ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

Η μητέρα του βομβιστή στο Παρίσι λέει πως ο γιος της ίσως ήταν αγχωμένος και πυροδότησε από λάθος τα εκρηκτικά

Η μητέρα του βομβιστή στο Παρίσι λέει πως ο γιος της ίσως ήταν αγχωμένος και πυροδότησε από λάθος τα εκρηκτικά Facebook Twitter
5

Η μητέρα ενός από τους βομβιστές στο Παρίσι λέει πως ο γιος της «δεν ήθελε να σκοτώσει κανέναν» και υποστηρίζει πως ίσως ο λόγος που τελικά ο γιος της ανατινάχτηκε ήταν επειδή στρεσαρίστηκε.

Ο Ibrahim Abdeslam, 31 ετών ξεκίνησε μόνος την επίθεση έξω από το καφέ Comptoir Voltaire, κοντά στη μουσική σκηνή του Bataclan την Παρασκευή το βράδυ.

Ο αδερφός του Mohamed Abdeslam, πρώην δημοτικός υπάλληλος, συνελήφθη στο Molenbeek στις Βρυξέλλες, μια μέρα μετά τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 129 άνθρωποι και εκατοντάδες τραυματίστηκαν.

Η αστυνομία δεν κατάφερε να συλλάβει τον τρίτο αδερφό Salah, παρόλο που τον ανέκριναν όταν προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα με το Βέλγιο, αμέσως μετά τις επιθέσεις. Πλέον καταζητείται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σήμερα η μητέρα τους υπερασπίστηκε τον Ibrahim, λέγοντας πως το γιλέκο με τα εκρηκτικά που φορούσε μάλλον πυροδοτήθηκε κατά λάθος σημειώνοντας πως ο ίδιος ενδεχομένως προέβη στην ενέργεια επειδή ήταν «αγχωμένος».


Η Daily Mail μεταδίδει πως έξω από το σπίτι της οικογένειας Abdeslam, η μητέρα αναφέρει πως αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Ιμπραήμ ανατινάχθηκε κοντά στο Stade de France, αν και είχε ξοδέψει χρόνο στη Συρία.


Μιλώντας σε έναν δημοσιογράφο δήλωσε πως είναι βέβαιη ότι δεν είχε προγραμματίσει να σκοτώσει κανέναν. «Αυτό δεν ήταν το σχέδιό του, αυτό είναι σίγουρο», είπε. «Το γεγονός ότι η ζώνη αυτοκτονίας του εξερράγη χωρίς να σκοτώσει κάποιον άλλο λέει πολλά».

Η οικογένεια πρόσθεσε: «Εμείς τον είδαμε και δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις. Δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι σχεδιάζει να κάνει τίποτα βίαιο» και σημειώνει πως δεν υπήρχαν σημάδια ότι ο Salah θα εμπλέκονταν σε κάτι τέτοιο αν και για τον Ibrahim υπήρχαν ενδείξεις που να δείχνουν πως έχει ριζοσπαστικοποιηθεί.

5

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ

Διεθνή / Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν τη Γερουσία - Ιστορική ανατροπή και βαρύ πλήγμα για τον Τραμπ

Από το Τέξας, που δεν είχε εκλέξει Δημοκρατικό γερουσιαστή από το 1988, μέχρι το Κάνσας, όπου οι Ρεπουμπλικανοί κυριαρχούσαν από το 1932, οι ψηφοφόροι ανέτρεψαν πολιτικές ισορροπίες δεκαετιών και άλλαξαν τον χάρτη της αμερικανικής πολιτικής
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΞΑΧ ΤΖΕΙΜΣ ΤΑΛΑΡΙΚΟ

Διεθνή / Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Ιστορική νίκη του Τζέιμς Ταλαρίκο στο Τέξας, σπάει η κυριαρχία των Ρεπουμπλικανών

Ο 37χρονος Δημοκρατικός, πρώην δάσκαλος και σπουδαστής θεολογίας, κατάφερε να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς σε ένα από τα μεγαλύτερα προπύργια του Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΓΕΡΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Πέντε αναμετρήσεις που μπορεί να κρίνουν τον έλεγχο της Γερουσίας

Από τον προοδευτικό Αμπντούλ Ελ-Σαγέντ στο Μίσιγκαν μέχρι τον Τζέιμς Ταλαρίκο στο Τέξας, πέντε αναμετρήσεις συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον στη μάχη για τη Γερουσία
THE LIFO TEAM
ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Διεθνή / Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Με ποια κριτήρια ψήφισαν οι Αμερικανοί - Ανησυχία για δημοκρατία και μεταναστευτικό

Τα ευρήματα έρευνας αποτυπώνουν τις προτεραιότητες του εκλογικού σώματος, με τους πολίτες να καλούνται να αποφασίσουν για τη νέα σύνθεση του Κογκρέσου
THE LIFO TEAM
ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Διεθνή / Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Τι προκάλεσε το πρόβλημα με την καταμέτρηση στη Νέα Υόρκη και γιατί έχει σημασία

Χιλιάδες ψηφοδέλτια δεν μπορούσαν να καταμετρηθούν λόγω προβλήματος στο λογισμικό των εκλογικών μηχανημάτων - Τι συνέβη, πώς αντιμετωπίζουν το πρόβλημα οι αρχές
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Αν δεν ηθελε να σκοτωσει δε θα φοραγε γιλεκο με εκρηκτικα. Αλλα πριν κατηγορησω, θα καταλαβω οτι και αυτη προσπαθει να διαχειριστει τον πονο της που οχι μονο εχασε το παιδι της, αλλα πηρε και τοσες ζωες.
Επίσης ο γιος της από λάθος φόρεσε το γιλέκο με τα εκρηκτικά και βγήκε βόλτα στο Παρίσι, το μπέρδεψε με το άλλο του γιλέκο το εμπριμέ. Καλέ δε σκόπευε να σκοτώσει κανέναν...
Δλδ αν υποθεσουμε οτι είχε σκοπο να σκοτώσει, θα πήγαινε πρώτα στην οικογένεια και θα το ανακοίνωνε? τυπου: "αύριο θα ανατιναχτώ, τα λέμε στην αλλη ζωή?"..δύσμοιρη μάνα να κάνεις 3 γιους και να βγουν ολοι τρομοκράτες!