Σόιμπλε: Δεν κινδυνεύουμε πια από την Ελλάδα, όπως κάποτε

Σόιμπλε: Δεν κινδυνεύουμε πια από την Ελλάδα, όπως κάποτε Facebook Twitter
Φωτο: The Council of the European Union / SOOC
4

«Η Ελλάδα δεν θέτει πλέον σε κίνδυνο το οικοδόμημα του ευρώ, όπως κάποτε», σημειώνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε άρθρο του στο περιοδικό Focus, στο οποίο υποστηρίζει ότι πλέον η θέση της ευρωζώνης έχει συνολικά βελτιωθεί αισθητά.

«Πέντε χρόνια μετά το πρώτο πρόγραμμα εξακολουθούμε να μιλάμε ακόμη για βοήθεια προς την Ελλάδα. Παρόλα αυτά η Ευρώπη είναι συνολικά σε προφανώς καλύτερη κατάσταση», αναφέρει στο περιοδικό Focus και συνεχίζει:

«Το πιο σημαντικό μάθημα της κρίσης είναι κατά τη γνώμη μου ότι το ευρώ ως κοινό νόμισμα, και επίσης η Ευρώπη ως πολιτική κοινότητα, λειτουργούν μόνο όταν όλοι τηρούν τους κανόνες».

Δείχνοντας ως επιτυχημένα τα παραδείγματα της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου, ο Σόιμπλε τονίζει ότι «μόνο έτσι λειτουργεί το οικοδόμημα της Ευρώπης» και συμπληρώνει ότι  η κοινή ανάπτυξη των ανεξάρτητων κρατών γίνεται μόνο βήμα βήμα. «Και έτσι καθιστούμε την ευρωπαϊκή ενότητα πιο ισχυρή, με το να ισχύουν για όλους οι κανόνες» καταλήγει.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM