Στρατούλης: Δεν θα γίνουν αποδεκτά φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας με αφορμή την 5η Ιουλίου

Στρατούλης: Δεν θα γίνουν αποδεκτά φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας με αφορμή την 5η Ιουλίου Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
6

Δεν θα γίνουν αποδεκτά φαινόμενα παραβατικότητας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, με πρόσχημα το δημοψήφισμα της 5η Ιουλίου προειδοποιεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι καθίσταται σαφές ότι ισχύει στο ακέραιο η υποχρέωση τήρησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας για όλες τις επιχειρήσεις της χώρας. Επισημαίνεται ότι φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας με πρόσχημα το δημοψήφισμα, όπως η επιβολή "αδειών" στους εργαζομένους με ή χωρίς αποδοχές καθώς και η "απεργία" επιχειρήσεων (lock out) είναι παράνομες ενέργειες.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί όπως τονίζεται είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την πρόληψη και την πάταξη τέτοιων φαινομένων και σε ότι αφορά τη μισθοδοσία των εργαζομένων επ'ουδενί δικαιολογείται η μη εμπρόθεσμη καταβολή της. Ειδικότερα, διευκρινίζεται ότι όσες επιχειρήσεις καταβάλλουν τη μισθοδοσία ηλεκτρονικά ακολουθείται η συνήθης διαδικασία και οι επιχειρήσεις που δεν καταβάλλουν τη μισθοδοσία ηλεκτρονικά καλούνται να απευθύνονται άμεσα στην Ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Στο σύμπαν του Στρατούλη, καμία απόφαση δεν έχει επακόλουθα. Αν πας σε δραστικές κινήσεις, το μόνο που γίνεται είναι ότι γεμίζεις ξαφνικά με αυτοπεποίθηση, περηφάνεια και αξιοπρέπεια! Υλικές συνέπειες δεν υπάρχουν, μόνο ψυχική ανάταση. Όποιος ισχυρίζεται ότι με τα νέα δεδομένα αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, είναι εγκάθετος.Απ' το κακό στο χειρότερο.
Τρισμέγιστε Στρατούλη...Αυτά έπρεπε να τα είχες προβλέψει πριν τη πράξη νομοθετικού περιεχομένου και συ και η κυβέρνηση τσίρκο.Τώρα κατόπιν εορτής απλά αποδεικνύει τον ύπνο το βαθύ που υπάρχει στο υπουργείο σου.
Καλα για γελια (και για κλαμματα). Φιλε Στρατουλη, εγω κανω εξαγωγες. Απο εχθες δεν μπορω να στειλω τις παραγγελιες μου γιατι οι μεταφορικες θελουν μετρητα. Τα οποια εγω δεν εχω. Οι πρωτες υλες παλι θελουν μετρητα. Τα οποια εγω δεν εχω. Απο τους εγχωριους πελατες μου θελω εγω μετρητα. Τα οποια δεν εχουν να μου δωσουν... Αλλα μην ανησυχεις αυτο το μηνα η μισθοδοσια θα καταβληθει κανονικα. Τον επομενο μηνα (που θα αρχισουν οι συνεπειες να φαινονται αυτης της αδρανειας της αγορας) θα κοψουμε απο τα λεφτοδεντρα που εχουμε. Ε και απο αυτα θα πληρωσουμε και τους φορους μας προς εσας. Δεν πιστευω να υπαρχει καποιο θεμα;
Αυτοί που πατησαν όχι, θα ήθελα πάρα πολύ να μου προτείνουν μια λύση σε σχέση με τα παραπάνω και εγώ κάνω και αυξήσεις δεν έχω θέμα. Αλλα με βασει τα πραγματικα γεγονοτα, οχι το ουτοπικο χαος που επικρατει στον εγκεφαλο σας. (Α και για να σας προσθεσω ενα ακομη χιντ: Αμα δεν γινονται εισαγωγες τα φορτηγα δεν θελουν να βγουν για εξαγωγες γιατι δεν θελουν να γυρισουν αδεια. Και ετσι απλα ολα εχουν παγωσει μεχρι νεοτερας.)
διότι προφανώς, εσείς είστε από τους έχοντες, είστε αφεντικό και παπαγαλάκι κατά τις κυβέρνησης και αυτόματα εχθρός. (Το ότι αυτό που λέτε είναι η πραγματικότητα δεν έχει απολύτως καμία σημασία.)
Έμπαινε τεράστιε Στρατούλη. Πάντα μπροστά και αριστερά. Όταν όλη η αγορά έχει κυρήξει στάση πληρωμών οι εργοδότες θα πληρώσουν με λεφτά από τα λεφτόδεντρα που έχουν στην πίσω αυλή.