«Η Ελλάδα περιμένει ως 5 δισεκ. από τη Ρωσία»

«Η Ελλάδα περιμένει ως 5 δισεκ. από τη Ρωσία» Facebook Twitter
10

Η Ελλάδα περιμένει την άμεση προκαταβολή από την Ρωσία 3-5 δισεκατομμυρίων που θα της επιτρέψει να πάρει περισσότερο χρόνο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Αγορά». Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για την προκαταβολή για τον αγωγό  «Greek stream», ένα έργο που φαίνεται να συμφωνήθηκε κατά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Πούτιν.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται το περιοδικό Spiegel το οποίο τονίζει ότι το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας θα υπογραφεί την ερχόμενη εμβομάδα, με τον Ρώσο πρόεδρο να αποφασίζει τη διέλευση του αγωγού μέσω Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Έλληνα αξιωματούχο που επικαλείται το περιοδικό,  οι υπογραφές μεταξύ Μόσχας και Αθήνας για τον αγωγό αναμένονται να μπουν  το πιθανότερο την Τρίτη.  Τα κεφάλαια θα αποτελούν προκαταβολή των κερδών που θα προκύψουν για την ελληνική πλευρά από τα τέλη διέλευσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος αναφέρει χαρακτηριστικά πως πρόκειται για μία συμφωνία που «μπορεί να γυρίσει σελίδα για την Ελλάδα».

Για το θέμα αυτό ρωτήθηκε το πρωί στον Σκάι ο υπ. Εργασίας κ. Δημήτρης Στρατούλης ο οποίος δήλωσε ότι «ο αγωγός θα γίνει για να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας». «Τα όποια χρήματα δοθούν θα είναι προκαταβολή έναντι των κερδών που θα έχει η χώρα μας και θα πάνε για την ανάπτυξή της», τόνισε.

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM