυτικό κόσμο, εκεί θεωρείται κάτι εξαιρετικά συνηθισμένο, κι ειδικά στις περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Στο Κιργιστάν το φαινόμενο δεν είναι καθόλου σπάνιο, ενώ κυνομαχίες είναι γνωστό πως πραγματοποιούνται και στην Κίνα, και παρόλο που εκεί ο βαθμός είναι μικρότερος, δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την διεξαγωγή τους. 

Οι ακτιβιστές που μάχονται για δικαιώματα των ζώων έχουν βάλει γενικά στο στόχαστρο Κίνα και Κιργιστάν για τον τρόπο που συμπεριφέρονται στα ζώα. Τα τσίρκο με υδρόβια ζώα, που σε πάρα πολλές χώρες είναι πλέον απαγορευμένα, εκεί παραμένουν νόμιμα, "περιφέροντας" προς τέρψιν των θεατών φάλαινες και δελφίνια που κάνουν ακροβατικά.

Επίσης πέρυσι, οι αρχές του Bishkek ανακοίνωσαν πως σκοπεύουν να θανατώσουν 10.000 αδέσποτα σκυλιά, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή με αμέτρητα petitions σε ολόκληρο τον κόσμο να απαιτούν να ανακληθεί η απόφαση. Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε τις εκτελέσεις, λέγοντας πως το να φιλοξενηθούν τα ζώα ή να διοργανωθεί πρόγραμμα μαζικής στείρωσης είναι πολύ δαπανηρό. 

 

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη βαρβαρότητα των κυνομαχιών στο Κιργιστάν Facebook Twitter

 

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη βαρβαρότητα των κυνομαχιών στο Κιργιστάν Facebook Twitter

 

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη βαρβαρότητα των κυνομαχιών στο Κιργιστάν Facebook Twitter

 

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη βαρβαρότητα των κυνομαχιών στο Κιργιστάν Facebook Twitter

 

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη βαρβαρότητα των κυνομαχιών στο Κιργιστάν Facebook Twitter

 

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη βαρβαρότητα των κυνομαχιών στο Κιργιστάν Facebook Twitter

 

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη βαρβαρότητα των κυνομαχιών στο Κιργιστάν Facebook Twitter

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραζιλία: Ιστορική ανατροπή του Λούλα – Επανεξελέγη πρόεδρος, νικώντας τον γιο του Μπολσονάρου

Διεθνή / Βραζιλία: Ιστορική ανατροπή του Λούλα – Επανεξελέγη πρόεδρος, νικώντας τον γιο του Μπολσονάρου

Πρόκειται για μια πρωτοφανή εκλογική ανατροπή: πρώτη φορά από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βραζιλία, το 1985, υποψήφιος που είχε έρθει δεύτερος στον πρώτο γύρο καταφέρνει να κερδίσει στον δεύτερο.
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΚΡΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και 28 τραυματίες από νέα ρωσικά πλήγματα

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή ότι η Ρωσία εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα περίπου 1.600 κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες, 48 πυραύλους και σχεδόν 2.300 επιθετικά drones κατά της Ουκρανίας
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΟΝΤΟ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Βουλγαρία: Στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές με φόντο τις ανησυχίες για επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα

Η πρόεδρος Ιλιάνα Γιότοβα, η οποία τάσσεται υπέρ του διαλόγου με τη Μόσχα και αντιτίθεται στη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, προηγείται στην κούρσα για μία νέα θητεία στο αξίωμα
THE LIFO TEAM
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Νετανιάχου: Εάν το Ιράν διαταράξει τις εκλογές «θα υποστεί αντίποινα»

Εντείνεται η ανησυχία του για τις εκλογές στο Ισραήλ - Νωρίτερα το Axios μετέδωσε ότι «έχει ζητήσει τις τελευταίες ημέρες από τον Τραμπ να εκφράσει πιο ανοικτά τη στήριξή του στην προεκλογική του εκστρατεία»
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Το θέαμα ειναι τραγικό και λυπηρό...δεν καταλαβαίνω τι είδους ψυχαγωγία προσφέρουν οι κυνομαχίες και τα τσίρκο γενικότερα. Βλέπει κάποιος ζωάκια κακοποιημένα να παλεύουν για τη ζωή τους ή να μοχθούν να ψυχαγωγήσουν τους θεατές γιατί έτσι έχουν μάθει και όχι γιατί το θέλουν.Τα αφεντικά των σκυλιών δηλαδή βλέποντας τα βουτηγμένα στα αίματα νιώθουν περηφάνια; γιατί είμαι σίγουρη πως αγάπη δε νιώθουν...δυστυχώς γι αυτά τα μικρούλια..