ΗΠΑ: Δύο ένοπλοι νεκροί από ανταλλαγή πυροβολισμών σε έκθεση για τον Μωάμεθ

ΗΠΑ: Δύο ένοπλοι νεκροί από ανταλλαγή πυροβολισμών σε έκθεση για τον Μωάμεθ Facebook Twitter
2

Δύο ένοπλοι έπεσαν νεκροί μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στο Γκάρλαντ του Τέξας. Οι ένοπλοι είχαν λίγη ώρα πριν ανοίξει πυρ σε έκθεση τέχνης με θέμα τον προφήτη Μωάμεθ που διοργάνωνε αντι-ισλαμιστική ομάδα.

Οι αστυνομικές αρχές είπαν ότι οι ένοπλοι έφτασαν με αυτοκίνητο στην έκθεση και άνοιξαν πυρ, κατά ενός άνδρα ασφαλείας.

Ο άνδρας της ασφάλειας τραυματίστηκε από τα πυρά.

Οι αρχές εκκένωσαν την εκδήλωση και απέκλεισαν την περιοχή μετά από αναφορές για ύπαρξη εμπρηστικού μηχανισμού στον τόπο του συμβάντος.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Διεθνή / Αποχωρεί το «δεξί χέρι» του βασιλιά Καρόλου – Ξεκινά η αναζήτηση διαδόχου

Ο πρίγκιπας Χάρι τον είχε αποκαλέσει «Σφήκα» στα απομνημονεύματά του, περιγράφοντας τον ρόλο του στις συζητήσεις για την αποχώρηση του ίδιου και της Μέγκαν από τα βασιλικά καθήκοντα
THE LIFO TEAM
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΡΤΣ ΑΛΑΖΟΝΙΑ

Διεθνή / Έντονη κριτική στον Μερτς από το κόμμα του - Του καταλογίζουν αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά

Οι εσωκομματικές αναταράξεις προσθέτουν άλλον έναν πονοκέφαλο στον Γερμανό Καγκελάριο, ο οποίος βλέπει τα ποσοστά του ίδιου και του CDU να κατρακυλούν στις δημοσκοπήσεις
THE LIFO TEAM
Ένα gay ζευγάρι μαζί από το 1973 έγινε viral με την πιο απλή ιστορία αγάπης

Διεθνή / Ένα gay ζευγάρι μαζί από το 1973 έγινε viral με την πιο απλή ιστορία αγάπης

Ο Άλαν και ο Τόνι, ζευγάρι στη Νέα Υόρκη εδώ και 53 χρόνια, έγιναν viral μέσα από ένα βίντεο του Meet Cutes NYC. Η ιστορία τους δεν είναι απλώς γλυκιά· είναι μια σπάνια δημόσια εικόνα κουίρ γήρατος, διάρκειας και καθημερινής τρυφερότητας.
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ επιτέθηκε στην Αν Χάθαγουεϊ για μια ομιλία υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ επιτέθηκε στην Αν Χάθαγουεϊ για μια ομιλία υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων

Ο Έλον Μασκ επιτέθηκε στην Αν Χάθαγουεϊ για ομιλία της από το 2018 υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων. Την αποκάλεσε «μαριονέτα», μετατρέποντας ένα παλιό βίντεο σε νέο επεισόδιο ομοφοβικής επίθεσης.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Oι μέχρι στιγμής πληροφορίες λένε ότι δεν ήταν έκθεση αλλά διαγωνισμός για το σκιτσάρισμα καρικατούρας του Μωάμεθ με έπαθλο $10.000. Για τους Μουσουλμάνους η απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ είναι υβριστική πράξη.
Μπορεί να είναι για τους Μουσουλμάνους η απεικόνιση του προφήτη τους υβριστική πράξη, αυτό όμως δε δικαιολογεί την επίθεσή τους. Αν δε γνωρίζεις, στις ΗΠΑ υπάρχει κάτι που λέγεται ελευθερία έκφρασης και προστατεύεται από το Σύνταγμα. Αν οι δυό τρομοκράτες ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την έκθεση, δεν είχαν παρά να διοργανώσουν δική τους για να φτιάξουν σκίτσ α π.χ. του Χριστού η του Βούδα. Οι θερμόαιμες αντιδράσεις δεν έχουν θέση στις ΗΠΑ η στον υπόλιπο κόσμο, όπου η ελευθερία της έκφρασης τηρείται. Φαίνεται ότι οι δυό τρομοκράτες δεν σκέφτηκαν που πήγαιναν να επιτεθούν και ότι εκει ήταν Garland, Texas και όχι Βαγδάτη.