Στρατούλης: Δεν θα γίνουν αποδεκτά φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας με αφορμή την 5η Ιουλίου

Στρατούλης: Δεν θα γίνουν αποδεκτά φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας με αφορμή την 5η Ιουλίου Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
6

Δεν θα γίνουν αποδεκτά φαινόμενα παραβατικότητας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, με πρόσχημα το δημοψήφισμα της 5η Ιουλίου προειδοποιεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι καθίσταται σαφές ότι ισχύει στο ακέραιο η υποχρέωση τήρησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας για όλες τις επιχειρήσεις της χώρας. Επισημαίνεται ότι φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας με πρόσχημα το δημοψήφισμα, όπως η επιβολή "αδειών" στους εργαζομένους με ή χωρίς αποδοχές καθώς και η "απεργία" επιχειρήσεων (lock out) είναι παράνομες ενέργειες.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί όπως τονίζεται είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την πρόληψη και την πάταξη τέτοιων φαινομένων και σε ότι αφορά τη μισθοδοσία των εργαζομένων επ'ουδενί δικαιολογείται η μη εμπρόθεσμη καταβολή της. Ειδικότερα, διευκρινίζεται ότι όσες επιχειρήσεις καταβάλλουν τη μισθοδοσία ηλεκτρονικά ακολουθείται η συνήθης διαδικασία και οι επιχειρήσεις που δεν καταβάλλουν τη μισθοδοσία ηλεκτρονικά καλούνται να απευθύνονται άμεσα στην Ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τους Δούρου, Πολάκη και Παππά: «Επιστρέφουμε, προχωράμε»

Πολιτική / Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τους Δούρου, Πολάκη και Παππά: «Επιστρέφουμε, προχωράμε»

Το σποτ των 47 δευτερολέπτων «δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις σε μεθοδεύσεις, αρνητικές ειδήσεις και μύθους που στοχευμένα διαδόθηκαν και αναπαράγονται εδώ και μήνες» - Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
THE LIFO TEAM
Ο Κρις Πάππας θέλει να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι άνδρας στη Γερουσία των ΗΠΑ

Πολιτική / Ο Κρις Πάππας θέλει να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι άνδρας στη Γερουσία των ΗΠΑ

Ένας Ελληνοαμερικανός, ανοιχτά γκέι και παντρεμένος με άνδρα, διεκδικεί να γράψει ιστορία στη Γερουσία των ΗΠΑ. Ο Κρις Πάππας θέλει να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι άνδρας γερουσιαστής, σε μια εκλογή που ακουμπά την ομογένεια, την queer ορατότητα και τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Καρυστιανού: Κοινή ανακοίνωση 22 πρώην στελεχών του κόμματός της - «Γνωρίζουμε καλά γιατί αποχωρήσαμε»

Αυγερινός, Μουτσάτσου και άλλα 20 πρώην στελέχη του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» ξεκαθαρίζουν τους λόγους αποχώρησής τους, έπειτα από δημόσιες δηλώσεις της κ. Καρυστιανού
THE LIFO TEAM
ΦΩΤΙΕΣ ΜΕΤΡΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Φωτιές: Τα μέτρα για τους πυρόπληκτους - Τι ισχύει για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Τα μέτρα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης - «Μιλάμε για μια μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να υποστηρίξουμε τη φύση» δήλωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Στο σύμπαν του Στρατούλη, καμία απόφαση δεν έχει επακόλουθα. Αν πας σε δραστικές κινήσεις, το μόνο που γίνεται είναι ότι γεμίζεις ξαφνικά με αυτοπεποίθηση, περηφάνεια και αξιοπρέπεια! Υλικές συνέπειες δεν υπάρχουν, μόνο ψυχική ανάταση. Όποιος ισχυρίζεται ότι με τα νέα δεδομένα αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, είναι εγκάθετος.Απ' το κακό στο χειρότερο.
Τρισμέγιστε Στρατούλη...Αυτά έπρεπε να τα είχες προβλέψει πριν τη πράξη νομοθετικού περιεχομένου και συ και η κυβέρνηση τσίρκο.Τώρα κατόπιν εορτής απλά αποδεικνύει τον ύπνο το βαθύ που υπάρχει στο υπουργείο σου.
Καλα για γελια (και για κλαμματα). Φιλε Στρατουλη, εγω κανω εξαγωγες. Απο εχθες δεν μπορω να στειλω τις παραγγελιες μου γιατι οι μεταφορικες θελουν μετρητα. Τα οποια εγω δεν εχω. Οι πρωτες υλες παλι θελουν μετρητα. Τα οποια εγω δεν εχω. Απο τους εγχωριους πελατες μου θελω εγω μετρητα. Τα οποια δεν εχουν να μου δωσουν... Αλλα μην ανησυχεις αυτο το μηνα η μισθοδοσια θα καταβληθει κανονικα. Τον επομενο μηνα (που θα αρχισουν οι συνεπειες να φαινονται αυτης της αδρανειας της αγορας) θα κοψουμε απο τα λεφτοδεντρα που εχουμε. Ε και απο αυτα θα πληρωσουμε και τους φορους μας προς εσας. Δεν πιστευω να υπαρχει καποιο θεμα;
Αυτοί που πατησαν όχι, θα ήθελα πάρα πολύ να μου προτείνουν μια λύση σε σχέση με τα παραπάνω και εγώ κάνω και αυξήσεις δεν έχω θέμα. Αλλα με βασει τα πραγματικα γεγονοτα, οχι το ουτοπικο χαος που επικρατει στον εγκεφαλο σας. (Α και για να σας προσθεσω ενα ακομη χιντ: Αμα δεν γινονται εισαγωγες τα φορτηγα δεν θελουν να βγουν για εξαγωγες γιατι δεν θελουν να γυρισουν αδεια. Και ετσι απλα ολα εχουν παγωσει μεχρι νεοτερας.)
διότι προφανώς, εσείς είστε από τους έχοντες, είστε αφεντικό και παπαγαλάκι κατά τις κυβέρνησης και αυτόματα εχθρός. (Το ότι αυτό που λέτε είναι η πραγματικότητα δεν έχει απολύτως καμία σημασία.)
Έμπαινε τεράστιε Στρατούλη. Πάντα μπροστά και αριστερά. Όταν όλη η αγορά έχει κυρήξει στάση πληρωμών οι εργοδότες θα πληρώσουν με λεφτά από τα λεφτόδεντρα που έχουν στην πίσω αυλή.