Φαλσιανί: Ο Παπανδρέου έφερε την Τρόικα για να μη βγουν στη φόρα τα 500 εκατ. της Μαργαρίτας

Φαλσιανί: Ο Παπανδρέου έφερε την Τρόικα για να μη βγουν στη φόρα τα 500 εκατ. της Μαργαρίτας Facebook Twitter
22

Ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε την τρόικα στην Ελλάδα εκβιαζόμενος, ώστε να μην αποκαλυφθεί ότι η μητέρα του είχε βγάλει παράνομα μεγάλο χρηματικό ποσό στο εξωτερικό. Αυτό υποστηρίζει ο Ερβέ Φαλσιανί, ο πρώην υπάλληλος της HSBC, στο νέο βιβλίο του που κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο άνθρωπος που αποκάλυψε και παρέδωσε τη «λίστα Λαγκάρντ», ισχυρίζεται ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου διατηρούσε λογαριασμό με 500 εκατ. ευρώ στην HSBC.

Η ιταλική εφημερίδα Corrierre della Sera, που προδημοσιεύει σήμερα αποσπάσματα του βιβλίου Φαλσιανί υποστηρίζει ότι η λίστα των χρυσών καταθετών της τράπεζας χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να επιβληθούν πολιτικές λιτότητας. Αυτό, πάντα κατά την άποψή του, συνέβη στην περίπτωση της Ελλάδας. Ο Παπανδρέου, λέει, δέχθηκε «πιέσεις και εκβιασμούς».

Και συνεχίζει ο Φαλσιανί «Το 2011 η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας είχε ανατεθεί στον Νικολά Σαρκοζί ο οποίος είχε αυτή τη λίστα και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου».

Φαλσιανί: Ο Παπανδρέου έφερε την Τρόικα για να μη βγουν στη φόρα τα 500 εκατ. της Μαργαρίτας Facebook Twitter

Tο βιβλίο του, έχει τίτλο «La cassaforte degli evasore» (Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων).

Ο 44χρονος γαλοϊταλός Φαλσιανί, που παραμένει καταζητούμενος από τις ελβετικές αρχές, μεγάλωσε στο Μονακό και προσελήφθη ως αναλυτής συστημάτων υπολογιστών στο ελβετικό υποκατάστημα της HSBC το 2000.

Όταν μερικά χρόνια αργότερα μετατέθηκε στην HSBC Γενεύης υπέκλεψε οικονομικά στοιχεία για περισσότερους από 106.000 πελάτες της τράπεζας από τουλάχιστον 200 χώρες που διατηρούσαν 300.000 ιδιωτικούς λογαριασμούς. Την Κυριακή το βράδυ η λίστα και τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν σε μια μεγάλου μεγέθους έρευνα που έγινε γνωστή ως SwissLeaks.

Διαβάστε επίσης: Τι απαντά ο Γ. Παπανδρέου για τις αποκαλύψεις Φαλτσιανί

 

 

22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM