ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Δύο Ελληνες επιχειρηματίες υπεύθυνοι για το κλείσιμο του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης

Δύο Ελληνες επιχειρηματίες υπεύθυνοι για το κλείσιμο του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης Facebook Twitter
6

Δύο Έλληνες επιχειρηματίες καταδικάστηκαν σε 13 ημέρες φυλακή, καθώς σύμφωνα με το δικαστήριο ήταν υπεύθυνοι για το κλείσιμο του τέρμιναλ στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε απ' την Δανία το Associated Press, οι δύο επιχειρηματίες, προκάλεσαν λάθος συναγερμό, καθώς θέλησαν να κάνουν αστείο, λέγοντας ότι η μία από τις αποσκευές τους περιέχει βόμβα και ότι ο ένας από τους δύο καταζητείται για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

 Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί πανικός και να κλείσει το τέρμιναλ του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης για περίπου μία ώρα. Το κλείσιμο του τέρμιναλ είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσουν 58 πτήσεις.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα μια υπάλληλος του αεροδρομίου άκουσε τον έναν να λέει ότι υπάρχει βόμβα στην τσάντα και πως ο άλλος καταζητείται για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Το "αστείο" προκάλεσε έναν πανικό 90 λεπτών στο αεροδρόμιο και συνεχείς καλύψεις στα ΜΜΕ της Δανίας αλλά και στα διεθνή μέσα.

"Φαίνεται ότι νόμιζαν ότι ήταν ένα ζευγάρι κωμικών. Δεν είναι βέβαιο ότι νομίζουν ότι είναι αστείο πια αφού κοιμήθηκαν στη φυλακή χθες το βράδυ,", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κοπεγχάγης.

Οι άνδρες, ηλικίας 33 και 65 ετών, κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 266 του Ποινικού Κώδικα της Δανίας, που αναφέρεται στην υποκίνηση του φόβου μέσα από την απειλή της πραγματοποίησης παράνομης πράξης.

Η αστυνομία είπε ότι οι δυο Έλληνες θα μπορούσαν επίσης να αντιμετωπίσουν πρόσθετες αστικές διώξεις για την πρόκληση καθυστερήσεων στο αεροδρόμιο τηn Τετάρτη.

6

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / Γαλλία: Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το νομοσχέδιο για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Το νομοσχέδιο προβλέπει αυστηρές προϋποθέσεις για ασθενείς με ανίατη ασθένεια σε προχωρημένο ή τελικό στάδιο - Πριν γίνει νόμος θα εξεταστεί από το Συνταγματικό Συμβούλιο
THE LIFO TEAM
ΚΙΡ ΣΤΑΡΜΕΡ ΑΝΤΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Το αντίο του Κιρ Στάρμερ: «Είναι το τέλος της πολιτικής μου πορείας - Στη σύζυγο και τα παιδιά μου, σας αγαπώ»

Ιδιαίτερα φορτισμένο το κλίμα στην τελευταία συνεδρίαση των ερωτήσεων προς τον πρωθυπουργό, PMQs - Η επόμενη ημέρα για τη Βρετανία στο πρόσωπο του Άντι Μπέρναμ
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΖΑΧΑΡΟΒΑ

Διεθνή / Ρωσία: «Νόμιμοι στόχοι» τα ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ενδεχόμενη συμφωνία ειρήνης

«Η αποστολή οποιωνδήποτε στρατιωτικών μονάδων από χώρες της λεγόμενης συμμαχίας των προθύμων στην Ουκρανία είναι απαράδεκτη για τη χώρα μας», δήλωσε η Ρωσίδα ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
"μια υπάλληλος του αεροδρομίου άκουσε τον έναν να λέει ότι υπάρχει βόμβα στην τσάντα και πως ο άλλος καταζητείται για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι"Δηλ. το αστείο το κάναν μεταξύ τους ή δημόσια (στους υπαλλήλους, στις αποσκευές κλπ.)?