ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Στο σημερινό «Α μπα»: παραλλαγές στο ίδιο μοτίβο

Στο σημερινό «Α μπα»: παραλλαγές στο ίδιο μοτίβο Facebook Twitter
84

 

__________________
1.

Αυτοί οι άνθρωποι που δεν ζητάνε τίποτε με έχουν προβληματίσει πάρα πολύ. Κατά καιρούς έχω γνωρίσει σε επίπεδο ερωτικής σχέσης άντρες που και καλά δε μου ζήταγαν τίποτε, όπως δήλωναν, αλλά για κάποιο λόγο ήταν τα άτομα που μου έτρωγαν την περισσότερη ενέργεια κι από αυτούς ακόμα που μου ζήταγαν πράγματα.

Δυστυχώς αυτό το στυλ ανθρώπου είναι πάρα πολύ κοινό, είναι το και καλά κουλ, περνάμε καλά, δεν σου ζητάω τίποτε, δε σ'ενοχλώ, δεν επεμβαίνω στη ζωή σου, οπότε μη μου τα πρήζεις, όπως δεν σου τα πρήζω. Και τελικά είναι ένα μεγάλο ψέμα, συνειδητοποιώ ότι σου ζητάνε στην ουσία τα πάντα, σου ζητάνε να είσαι εκεί τη στιγμή που νιώθουν τη μεγαλύτερή τους αδυναμία, τη στιγμή δηλαδή που θέλουν την επαφή με κάποια και μετά σου ζητάνε να τα λύσεις όλα μόνη σου, τις δικές σου στιγμές αδυναμίας, τις αμφιβολίες σου για τον άλλον κι αυτές που αρχίζεις να έχεις για τον εαυτό σου πλέον.
Τελικά πόσο μακριά νυχτωμένοι είναι αυτοί που λένε ότι δε ζητάνε τίποτε, και το πιστεύω ότι το πιστεύουν, σε σχέση με τις ανθρώπινες σχέσεις; Λες και πάνε για ψώνια στο μπακάλη και δικαιολογούν την αγένειά τους με τη δικαιολογία ότι του δίνουν τα λεφτά τους.- από πάνω

Έχεις δίκιο, αλλά μάντεψε ποιος είναι το κορόιδο. Ναι, σου ζητάνε όλα αυτά. Εσύ γιατί τα δίνεις;


Μου επιτρέπεις να απαντήσω μόνη μου; Όταν σου λένε «δεν θέλω τίποτα από σένα», δεν το πιστεύεις. Νομίζεις ότι αν ανταποκριθείς και δώσεις αυτά που ζητάνε, θα καταγοητευτούν από το μεγαλείο σου, από το πόσο ιδιαίτερη είσαι, και θα αλλάξουν γνώμη. Είσαι κορόιδο, αλλά όχι των άλλων. Του παιδιάστικου εγωισμού σου.


Ένα μέρος σου ανταποκρίνεται γιατί έχεις μάθει ότι τα καλά κορίτσια είναι δοτικά και συναισθηματικά και σου βγαίνει αυτόματα. Σε αυτή την περίπτωση είσαι κορόιδο, αλλά θύμα την κοινωνικής ανατροφής που έχεις λάβει. Δεν φταις γι' αυτό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να το καταπολεμήσεις.


Αν δεν ξέρεις πώς να προφυλάσσεις την ενέργεια σου με τέτοιους βρικόλακες, μόνο μια λύση υπάρχει. Μην τους πλησιάζεις, και όταν σε πλησιάζουν, φύγε, εξαφανίσου. Αυτό το παιχνίδι εγγύτητας/αδιαφορίας είναι μόνο για πολύ ρηχούς ανθρώπους, για πολύ αδιάφορους ανθρώπους, για πολύ εγωκεντρικούς ανθρώπους, ή για ανθρώπους που βρίσκονται σε πολύ κακή φάση. Δεν χρειάζεται να συμμετέχεις. Μην χάνεις χρόνο μαζί τους, και μην προσπαθείς να τους ψυχαναλύσεις. Δεν είναι δικό σου πρόβλημα.

__________________
2.

Καλησπέρα,

αυτή η ερώτηση αφορά κυρίως τους σχολιαστές που διαμένουν Ελλάδα: Είναι ρεαλιστικό να θέλει κάποιος να επιβάλλει τις ώρες κοινής ησυχίας (όπως τις ορίζει η ΕΛ.ΑΣ. στο σάιτ της) στην γειτονιά του ή απλά θα πρέπει να μετακομίσει στην Β. Ευρώπη; Το έχει πετύχει κανείς;

Σκυλιά που γαβγίζουν στα μπαλκόνια, καγκελόπορτες που κλείνονται με δύναμη, δυνατές μουσικές είναι μερικοί από τους ήχους που σε κρατάνε στην τσίτα.

Επίσης, ισχύει ότι η Κυριακή (ή ακόμα και το Σάββατο) είναι ειδική μέρα κοινής ησυχίας ή μύθος;

Η ηχορύπανση στις γειτονιές είναι μια μάστιγα!- ..Η ωτασπίδα..

Να σου πω την αλήθεια, μου φαίνεται πολύ απαρχαιωμένος όρος οι «ώρες κοινής ησυχίας». Στην ουσία είναι θεσμοθετημένη σιέστα, για υπνάκο το μεσημεράκι. Μου προκαλεί κλαυσίγελο και φαγούρα στο σκαλπ, κάτι από άλλο αιώνα, όταν όλα ήταν λυμένα. Ποιος έχει την πολυτέλεια για υπνάκο το μεσημεράκι εκτός από τους συνταξιούχους; Να μου πεις, αυτοί είναι οι περισσότεροι. Πάντως όποιος δουλεύει τρέχει όλη τη μέρα, και γυρνάει νύχτα σπίτι. Εξαρτάται από το πού δουλεύει, θα μου πείτε. Υπάρχουν ακόμα οι τυχεροί με τις σιέστες. Σωστό.


Σε μια πολιτισμένη κοινωνία θα έπρεπε να είναι όλες τις ώρες αυτονόητο ότι δεν πρέπει να ενοχλούμε τους άλλους με φωνές, σκυλιά, πόρτες που χτυπάνε, ιδιαίτερα όταν ζούμε σε εγγύτητα πολυκατοικίας. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ανακοίνωση της αστυνομίας για κάτι τέτοιο.

__________________
3.

Πολυαγαπημένη Α,μπα.

Καταρχάς, υποκλίνομαι και είμαι ευγνώμων που υπάρχεις. Χίλιες φορές μου έχεις δώσει κουράγιο με τα λόγια σου, άλλες τόσες μ'έχεις συνεφέρει με τα χαστούκια σου. Σε νιώθω φίλη και δικό μου άνθρωπο, κι ας μη σε ξέρω.

Θέλω να ρωτήσω: ποια η ενδεδειγμένη στάση απέναντι σε φίλο που βλέπω τελευταία να έχει πρόβλημα αλκοολισμού; Δεν είμαστε αυτοκόλλητοι ούτε γνωριζόμαστε από τα γεννοφάσκια, οπότε δεν έχω το θάρρος της ευθύτητας και του tough love που έχω με τους παιδικούς φίλους. Τον ξέρω μερικά χρόνια από κοινή παρέα, έχουμε μοιραστεί δυνατές στιγμές και με τον καιρό αναπτύσσεται ένα γνήσιο δέσιμο που μοιάζει πολύ (αν δεν είναι) αγάπη. Απολύτως τίποτα ερωτικό από καμία πλευρά, να διευκρινίσω.

Είναι χοντρό να του συζητήσω το θέμα του αλκοόλ από τη στιγμή που δεν μου έχει ζητηθεί η άποψή μου; Φέρεται σαφώς αυτοκαταστροφικά και, ειλικρινά, δεν είναι social drinking. Ξεφεύγει και παραδέχεται ότι δεν το ελέγχει, αλλά δεν εκδηλώνει επιθυμία να το κόψει. Συχνά σε εξόδους νιώθω αμηχανία από τις παρενέργειες του ανεξέλεγκτου αλκοόλ και συνάμα στενοχωριέμαι πολύ αλλά δεν τολμώ να μιλήσω στα ίσια γιατί ντρέπομαι (ότι ποια είμαι εγώ που θα κάνω υποδείξεις;)

Υπάρχει τρόπος να δείξω ενδιαφέρον χωρίς να θίγω όρια; Είναι περήφανος και κλειστός χαρακτήρας, δεν ξέρω πώς θα το πάρει. Όμως αυτό που βλέπω μου προκαλεί ανησυχία για την υγεία του, και όσο παριστάνω σαν να μην τρέχει τίποτα νιώθω υποκρίτρια και ανεπαρκής φίλη.

Συνειδητοποιώ βέβαια ότι το πώς πρέπει να φερθώ είναι δικό μου θέμα και απείρως πιο ασήμαντο σε σύγκριση με το πραγματικό πρόβλημα, αλλά εν τέλει μόνο αυτό είναι στο χέρι μου να ελέγξω. Καμία γνώμη;

Χίλια ευχαριστώ.

Υ.Γ. Εκτός από συνήθεια και λατρεία, είσαι επίσης το μόνο επιχείρημα που έχουν οι καθημερινές να τρίψουν στη μούρη του σαββατοκύριακου!- Απορία

Νομίζω ότι το ιδανικό, όταν θέλουμε να συζητήσουμε κάτι πολύ τζιζ με κάποιον, είναι να προσπαθούμε να τον κάνουμε να το πει μόνος του. Με τη Σωκρατική μέθοδο. Αν καταφέρεις να αποφύγεις να φανείς επικριτική, ανώτερη, υγιής σε σχέση με αυτόν, που έχει μια βλάβη, με λίγα λόγια, χωρίς να τονίσεις ότι εσύ τα κάνεις σωστά σε αυτό τον τομέα και αυτός λάθος, και κάνεις απαλές ερωτήσεις, ίσως, αν υπάρχει κατάλληλο κλίμα, και εμπιστοσύνη, και άνεση χρόνου, ίσως εκφράσει τις σκέψεις που δεν είναι εύκολο να πει φωναχτά.


Αν χρειάζεται ένα ελαφρύ σπρώξιμο για να παραδεχτεί (στον εαυτό του) ότι πρέπει να αναζητήσει βοήθεια, ίσως να βοηθήσει μια τέτοια κουβέντα. Αν είναι σε φάση άρνησης, ή είναι ακόμα νωρίς, είναι πιθανό να αντιδράσει σπασμωδικά. Αν γίνει αυτό, μην πτοείσαι. Συνέχισε να είσαι εκεί από κοντά, μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή.


Και τώρα ένα σχόλιο που δεν είναι σχετικό με την ερώτηση (ή και μπορεί να είναι απόλυτα σχετικό, αλλά ας μη το αναλύσω αυτό τώρα) και δεν μπορώ να κρατηθώ: το «απολύτως τίποτα ερωτικό από καμία πλευρά, να διευκρινίσω.»


Καταρχάς, όταν το ακούω αυτό, αυτομάτως υποθέτω το αντίθετο, ακριβώς επειδή μπήκε η διευκρίνιση. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι, μέχρι που το ανέφερες. Έχετε παρατηρήσει ότι αυτή η διευκρίνιση, όλο αγωνία και ένταση, γίνεται συνήθως από γυναίκες; Που δεν τις έχουμε ρωτήσει αν τρέχει κάτι ή όχι; Δεύτερον, είναι αδύνατον να ξέρεις τι σκέφτεται η άλλη πλευρά, οπότε αν θέλεις να μας ενημερώσεις για το θέμα, περιορίσου στον εαυτό σου. Και τρίτον: τι θα άλλαζε αν υπήρχε ερωτικό ενδιαφέρον; Θα ενδιαφερόσουν λιγότερο ή περισσότερο για την υγεία του; θα είχε περισσότερη ή λιγότερη αξία η ερώτηση σου;


Έχουμε φτάσει σε σημείο να συζητάμε και να χωνεύουμε σιγά σιγά, ότι ολόκληρη η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι ρευστή, ότι το φύλο είναι κατασκευασμένο, και στο παράλληλο σύμπαν του 2016, μορφωμένες, ανεξάρτητες γυναίκες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα ερωτικά συναισθήματα είναι 100% διακριτά από τα φιλικά, λες και είναι από άλλο πλανήτη και προκύπτουν από άλλη διαδικασία, και επιπλέον κατά τι κατώτερα, γιατί το σεξ, πόσες φορές να το πούμε ακόμα, είναι κάτι βρώμικο. Συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν τις φιλικές σχέσεις «αθώες» και τις ερωτικές σκέψεις «πονηρές». Αχ. Μερικές φορές νιώθω πολύ κουρασμένη.

 

__________________
4.

Γεια σου Α μπα! Συγχαρητήρια για τη στήλη σου! Τα σχόλια σου είναι πάντα to the point και με πολλή προσοχή και σεβασμό προς τους αναγνώστες! Συνέχισε γερά να μας βάζεις στη θέση μας!
Σου γράφω γιατί δεν μπορω να μιλήσω σε κανέναν άλλο. Ετσι τα καταφερα! Λοιπόν, πριν 3 χρόνια είχα κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα το οποίο με έφερε πιο κοντά με έναν άνθρωπο μεγαλύτερο μου, με τον οποίο είμασταν φιλοι. Αυτος παντρεμένος με μικρο παιδί, 40 ετων, εγω 27 τοτε. Στην προσπάθεια του να με βοηθησει να με στηρίξει, ήρθαμε πολύ κοντα και συντομα αυτο μετατραπηκε σε ερωτα. Υπήρχε και υπάρχει απίστευτη χημεία - επικοινωνία - κατανόηση, και για πρωτη φορά ενιωσα ερωτική επιθυμία κτλ. Δεν ήθελε κανεις απ τους δυο μας να κανουμε σχεση, και συννενοηθηκαμε να βρεθούμε για μια μονο φορά απο κοντα (μεναμε σε αλλη πόλη), για να μιλησουμε καλυτερα. Παρότι με σιχαινομαι γι αυτο, εδω και 3 χρονια εχουμε μια ιδιομορφη σχεση που παρα την απόσταση με κανει ευτυχισμενη όσο ποτε και με κανει καλυτερο ανθρωπο, αν εξαιρεσεις τις ενοχες που εχω για την απιστια μου προς τη συζυγο του. Ποτέ δεν στοχευα να ειμαστε μαζι επισημα, καθώς δε θελω να χωρίσει για χαρη μου, και λόγω διαφοράς ηλικίας (και αλλων προσωπικων του λόγων που γνωριζω), απέρριπτε την ιδεα να ειμαστε μαζι καθως αυτο θα με εβλαπτε και θα με "φυλακιζε" σε μια ζωή μαζι του, περιοριζοντας καποιες προοπτικες μου, ακομα και το να γινω μητερα.
Μου πρότεινε προσφατα να χωρίσει και να ζήσουμε επισημα μαζί και να αρχισουμε μια κοινη ζωη, υποσχομενος να αφοσιωθεί στο να με κανει ακόμα πιο ευτυχισμένη με όποιο τρόπο μπορεί! Είμαι έτοιμη να δεχτώ, μα με προβληματίζουν κυρίως οι κοινωνικοι παραγοντες, οπως οι γονείς μου, η συζυγος και το παιδί του, ο κοινωνικός αποκλεισμος μας λόγω διαφοράς ηλικίας και ο χρονος που θα περασει ώσπου να ισορροπήσουμε στις νεες συνθηκες. Είμαι σίγουρη οτι μετα τον πρώτο χρονο που θα ειναι οι μπόρες θα ειμαστε ευτυχισμενοι μαζί, όμως αυτός ο χρονος θα ειναι δυσκολος, πιεστικος και ανησυχω μήπως χαλάσει η σχέση μας λόγω πίεσης απο δω και απο εκεί. Μαζί έχουμε ξεπεράσει διάφορα, αλλά αυτό μου φαίνεται βουνό!
Να σημειώσω οτι κανένας άλλος περαν των δυο μας δε γνωρίζει για αυτη τη "σχεση" η οποια ειναι κατα κύριο λόγω πνευματική, επικοινωνιακή, ανθρώπινη (και κατά δεύτερο ερωτική) -κυρίως επειδή ντρεπομαι πολύ για όλα αυτά, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να εχω μια αλλη γνωμη/ματιά.
Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!- confused-to-say-yesORno

Άλλη μια που έσπευσε να μας πληροφορήσει ότι η σχέση της είναι πρώτα πνευματική και κατά δεύτερο ερωτική, για να πειστούμε ότι είναι σοβαρά τα πράγματα και δεν είναι καμία ξετσίπωτη.


Προσπάθησε, όσο γίνεται, και όσο υπάρχει καιρός, να πείσεις τον εαυτό σου ότι αυτά τα πράγματα δεν διαχωρίζονται, δεν υπάρχει λόγος να διαχωρίζονται, και το κυριότερο, δεν είναι διαφορετικής ποιότητας.


Για τα υπόλοιπα, δεν υπάρχει απολύτως κανένας που μπορεί να σου πει τι να κάνεις με τη ζωή σου, γιατί είναι μόνο δική σου, και κανείς δεν μπορεί να μπει στη θέση σου. Πρέπει να σε προειδοποιήσω όμως. Η ιστορία σου είναι λιγότερο πρωτότυπη από όσο πιστεύεις. Οι άλλες γνώμες/ματιές είναι ακριβώς αυτές που φαντάζεσαι ότι είναι. Δεν πρόκειται να ακούσεις κάτι καινούριο. Αυτό που σκέφτεσαι, αυτό είναι. Τα προβλήματα τα έχεις εντοπίσει.


Το μόνο που ίσως δεν έχεις αναλογιστεί ακόμα – και δεν ξέρω αν το έχεις εκφράσει σωστά ή αν εννοείς κάτι άλλο – είναι ότι ένιωσες ερωτική επιθυμία για πρώτη φορά στα 27. Είκοσι εφτά; Στα εικοσιεφτά σου πρώτη φορά ένιωσες σωματική έλξη; Ποιος ξέρει τι εννοείς. Τέλος πάντων. Αυτό, που το βάζεις δεύτερο, επειδή είσαι καλή και σεμνή κοπέλα και κοιτάς μόνο την ουσία, όπως σου μάθανε, μπορεί να είναι και αυτό που σε έχει θολώσει τώρα και έχεις ίσως κάνει την τρίχα τριχιά περί «πνευματικής» σχέσης. Δεν ξέρω. Δυστυχώς, ούτε εσύ ξέρεις.

__________________
5.


Αγαπητή μου Λένα, σε ανακάλυψα τυχαία γύρω στους 10 μήνες ύπαρξης και από τότε δεν έχω χάσει ανάρτηση, συγχαρητήρια που γεμίζεις το κενό που άφησαν οι πάλαι ποτέ στήλες ερωταπαντησεων στα περιοδικά που ή καταργήθηκαν ή έχουν γίνει υπερβολικά σαχλές. Εκτιμώ τον τρόπο σκέψης σου και την οπτική σου όσο δε φαντάζεσαι, μας κάνεις όλους να προβληματιζόμαστε είτε συμφωνούμε είτε όχι και γι αυτό θεωρώ τη στήλη μια μεγάλη επιτυχία. Λυπάμαι που θα πρέπει να ρίξω το επίπεδο από δω και μπρος αλλά για το εν λόγω θέμα έχω μιλήσει μόνο στην κολλητή μου η οποία ως συνήθως αρνήθηκε να σχολιάσει η να εκφέρει γνώμη. Οπότε παραθέτω και περιμένω το κατακεραυνωμα : μετράω ένα χρόνο στην Ολλανδία, τον πιο ευτυχισμένο χρόνο της ζωής μου. Έχω δουλειά, ζω απίστευτες καθημερινές στιγμές γεμάτες ομορφιά χορό και ποδήλατο που με κάνουν να απορώ πως ζούσα ως τώρα. Στο όλο τοπίο έρχεται να προστεθεί ένα αγόρι συνομήλικο μου που αν και κάτι μήνες μαζί με έχει εκπλήξει με τη συναισθηματική του ωριμότητα, κατανόηση, και που κάνει ότι μπορεί (χωρίς να με πρηζει) για να περνάμε καλά μαζί. Του ελαχε όμως περίπτωση διότι εγώ το 15χρονο (στα μυαλά διότι αγγιζω τα 30 τρομάρα μου) είμαι τσιμπημενη με τον αδερφό του. Ξέρω ότι ο μόνος λόγος είναι η ελκυστικοτητα, κάτι στο οποίο υστερεί το αγόρι μου ενώ για κακή μου τύχη ο αδερφός του είναι σαν αυτούς τους τύπους που φανταζομαστε σαν πρότυπο ομορφιάς στο μυαλό μας ο καθένας. Και έχω πρόβλημα. Οπότε τον βλέπω μόνο με τις κοτσιδες μου δεν παίζω, τόσο χάλια. Με κοιτάει και χαζογελαω. Φυσικά το παιδί είναι ευγενικό, αλλά δεν έχουμε μιλήσει και πολύ, δεν τον ξέρω. Εδώ το αγόρι μου καλά καλά ακόμα μαθαίνω. Αλλά είναι θέμα! Και προς το παρόν αυτό που κάνω είναι να αποφεύγω συναντήσεις, ευτυχώς δεν είναι πολλές λόγω φόρτου εργασίας και του ότι μένει σε άλλη πόλη απ ότι εγώ, αλλά και να μην τον βλέπω εκεί, να θυμάμαι τα γαλάζια του ματιά! Αν είναι δυνατόν... Και ζητώ από σένα και από τους αναγνώστες λοιπόν μια ψυχρολουσια. Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου στη θέση μου; Πριν από κάποια χρόνια έστω; Και θα συμβουλευες να θάψω την επιφανειακή έλξη για να δω πως θα πάει η σχέση μου η μία που είναι νωρίς ακόμα να ξεκόψω απ όλους;- Iminhell

