Η μητέρα του βομβιστή στο Παρίσι λέει πως ο γιος της ίσως ήταν αγχωμένος και πυροδότησε από λάθος τα εκρηκτικά

Η μητέρα του βομβιστή στο Παρίσι λέει πως ο γιος της ίσως ήταν αγχωμένος και πυροδότησε από λάθος τα εκρηκτικά Facebook Twitter
5

Η μητέρα ενός από τους βομβιστές στο Παρίσι λέει πως ο γιος της «δεν ήθελε να σκοτώσει κανέναν» και υποστηρίζει πως ίσως ο λόγος που τελικά ο γιος της ανατινάχτηκε ήταν επειδή στρεσαρίστηκε.

Ο Ibrahim Abdeslam, 31 ετών ξεκίνησε μόνος την επίθεση έξω από το καφέ Comptoir Voltaire, κοντά στη μουσική σκηνή του Bataclan την Παρασκευή το βράδυ.

Ο αδερφός του Mohamed Abdeslam, πρώην δημοτικός υπάλληλος, συνελήφθη στο Molenbeek στις Βρυξέλλες, μια μέρα μετά τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 129 άνθρωποι και εκατοντάδες τραυματίστηκαν.

Η αστυνομία δεν κατάφερε να συλλάβει τον τρίτο αδερφό Salah, παρόλο που τον ανέκριναν όταν προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα με το Βέλγιο, αμέσως μετά τις επιθέσεις. Πλέον καταζητείται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σήμερα η μητέρα τους υπερασπίστηκε τον Ibrahim, λέγοντας πως το γιλέκο με τα εκρηκτικά που φορούσε μάλλον πυροδοτήθηκε κατά λάθος σημειώνοντας πως ο ίδιος ενδεχομένως προέβη στην ενέργεια επειδή ήταν «αγχωμένος».


Η Daily Mail μεταδίδει πως έξω από το σπίτι της οικογένειας Abdeslam, η μητέρα αναφέρει πως αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Ιμπραήμ ανατινάχθηκε κοντά στο Stade de France, αν και είχε ξοδέψει χρόνο στη Συρία.


Μιλώντας σε έναν δημοσιογράφο δήλωσε πως είναι βέβαιη ότι δεν είχε προγραμματίσει να σκοτώσει κανέναν. «Αυτό δεν ήταν το σχέδιό του, αυτό είναι σίγουρο», είπε. «Το γεγονός ότι η ζώνη αυτοκτονίας του εξερράγη χωρίς να σκοτώσει κάποιον άλλο λέει πολλά».

Η οικογένεια πρόσθεσε: «Εμείς τον είδαμε και δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις. Δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι σχεδιάζει να κάνει τίποτα βίαιο» και σημειώνει πως δεν υπήρχαν σημάδια ότι ο Salah θα εμπλέκονταν σε κάτι τέτοιο αν και για τον Ibrahim υπήρχαν ενδείξεις που να δείχνουν πως έχει ριζοσπαστικοποιηθεί.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM
Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Αν δεν ηθελε να σκοτωσει δε θα φοραγε γιλεκο με εκρηκτικα. Αλλα πριν κατηγορησω, θα καταλαβω οτι και αυτη προσπαθει να διαχειριστει τον πονο της που οχι μονο εχασε το παιδι της, αλλα πηρε και τοσες ζωες.
Επίσης ο γιος της από λάθος φόρεσε το γιλέκο με τα εκρηκτικά και βγήκε βόλτα στο Παρίσι, το μπέρδεψε με το άλλο του γιλέκο το εμπριμέ. Καλέ δε σκόπευε να σκοτώσει κανέναν...
Δλδ αν υποθεσουμε οτι είχε σκοπο να σκοτώσει, θα πήγαινε πρώτα στην οικογένεια και θα το ανακοίνωνε? τυπου: "αύριο θα ανατιναχτώ, τα λέμε στην αλλη ζωή?"..δύσμοιρη μάνα να κάνεις 3 γιους και να βγουν ολοι τρομοκράτες!