ΗΠΑ: Δύο ένοπλοι νεκροί από ανταλλαγή πυροβολισμών σε έκθεση για τον Μωάμεθ

ΗΠΑ: Δύο ένοπλοι νεκροί από ανταλλαγή πυροβολισμών σε έκθεση για τον Μωάμεθ Facebook Twitter
2

Δύο ένοπλοι έπεσαν νεκροί μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στο Γκάρλαντ του Τέξας. Οι ένοπλοι είχαν λίγη ώρα πριν ανοίξει πυρ σε έκθεση τέχνης με θέμα τον προφήτη Μωάμεθ που διοργάνωνε αντι-ισλαμιστική ομάδα.

Οι αστυνομικές αρχές είπαν ότι οι ένοπλοι έφτασαν με αυτοκίνητο στην έκθεση και άνοιξαν πυρ, κατά ενός άνδρα ασφαλείας.

Ο άνδρας της ασφάλειας τραυματίστηκε από τα πυρά.

Οι αρχές εκκένωσαν την εκδήλωση και απέκλεισαν την περιοχή μετά από αναφορές για ύπαρξη εμπρηστικού μηχανισμού στον τόπο του συμβάντος.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Η νοσταλγία για την αυταρχική μοναρχία του Σάχη έχει αυξηθεί στη σκιά μιας αντιπολίτευσης χωρίς σαφείς ηγέτες, ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, δεν προσφέρει πραγματική εναλλακτική λύση και δεν απολαμβάνει ουσιαστική υποστήριξη στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει τη ρητορική του για τη Γροιλανδία, απειλώντας με δασμούς όσους αντιστέκονται στα σχέδιά του και υποστηρίζοντας ότι το νησί είναι κρίσιμο για την ασφάλεια των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
«Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

Διεθνή / «Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

«Διαβεβαιώνω όλους όσοι ανησυχούν και αισθάνονται προσβεβλημένοι ότι δεν έχω ούτε την παραμικρή αμφιβολία πως ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης είναι Ελληνες φιλόσοφοι», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Oι μέχρι στιγμής πληροφορίες λένε ότι δεν ήταν έκθεση αλλά διαγωνισμός για το σκιτσάρισμα καρικατούρας του Μωάμεθ με έπαθλο $10.000. Για τους Μουσουλμάνους η απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ είναι υβριστική πράξη.
Μπορεί να είναι για τους Μουσουλμάνους η απεικόνιση του προφήτη τους υβριστική πράξη, αυτό όμως δε δικαιολογεί την επίθεσή τους. Αν δε γνωρίζεις, στις ΗΠΑ υπάρχει κάτι που λέγεται ελευθερία έκφρασης και προστατεύεται από το Σύνταγμα. Αν οι δυό τρομοκράτες ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την έκθεση, δεν είχαν παρά να διοργανώσουν δική τους για να φτιάξουν σκίτσ α π.χ. του Χριστού η του Βούδα. Οι θερμόαιμες αντιδράσεις δεν έχουν θέση στις ΗΠΑ η στον υπόλιπο κόσμο, όπου η ελευθερία της έκφρασης τηρείται. Φαίνεται ότι οι δυό τρομοκράτες δεν σκέφτηκαν που πήγαιναν να επιτεθούν και ότι εκει ήταν Garland, Texas και όχι Βαγδάτη.