Δεν θάβεται η έλξη, και δεν είναι καθόλου επιφανειακή υπόθεση.


Συνεννοημένες είσαστε όλες σήμερα;


__________________
6.


Λοιπον, αγαπητη α μπα; νομοζω ειναι περιττο να σ πω ποσο πολυ μ αρεσει η στηλη σου! Καιρος να σου γραψω και τη δικη μου ιστορια. Ειμαι 25 χρονων και εδω και 6 μηνες ειμαι au pair σε μια ευρωπαικη χωρα (αστειευομαι στην Ολλανδια ειμαι). Σε αυτο το διαστημα εχω κανει τοσες αλλαγες στη ζωη μου που ουτε να τις φανταστω μπορουσα! Εχω χασει ολα τα παραπανω κιλα που ειχα και νιωθω απιστευτα καλα με την εξωτερικη μου εμφανιση, χωρισα απο το αγορι μου που ειμαστε μαζι 7 χρονια αλλα σκεφτομουν να το χωρισω τα τελευταια δυο, γυμναζομαι και γενικοτερα ειχα το χρονο να παρω την αποσταση που χρειαζοταν απο πραγματα και καταστασεις που με ταλαιπωρουσαν στην Ελλαδα και ισως να γνωριστω και λιγο παραπανω με τον εαυτο μου! Τελος παντων να μην τα πολυλογω λιγο απο βαρεμαρα και λιγο γιατι μου ελειψε η ρομαντικουρα αρχισα να βγαινω ραντεβου μεσω τιντερ! Τα δυο πρωτα χλιαρα εως αδιαφορα και υστερα ερχεται το τριτο και φαρμακερο 26 χρονων, κουκλος με δικη του πετυχημενη επιχειρηση. Πρωτη ατακα " εισαι οσο ομορφη φαινεσαι στις φωτογραφιες" δευτερη " πολυ ωραιο το φορεμα σου" κι ενω ειχα παει με χαμηλες προσδοκιες και συγκρατημενη αρχιζω να λυνομαι συνειδητοποιησα οτι ουτε καν σκεφτομουν απλα μιλουσαμε, πηγαμε για δειπνο και περασαμε τελεια πληρωσε ακομη και το λογαριασμο ανηκουστο για Ολλανδο. Η ατακα που με ελιωσε ομως " νομιζω μ αρεσεις". Με παει σπιτι και ρωταει αν μπορει να με φιλησει, φασωθηκαμε τελος παντων περιττο να πω ποσο ωραιο ηταν, το πραγμα δεν προχωρησε ελλειψει στεγης και συμφωνησαμε για την επομενη φορα! Κι ενω προσπαθω να ειμαι απολυτως ψυχραιμη και ημουν απολυτα ευγνωμων για την τελεια νυχτα και παλι δεν ειχα καμια προσδοκια! Ερχεται η καλημερα το πρωι και το ποτε θα σε ξαναδω και αρχιζω εγω να λιωνω! Μ λεει για την επομενη ισως, φυσικα και δεν μπορουσε τελικα! Ολη την εβδομαδα μηνυματα και φωτος απο το γυμναστηριο και οτι θα βρεθουμε αλλα εχει πολλη δουλεια!!!! Κι ερχομαι να ρωτησω πως γινεται ενω εχεις βρει μια αλφα ισορροπια και εχεις αρχισει να γνωριζεις τον εαυτο σου να ερχεται ενα εντελως αγνωστο ατομο και με δυο γλυκολογα και δυο ωραια φιλια να σου συνταρασσει το συμπαν; Βλεπεις εσυ ρε α μπα; να οδηγει πουθενα ολο αυτο;
ΥΓ. Σημερα παρα τα οσα επι ωρες συζητουσα με φιλους και λοιπους και το ποσο λαθος ειναι να στειλω του εστειλα οτι θα ηθελα να τον δω και η απαντηση ηταν οτι κι αυτος θελει αλλα δεν μπορει και ποσο δυσκολο ειναι να εχεις δικη σου επιχειρηση και οτι το πιθανοτερο ειναι να βρεθουμε αυριο! Εγω του ειπα οτι η κατασταση ετσι δεν μου αρεσει και ουτε αυτα τα παιχνιδια μου αρεσουν και μου ειπε οτι δεν παιζει κανενα παιχνιδι και οτι θα με δει αυριο! Μακαρι!- Μικρη Ολλανδεζα

Και τελικά;

__________________

7.


Πες με παράξενη, πες με ανώμαλη, δεν μπορώ όμως να καταλάβω για ποιο ηλίθιο λόγο κολλάω με τους άντρες που κάνω κάτι και μετά προχωράω. Δεν ήμουν ποτέ της σχέσης, δεν ήθελα ποτέ τη βαβούρα στο κεφάλι μου και πάντα ήμουν εγώ αυτή που έπαιρνε ό,τι ήθελε και μετά μην την είδατε. Μετά απο μια παράξενη καλοκαιρινή ιστορία η οποία κύλησε όμορφα -και τονίζω πως δεν ήταν σχέση και ούτε ήθελα να γίνει- κολλάω με κάθε αρσενικό με το οποίω έχω ερωτική σχέση και απο μεριάς του δεν κρατάει για πάνω από μια φορά. Ίσως το άτομο να μην μου αρέσει αντικειμενικά και απλά το κάνω για επιβεβαίωση -btw απο αυτοσεβασμό και αυτοπεποίθηση δεν το'χουμε- αλλα αν δω πως δεν επαναλαμβάνεται το σκηνικό, τρελαίνομαι, κολλάω και ψήνομαι μέσα μου. Τελικα ποιο είναι το πρόβλημά μου?- Τζοάννα

Το πρόβλημα σου είναι ότι πιστεύεις ότι το σεξ διαχωρίζεται απόλυτα από το συναισθηματικό δέσιμο και ότι εσύ δεν είσαι σαν τις άλλες που μασάνε με τις σχέσεις και τα συναισθήματα, είσαι σαν τους άντρες, κάνεις σεξ και φεύγεις. Φυσικά, έχεις πέσει ακριβώς στην ίδια παγίδα με τις υπόλοιπες γυναίκες γιατί τα ίδια στερεότυπα συντηρείς, και τώρα το ζεις και στο πετσί σου.


Και μια ερώτηση ρε παιδιά. Όλοι εσείς που ξέρετε εκ των προτέρων ποιο σεξ θα οδηγήσει σε σχέση και ποιο όχι επειδή ξέρετε από πριν ακριβώς τι θα νιώσετε με τον καθέναν, μπορείτε να προβλέψετε και τους αριθμούς του λόττο;


84

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#4"λόγω διαφοράς ηλικίας (και αλλων προσωπικων του λόγων που γνωριζω), απέρριπτε την ιδεα να ειμαστε μαζι καθως αυτο θα με εβλαπτε και θα με "φυλακιζε" σε μια ζωή μαζι του, περιοριζοντας καποιες προοπτικες μου, ακομα και το να γινω μητερα"ωστοσο δεν απεριπτε την ιδεα να κανετε ξεπετες οποτε μπορει (εκεινος οποτε μπορει, οχι εσυ. μην κοροιδευομαστε και μεταξυ μας) . και το να περιμενεις πανω απο το τηλεφωνο ποτε θα ξεφυγει απο την κυρα να σου ριξει κανενα... ψιχουλο, ουτε σε απασχολουσε εσενα, ουτε σε κρατουσε πισω απο την ζωη σου και θα μπορουσες μια χαρα να κανεις παιδια ενω σαλιαριζε μαζι σου...ΑΚΟΜΑ ΓΕΛΑΩ!!!!υ.γ. δεν μας ειπες ομως πως εξελειψαν τελικα αυτοι οι σοβαροι λογοι που εκαναν αυτον να μην θελει με τπτ μια σχεση μαζι σου κι εσενα επισης να μην θελεις κατι σοβαρο μαζι του....
#7εφευγες παντα πρωτη γιατι ο μεγαλυτερος σου φοβος ηταν οτι θα φυγει ο αλλος.οταν αυτο επιβεβαιωθηκε, βρηκες δλδ καποιον που δεν ηθελες να φυγει, ωστοσο εφυγε, σε πηρε η κατω βολτα και ταυτιστηκες με την μεσα σου πραγματικοτητα που αρνιοσουν.αυτην της γυναικας που θελει και οι αλλοι της κανουν χαρη αν μεινουν, αλλα τελικα δεν μενουν...
#5μικρη μου χαιντι,το προβλημα σου ειναι οτι δεν εισαι ουτε μικρη ουτε η χαιντι...εκανες μεγαλο κοπο να μας περιγραψεις την χαρουμενη και ανεμελη ζωη σου οπου συμβαινουν "πραγματα" που λεει και η βανα...οχι, δεν εχεις συναισθηματιμσο (ουτε τιποτε αλλο) 15χρονης.εχεις συναισθηματισμο γερικης ταραντουλας...καλα τα λεει η α μπα οτι η ελξη δεν ειναι κατι επιφανειακο, αρκει να υπαρχει.εδω δεν περιγραφεις καμια ελξη (νοωντας "αμοιβαια").αν σε ηθελε κι αυτος ολο και θα το περιεγραφες η μικρη ολλανδεζα...περιγραφεις το συνηθισμενο στορι εχω-εναν-μαλακα-που-δουλευω-γιατι-δεν-με-θελει-αυτος-που-θελω-εγω.πιο παλια κι απο τα βραχια.περαστικα σουειθε ν ανοιξκει τα ματια του να καταλαβει που εμπλεξε να προχωρησει στην ζωη του ο ανθρωπος..
ήθελα να σχολιάσω τη #2, δεν ζω στη Β. Ευρώπη αλλά στην Ελβετία. Εδώ το επίπεδο ηχορύπανσης είναι εξαιρετικά χαμηλό. Για πολλούς λόγους, πχ οι ιδιοκτήτες σκυλιών υποχρεούνται από το νόμο να τα εκπαιδεύσουν, οπότε δεν ακούς γαβγίσματα χωρίς λόγο. Και δεν υπάρχουν αδέσποτα. Απαγορεύεται η χρήση της κόρνας, εκτος κι αν ο οδηγός βρίσκεται σε κίνδυνο. Μηχανάκια/οχήματα με προβληματικές εξατμίσεις κλπ, δεν κυκλοφορούν γιατί τα κόβει το εδώ κτεο. Το τραμ είναι τόσο αθόρυβο, που έχουν βάλει πινακίδες για να το προσέξεις, γιατί έχουν γίνει ατυχήματα με πεζούς. Οι ταχυδρόμοι κυκλοφορούν με ποδήλατα. Στις ώρες κοινής ησυχίας, δεν μπορείς να βγάλεις την ανακύκλωση (ίσως για να μην κάνεις θόρυβο με τα γυαλιά). Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα πολλά. Νομίζω ότι είναι συνδυασμός, της ευσυνειδησίας των πολιτών και του σεβασμού προς τον γείτονα, της εφαρμογής του νόμου και του τι κάνει η πολιτεία, το ότι τελικά απολαμβάνουμε ηρεμία και ησυχία. Πλέον όταν πάω στην Ελλάδα με ενοχλεί περισσότερο η φασαρία από ότι παλιά, έχω καλομάθει. Α! εδώ δεν υπάρχει μεσημεριανή σιέστα, αλλά οι ώρες του μεσημεριανού φαγητού είναι ιερές. Όλοι σταματούν τη δουλειά τους και τρώνε, είτε έξω είτε στο σπίτι, κυρίως έξω.
7.Α όλα και όλα Λενιώ στους άντρες να τα πεις αυτά που από πριν ξέρουν να διαχωρίζουν, αυτή ειναι για σεξ, αυτή για σχέση.Μα πως στο διάκο το πετυχαίνετε αυτό;Α ξέχασα βρε τη καθεμιά τη σκέφτεστε με διαφορετικό κεφάλι.
δεν ισχυει.για τους περισσοτερους ανδρες, ολες ειναι για σεξ.(οσες αποδεχονται εστω και ελαχιστα, αισθητικα ).απλα με καποιες θα συνεχιζαν και για σχεση.ενω για πολλες γυναικες (ευτυχως οχι για ολες), οι ανδρες ειναι για σεξ μονο αν προκυπτει σχεση με συμβολαιο προ πασης ανεγερσεως.ε, φταινε αυτοι που τις δουλευουν η αυτες που ζητανε μαλακιες????
Δεν ισχύει ότι για τους άντρες όλες είναι για σεξ.Εκτός αν μιλάς για 18χρονα.Έχουν κ αυτοί συναισθήματα μη τα απαυτώνουμε όλα.Τρώνε με κάποιες την κεραμίδα στο κεφάλι εξ αρχής και θέλουν σχέση δε τους προκύπτει μετά, που και αυτο βέβαια υπάρχει που λες.Απλά στη πορεία το μπερδεύουν λίγο μερικοί και το χάνουν λόγω της παρορμητικότητας τους (ή ανωριμοτητας;) και ότι δεν πολυσκέφτονται και πολύ για να κάνουν κάτι και ψάχνουν τις κυρίες για σεξ που προαναφέραμε.Για τις γυναίκες δε θα διαφωνήσω είμαστε πιο συναισθηματικές.Ε ναι φταίνε αυτοί που τις δουλεύουν αν είσαι μάγκας και έχεις τα @@ ξεκαθάρησε από την αρχή τι ακριβώς θες από την κοπέλα μη της τάζεις λαγούς με πετραχήλια μόνο και μόνο για να βάλεις κάπου τον μήτσο. Η γυναίκα λέει από την αρχή θέλω σχέση ή δεν θέλω νομίζω είμαστε λίγο πιο ντόμπρες ως φύλο.
