Lufthansa: Δεν είχαμε υποχρέωση να ενημερώσουμε για την κατάθλιψη του Λούμπιτς

Lufthansa: Δεν είχαμε υποχρέωση να ενημερώσουμε για την κατάθλιψη του Λούμπιτς Facebook Twitter
6

Η αεροπορική εταιρεία Lufthansa υποστήριξε τη Δευτέρα ότι δεν ήταν υποχρεωμένη να ενημερώσει τις γερμανικές αρχές πολιτικής αεροπορίας για την κατάθλιψη που είχε στο παρελθόν ο Αντρέας Λούμπιτς, επειδή είχε λάβει πιστοποίηση για πιλότος πριν ισχύσουν οι αυστηρότεροι κανονισμοί το 2013, επισημαίνει το Reuters.

Ο Λούμπιτς, ο συγκυβερνήτης της πτήσης της Germanwings (θυγατρικής της Lufthansa) που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, πιστεύεται ότι έριξε σκόπιμα το αεροσκάφος.

Όπως αναφέρει το Reuters, το ερώτημα του τι ακριβώς γνώριζε η Lufthansa για τα ψυχιατρικά προβλήματα του συγκυβερνήτη ενδέχεται να είναι παράγοντας όσον αφορά την ευθύνη της εταιρίας για το δυστύχημα. Η ασφαλιστική εταιρεία Allianz εκτιμά ότι οι ασφαλιστικές θα πληρώσουν περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις.

Ο Λούμπιτς διέκοψε την εκπαίδευσή του για αρκετούς μήνες το 2009. Όταν επέστρεψε, δήλωσε μέσω email στους εκπαιδευτές της Lufthansa ότι είχε ξεπεράσει μια περίοδο βαριάς κατάθλιψης. Του δόθηκε πιστοποίηση για να πετάξει εμπορικά αεροσκάφη το 2012.

Οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί ορίζουν ότι οι πιλότοι με ψυχιατρικά προβλήματα θα πρέπει να αναφέρονται στην υπηρεσία χορήγησης αδειών από τους ιατρικούς εξεταστές, η οποία μπορεί να αποφασίσει πιθανή αναστολή της άδειάς τους. Η Luftfahrtbundesamt (LBA), η γερμανική υπηρεσία, ανέφερε την Κυριακή ότι δεν είχε «καμία πληροφορία» πριν την τραγωδία για την κατάθλιψη του Λούμπιτς.

Η Lufthansa υποστηρίζει ότι μια διάταξη του νέου κανονισμού, που τέθηκε σε ισχύ στη Γερμανία τον Απρίλιο του 2013, προστάτευε ορισμένα προϋπάρχοντα πιστοποιητικά καταλληλότητας των πιλότων και ιατρικά πιστοποιητικά που είχαν εκδοθεί από γιατρούς εξειδικευμένους σε θέματα υγείας των πιλότων. Οι γιατροί θα μπορούσαν κατά συνέπεια να εκδώσουν παράταση αυτών των ιατρικών πιστοποιητικών ακόμη και μετά την εφαρμογή των νέων κανονισμών.

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΙΑΝΙ ΙΝΦΑΝΤΙΝΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τζιάνι Ινφαντίνο: Κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου σχετικά με τις σχέσεις του με τον Τραμπ

Με επιστολή του ο Τζέιμι Ράσκιν, επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, καταδικάζει τη συμπεριφορά του Ινφαντίνο
THE LIFO TEAM
Πώς η ιμπογκαΐνη πέρασε από τον Τζο Ρόγκαν στο Οβάλ Γραφείο

Διεθνή / Ο Τραμπ μετατρέπει την ψυχεδελική υπόσχεση του Τζο Ρόγκαν σε κυβερνητική πολιτική

Ο Τζο Ρόγκαν έσπρωξε την ιμπογκαΐνη μέχρι το Οβάλ Γραφείο και ο Τραμπ ζητά γρηγορότερη έρευνα για ψυχεδελικές θεραπείες. Οι υποστηρικτές της μιλούν για ελπίδα σε εθισμούς και τραύμα, οι ειδικοί για σοβαρούς κινδύνους.
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΟΥΤΙΕΡΕΣ ΚΥΠΡΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Διεθνή / Reuters: Διπλωματική πρωτοβουλία Γκουτέρες για το Κυπριακό - Νέες συνομιλίες μετά από μία δεκαετία

Ο Γκουτέρες, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται στα τέλη του 2026, θα συναντηθεί ξεχωριστά την Τρίτη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να πλήξει περισσότερο το Ιράν από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς;

Ο Τραμπ ανέστειλε τις επιθέσεις κατά του Ιράν και δήλωσε πως η χώρα ζήτησε συνάντηση για νέες διαπραγματεύσεις, με το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών να διαψεύδει τον ισχυρισμό του
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Έτσι, έτσι αγαπητή Lufthansa. Τι σημασία έχει ο θρήνος των Γερμανών συμπατριωτών σας; Τα λεφτουδάκια σας να προστατεύσετε, που μπορεί να τα χάσετε πληρώνοντας τεράστιες αποζημιώσεις.
Με αυτο τωρα καθησυχάζει κανενα; Πιο πολυ πανικο προκαλει, αν σκεφτει κανεις τι προβλημα μπορει να εχει ο καθε πιλοτος και οι εταιριες δεν θεωρουν υποχρεωση τους να το αναφερουν εκει που πρεπει...