Γκουρία: Δεν ευθύνεται η Τρόικα για τα προβλήματα της Ελλάδας

Γκουρία: Δεν ευθύνεται η Τρόικα για τα προβλήματα της Ελλάδας Facebook Twitter
SOOC
3

Δεν ευθύνεται η Τρόικα για τα προβλήματα της Ελλάδας. Δήλωσε ο Άνχελ Γκουρία. Ο γ.γ. του ΟΟΣΑ με τον οποίο συμφώνησε πριν από μερικές ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας να συνεργαστεί για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας.

«Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν γεννήθηκαν πριν πέντε χρόνια, αλλά πολύ νωρίτερα, όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις έλεγαν ότι το έλλειμμα τους ανέρχεται στο 5%, ενώ ήταν 15%» υποστήριξε ο Γκουρία σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole, σημειώνοντας ότι δεν είναι παραγωγικό να ενοχοποιείται η τρόικα για τα προβλήματα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα είπε, συνεργάζεται χέρι-χέρι με την ελληνική κυβέρνηση ώστε να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις, που έχουν σαν στόχο την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, την αντιμετώπιση της διαφθοράς, καθώς και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δεν ειπε κανεις πως ευθυνεται η Τροικα... οχι,αυτη ηρθε στο τελος να μας αποτελειωσει. Δεν ηταν και οι τρεις μαγοι με τα δωρα,μην τους αγιοποιησουμε κιολας...
Το έλλειμα ξέφυγε εκτός ελέγχου κατα την περιοδο της διακυβερνησης Καραμανλη-Πακη οταν τα έξοδα εκτοξευθηκαν μέσα απο ένα συνδυασμό μαζικών προσλήψεων στο δημόσιο και σκανδαλωδών συμβάσεων δημοσίων έργων με άυξηση δανεισμού. Και αυτοί βέβαια απλά επιταχύνανε το καταστροφικό έργο των Πασοκο-ΝΔ που ειχε ξεκινήσει τις δεκαετίες '80-'90. Πες το βέβαια αυτο στο πόπολο που του πουλάνε εξεταστικές για το "μνημόνιο" απο το 2009 και μετά... Ειματε πραγματικά άξιοι της μοιρας μας.