Geodenavond κορίτσια, και εγώ Ολλανδία και tinderίτσα! Όλα σχετικά είναι, και εμείς με το αγόρι εκεί γνωριστήκαμε και τώρα είμαστε μαζί 8 μήνες και έτοιμοι να συγκατοικήσουμε.Και αυτό ένα μέσο είναι, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει η προκατάληψη ότι έχει αυτοσκοπό την ξεπέτα. Ναι, στην αρχή γίνεται ένα επιφανειακό ξεκαρτάρισμα με βάση την εικόνα του άλλου. Όπως ακριβώς θα γινόταν και σε ένα πάρτυ ή μπαρ. Τι παραπάνω θα καταλάβεις από το πώς κρατάει ο άλλος την μπύρα; Ή αυτό που λένε ''ναι αλλά από κοντά βλέπεις την αύρα του άλλου''; Πόσες φορές δεν έχουμε πέσει σε σκαρταδούρα από πιο παραδοσιακούς τρόπους γνωριμιών; Δεν μας προφύλαξε η ανάλυση της αύρας. Όπως και στα πάρτυ έτσι και εκεί υπάρχουν και άντρες και γυναίκες που ψάχνουν είτε σύντροφο είτε διασκέδαση. Όλα μικρογραφίες του ίδιου πράγματος είναι.
6) Πω αν δεν ανεφερες ότι είναι στην Ολλανδία ο τύπος που βγήκες θα ορκιζόμουν ότι βγήκαμε με το ίδιο άτομο μέσω τιντερ. Κι αυτος μου είπε τα ίδια ακριβώς (!) λογια, είχαμε πολύ καλή χημεία βγήκαμε άλλες 2 φορές και μετα το σεξ μη τον ειδατε. Και εγώ είχα ενθουσιαστει όπως και εσυ. Δεν ξέρω μάλλον για καποιους είναι εύκολο να λένε τα ίδια σε οποια γνωρισουβ για να την ριξουν
#2 Πες τα βρε Λένα!! Το οτι χρειαζόμαστε νόμους και συγκεκριμένες ώρες να μας επιβάλλουν να φερόμαστε κόσμια εν έτη 2016 με ξεπερνά..παθούσα!#4-5 Αμα δεν υπάρχει έλξη απλά δουλευόμαστε και δημιουργούμε ερωτικές σχέσεις μόνο εξ ανάγκης..εκεί βασίζονται όλα διαφορετικά μπορείς απλά να έχεις φίλους-γνωστούς.
@4: δεν θα είσαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία αν παντρευτείς κάποιον με πρώτο γάμο και παιδί, οπότε αυτό μην το θεωρείς και τόσο εμπόδιο στην μπόρα του πρώτου χρόνου. Άξιο προβληματισμου είναι που σκέφτεσαι να πεις ναι σε κάποιον που δεν ξέρεις! Γιατί όντως δεν τον ξέρεις όταν η σχέση σας έχει αυτό το δήθεν ρομαντικό που προκαλείται σε αυτές τις μυστικές σχέσεις "εμείς απέναντι στον κόσμο, αλλά έχουμε φρούριο την αγάπη μας". Πώς λειτουργειτε εντός κοινωνίας και κοινωνικών συμβάσεων; Από το πιο χαζό, ποιος θα ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ,ως το πιο σοβαρό, πώς εννοείτε την κοινή ζωή εφόσον ζείτε σε διαφορετικές πόλεις, ως και το διασκεδαστικο, πώς λειτουργειτε με παρέα, σε διακοπές, σε ένα πάρτι; Δεν τα ξέρεις γιατί δεν τα έχεις ζήσει.ζείτε κρυφά και πιστεύω ότι αυτό ενισχύει και την ψευδαίσθηση της κυρίως πνευματικής και δευτερευοντως ερωτικής σχέσης σας. Κατά τα λοιπά, αν όλα τα παραπάνω τα έχεις σκεφτεί, γιατί έχεις βάλει εντός παρενθεσεως ότι υπάρχουν λόγοι που δεν ήθελες να επισημοποιηθει η σχέση μαζί του;τι άλλαξε; Τώρα, το αν είσαι ή όχι το τρίτο πρόσωπο που επεδρασε ως καταλύτης στη λήξη μιας σχέσης ή ήσουν η αιτία της λήξης είναι κάτι που εσείς το ξέρετε και ανάλογα της απάντησης προκύπτουν περαιτέρω προβληματισμοι (συναινετικο διαζύγιο ή όχι και σχέση του πατέρα με το παιδί αλλά και με σένα).
Αγαπητή 4, οι λόγοι για τους οποίους απέρριπτε την επίσημη σχέση μαζί σου σταμάτησαν να ισχύουν;Πλέον δεν θα σε φυλακίσει σε μια ζωή μαζί του; Πλέον δεν θα σου αρνηθεί ένα παιδί αν εσύ το θέλεις; Αυτά θα πρέπει να είναι πολύ πολύ ξεκάθαρα για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως. Επιπλεον όπως ανέφερε κάποιος άλλος σχολιαστής, αν θέλει να χωρίσει, ας χωρίσει γιατί δεν είναι καλά στο γάμο του. Όχι ζητώντας από εσένα διαβεβαίωση ότι θα είστε μαζί επίσημα. Έτσι όπως το κάνει, αφενός σου μεταφέρει μέρος της ευθύνης της απόφασης "για σένα χωρίζω" και αφετέρου ψυχολογικά σε δεσμεύει. Κάτσε και σκέψου αν τα πράγματα θα λειτουργήσουν υπερ σου. Από ότι κατάλαβα είστε σε απόσταση και δεν βρίσκεστε τόσο συχνά. Έχεις αρκετές πληροφορίες στη διάθεση σου για να πάρεις τέτοια απόφαση; Αξίζει να μπεις σε τέτοια διαδικασία για κάποιον που ουσιαστικά ξέρεις εξ αποστάσεως και μάλιστα μόνο μια πλευρά του; (την παράνομη). Όλα αυτά βέβαια αν εννοεί κιόλας την πρόταση του, γιατί πολλοί πετάνε τέτοιες κουβέντες εντυπωσιασμού αλλά τελικά δεν τις κάνουν πράξη. Απλά τις χρησιμοποιούν για να σε κρατήσουν δεμένη κοντά τους περισσότερο καιρό.
Σωστά. Επίσης η κοπέλα ας σκεφτεί ότι όλα τα βλέπει υπό το πρίσμα του έρωτα, το οποίο το διαολεμένο εξιδανικεύει τρομερά το αντικέιμενο του πόθου μας σε τέτοιο σημείο μάλιστα που δεν βλέπουμε μπροστά μας.Τέλος πάντων εγώ δε θα την κρίνω, αλλά ας προσπαθήσει όσο γίνεται να έχει τα πόδια της στο χώμα
#3 Έχω και εγώ ένα γνωστό, όχι φίλο, ο οποίος πίνει στην καθισιά του 10 ουίσκι και θεωρεί ότι δεν έχει πρόβλημα επειδή δεν πίνει κάθε μέρα! Δεν θα υπήρχε πρόβλημα εάν έπινε τα ποτά του και έφευγε κύριος, το πρόβλημα υπάρχει από τη στιγμή που χάνει τη μπάλα. Την πέφτει, ηλίθια σε κοπέλες, με παρακαλάει να τον πάρω μια αγκαλιά, του θυμιέται ότι με θέλει δήθεν.. και εν ολίγοις όσες λίγες φορές του έχω δώσει την ευκαιρία να βγούμε, γιατί τον ξέρω αρκετά χρόνια και όταν δεν πίνει έχει κάποιο ενδιαφέρον, με έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση και έχω πιεστεί. Κάθε φορά του λέω πως έχει πρόβλημα διαχείρισης του αλκοόλ και το ότι δεν πίνει κάθε μέρα δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Ο αλκοολισμός ως ασθένεια έχει άμεση σχέση με την διαταραχή της παρόρμησης στο ποτό και όχι τόσο με τη συχνότητα. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν ακούει τίποτα και κάθε φορά με φέρνει σε δύσκολη θέση ώστε πλέον τον αποφεύγω τελείως. Θέλω να καταλήξω, ότι δεν είναι κακό να πεις στο φίλο σου, ευγενικά μεν, ευθέως δε, πως πιστεύεις ότι έχει πρόβλημα με το αλκοόλ. Πάντως νομίζω ότι αν δεν καταλαβαίνει από μόνος του το οφθαλμοφανές, θα είναι περίπτωση σαν το γνωστό μου
4* Ελπίζω μόνο να είναι τυπογραφικό 27χρονή κοπελίτσα και να μην θεωρείς πως ΕΣΥ κάνεις την απιστία, αυτός είν’ άπιστος - πιο καρατσεκαρισμένο δε γίνεται!Ο Freud θα μας την έλεγε σίγουρα για αυτό το «lapsus»!«…αν εξαιρεσεις τις ενοχες που εχω για την απιστια **ΜΟΥ** προς τη συζυγο του…»
Μάλλον αναφέρεται αποκλειστικά στον εαυτό της, ανεξάρτητα από αυτόν. Απιστία κάνει και ο άλλος προφανώς, αλλά αυτή μόνο για τον εαυτό της μπορεί να αισθάνεται και να εκφράζεται. Και όντως και αυτή κάνει απιστία. Όχι μόνο αυτός.
αυτή είναι ελεύθερη-αδέσμευτη. Γιατί κάνει απιστία; Και σε ποιον; Έδωσε αυτη καμιά υπόσχεση στη γυναίκα του αιώνιας πίστης; Θα πω πάλι για την πατριαρχία και θα με πάρετε με τις πέτρες αλλά δεν κρατιέμαι. ΠΑΝΤΑ φταίει η γυναίκα: για την εξωσυζυγική σχέση του τύπου (του κουνήθηκε η αντροχωρίστρα), για το βιασμό (τα ήθελε, είδες πως ήταν ντυμένη;) για την κακοποίηση (μα γιατί δεν τον παρατάει, α, αυτή φταίει), είναι τσουλί έχει πάει με πολλούς-είναι αγάμητη, έχει πιάσει αράχνες. Ελεος πια!
Βρε λουλούδι δεν είπαμε ότι φταίει μόνο αυτή. Ούτε ότι του κουνήθηκε κλπ και αυτός - τι να κάνει άντρας είναι - έπεσε στα θέλγητρα της. Η όποια "απάτη" (ίσως τελικά να μην είναι η σωστή λέξη) βρίσκεται στο οτι ο άλλος είναι δεσμευμένος. Διάλεξε να σχετιστεί με έναν μη διαθέσιμο άντρα και δεν το σταματάει αλλά προσπαθεί να το ωραιοποιήσει και να το δικαιολογήσει.
Έχει δίκιο το Αμύριστο Λουλούδι. Το θέμα ΕΙΝΑΙ φεμινιστικό.Η γυναίκα που καταρρακώνει τις άλλες γυναίκες γιατί δεν φέρονται με βάση τον άγραφο κανόνα που θέλει τις γυναίκες πιο "υπέυθυνες", "ώριμες" και "σοβαρές" ώστε να μην "κάνουν τέτοια", συχνά ενδόμυχα περιμένει ότι συμμορφωνόμενη σε ένα πρότυπο που η πατριαρχία περιμένει από αυτήν (σεμνή, καλή σύζυγος, καλή μάνα, καλή κόρη, που βάζει τις προσωπικές της επιθυμίες πάντα δεύτερες γιατί πάντα κάποιος άλλος προέχει) θα λάβει κάποια ανταμοιβή εν είδει Κάρμα που θα της γυρίσει ως επιβράβευση για τους κόπους της: σεβασμός από την οικογένειά της, ευγνωμοσύνη από τα παιδιά της, αναγνώριση της καλήςκαγαθής φυσιογνωμίας της από την κοινωνία...Αμ δε! Όταν πάθει το στραπάτσο θα είναι τεράστιο και θα φασκελώνεται στον καθρέφτη που προσαρμόστηκε σε ένα κούφιο σύστημα που ποτέ δεν την υπερασπίζεται κι όλο την θέτει υπευθυνη. Δεν έχετε διαβάσει την Γυναίκα Ευνούχο της Germaine Greer? Για νοικοκυρές των 60ς με τους ιλουστρασιόν γάμους μιλούσε. Το πρόβλημα είναι ότι η στάση αυτή κάνει την κατάσταση ακόμα δυσκολότερη για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες που ίσως δεν θέλουν να ζήσουν μέσα στο καλούπι. Γιατί διαιωνίζει το στερεότυπο και την αφόρητη πίεση αντί να ανοίγει το μυαλό και να εξετάζει τα ζητήματα στην βάση τους. Δεν είναι θέμα εντιμότητας ή μη.
Γιατί? Γιατί δεν είναι θέμα εντιμότητας? Είναι δύο άνθρωποι που εξαπατούν επί 3ετίας έναν τρίτο άνθρωπο. Τι σχέση έχει ποιος είναι γυναίκα και ποιος είναι άντρας και ποιος το ξεκίνησε? Σημασία έχει ότι υπάρχει ένας άνθρωπος κάπου εκεί που ζει τη ζωή του ήρεμος και χαλαρός, κάνοντας και τους συμβιβασμούς του ενδεχομένως, ο οποίος δεν γνωρίζει ότι ζει μέσα σε ένα ψέμα. Μέσα σε μια απατηλή σχέση. Άντρας ή γυναίκα είναι ένας άνθρωπος που έχει προδοθεί από αγαπημένους. Ο φεμινισμός και τα στερεότυπα της πατριαρχίας δεν έχουν καμιά σχέση με αυτό.
#4 Επίσης μη γνωρίζοντας τίποτα για τον γάμο του "άπιστου" ας μην αρχίσουμε να ρίχνουμε λάσπες παντού. Μπορεί και η γυναίκα του να μην τον θέλει ή να έχει άλλον ή να τις αρέσουν μόνο οι γυναίκες πια ή να μην τα βρίσκουν ή οτιδήποτε. Το θέμα είναι πως μου ακούγεται πολύ εκβιαστικό σε ένα κορίτσι 27 ετών άβγαλτο συναισθηματικά απ' ότι φαίνεται από το γράψιμό της να επωμιστεί το βάρος ενός διαζυγίου, ενός παιδιού και ενός γάμου στο καπάκι. Αν θέλει ο τύπος να χωρίσει, τέλεια, να σταματήσουν και το κρυφτό και να δοκιμάσουν την σχέση τους σε πραγματικές συνθήκες. Αλλά ο τύπος να χωρίσει για τον εαυτό του. Αφού προφανώς υπάρχει τόσος χώρος για να χωρέσει μια 3χρονη σχέση κάτι δεν πάει καλά με τον γάμο του. Ας το λύσει. Τι θέλει πρώτα για να χωρίσει, να έχει δέσει και τον επόμενο γάιδαρό του για να μην μείνει στα 40 του για μερικά χρόνια ανύπαντρος; Ναι, μου ακούγεται τελείως εκβιαστικό και άδικο αυτό. Και στην τρομοκρατία καλό είναι να λέμε όχι.
Ναι η Ολλανδία είναι ο επίγειος παράδεισος! #not Προφανώς η χώρα έχει τα καλά και τα κακά της. Πάντως 3 γνωστές μου από Ισπανία και Βραζιλία που είναι παντρεμένες με Ολλανδούς, έκραζαν ότι είναι ξενέρωτοι. Ναι δε λέω είναι αρκετοί που είναι ωραίοι, ψηλοί, ξανθοί, με γαλανά μάτια αλλά εμένα μου κάνουν πολύ βαρετοί.. Γούστα είναι αυτά! Όσο για τις κλανιές δεν έχω ολλανδική εμπειρία, συγγνώμη!
#5, θα πρότεινα να επιδιώξεις να τον γνωρίσεις καλύτερα. Δύο τινά: ή που θα είναι τελείως ξενέρωτος νάρκισσος, παρτάκιας κλπ κλπ ή που θα είναι κι αυτός εκπληκτικός άνθρωπος σαν τον αδερφό-φίλο σου και μετά θα στείλεις πάλι ερώτηση στην Αμπα, ότι είσαι ανάμεσα σε δύο αδέρφια - Αναστασία - και δεν θέλεις να πληγώσεις κανέναν και τι να κάνεις; :))
Βασική έννοια των κοινωνικών σπουδών και του φεμινισμού (και λοιπών κινημάτων).Υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ του βιολογικού φύλου (=ωοθήκες, μήτρα, κόλπος) και του κοινωνικού φύλου (=Τι όμορφη που είσαι μέσα στα ροζ με τα κοτσιδάκια σου! Σού πήραμε μια Barbie! Για έλα να βοηθήσεις την μαμά να πλύνουμε τα πιάτα για να φτιάξουμε μια σπανακόπιτα για τον μπαμπά που αλλάζει τις λάμπες στο σαλόνι. Πρόσεχε, αφού φοράς φούστα, θες να φαίνεται ο κWλος σου να σου πεταχτεί κανένας βιαστής στον δρόμο? Να τον κάνεις να πιστέψει ότι αυτός το πρότεινε, γιατί ο άντρας είναι το κεφάλι αλλά η γυναίκα ο λαιμός που το κάνει να στρίβει όπου θέλει. Αφού θες να γίνεις γιατρός μικροβιολόγος να γίνεις γιατί που να τρέχεις μές τα άγρια μεσάνυχτα όταν έχεις οικογένεια πίσω σου! Η μητρότητα ολοκληρώνει την γυναίκα. Το παιδί σου και το σκυλί σου είναι όπως το μεγαλώσεις. Να βρούμε μια γυναίκα να ξεσκατίζει τον παππού που αρρώστησε κλπ κλπ. κι όλες αυτές οι ανοησίες που κατέστρεψαν γενιές και γενιές γυναικών και συνεχίζουν ακάθεκτα....)
Ax.. πως να ξεφύγεις από αυτό το τραγικό στερεότυπο? Ακόμα και οι δασκάλες της κόρης μου στο σχολείο κάνουν συχνά αυτόν τον γελοίο διαχωρισμό. Ακόμα κι αν εγώ συνειδητοποιημένα προσπαθώ να το αποφύγω, με ακυρώνει συχνά ο περίγυρος...
#4 αφού συνδέθηκα, κομμάτια να γίνει, το σκεφτόμουν έντονα όσο σε διάβαζαΚαμία διάθεση κριτικής από μένα. Κάτι όμως παίζει να χάνεις. Φαίνεται να τα βλέπεις λίγο ρεαλιστικά τα πράγματα, αλλά αιθεροβατείς στο ότι όλα θα είναι δύσκολα για 1 χρόνο και μετά θα στρώσουν. Νομίζω ότι θα είναι ΠΟΛΥ δύσκολα τον 1ο χρόνο και απλά δύσκολα τα επόμενα. Κάτι σαν τα μνημόνια που εδώ και 5-6 χρόνια θα ήταν δύσκολος ο επόμενος και όλο τραβάει για ακόμα χειρότερα ένα πράμαΕπίσης, έχεις άραγε επίγνωση ότι αυτό που νιώθεις τώρα στο παράνομο, μάλλον δεν θα επιβιώσει εν μέσω σούπερ μάρκετ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΝΦΙΑ κτλ; Γιατί δείχνει να πιστεύεις οι στιγμές ευτυχίας που ζεις μαζί του για λίγο στα κρυφά θα απλωθούν σε μια τεράστια ευτυχία αν μείνετε μαζί. Την έχει αυτή την αυταπάτη ο έρωτας είτε νόμιμος, είτε παράνομοςΤες πα, στα πα και αμαρτία ουκ έχω. Κάνε ότι σε φωτίσει ο θεός…