Οι ερωτικές σχέσεις είναι και θέμα ενός γονιδίου

Οι ερωτικές σχέσεις είναι και θέμα ενός γονιδίου Facebook Twitter
1

Ακόμη και οι ερωτικές σχέσεις είναι θέμα γονιδίων σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Σιαολίν Ντζου.

Όπως σημειώνεται στην έρευνα, η  μετάλλαξη ενός γονιδίου, αυξάνει τις πιθανότητες μιας νέας ή ενός νέου να κάνει σχέση, επομένως το πόσο εύκολα τα «φτιάχνει» κανείς έχει και γενετικό υπόβαθρο.

Το γονίδιο αυτό είναι το 5-ΗΤΑ1 και μία κρίσιμη μετάλλαξή του οδηγεί στην αύξηση της σεροτονίνης στον εγκέφαλο ενώ μια άλλη μετάλλαξη μειώνει τη σεροτονίνη, «παίζοντας» έτσι με την ψυχική διάθεση και κάνοντας πιο δύσκολη την προσπάθεια να κλείνει κάποιος ένα ραντεβού.  

Υπάρχουν πάντως και άλλοι επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι αυτή η γονιδιακή επίδραση είναι μικρή, και ότι το να κάνει κάποιος μια σχέση είναι πιο πολύπλοκη διαδικασία.

Οι ερευνητές του που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports, σύμφωνα με τη βρετανική «Guardian», ανέλυσαν δείγματα DNA από 579 φοιτητές.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξαμε ινσταγκραμικούς κήπους. Ξοδέψαμε περιουσίες. Τώρα μαράθηκαν όλα.

Living / Φτιάξαμε ινσταγκραμικούς κήπους. Ξοδέψαμε περιουσίες. Τώρα μαράθηκαν όλα.

Εκτός από τάση και διακόσμηση, τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί που δύσκολα επιβιώνουν στις κλιματικές συνθήκες της Αθήνας. Και αυτό δεν θα σου το πει κανείς στους χώρους που θα τα αγοράσεις.
M. HULOT
Honey Nest: Στον concept παιδότοπο της Νέας Σμύρνης μικροί και μεγάλοι περνούν εξίσου καλά

Living / Honey Nest: Στον concept παιδότοπο της Νέας Σμύρνης μικροί και μεγάλοι περνούν εξίσου καλά

Η Μαντώ, η Δανάη και ο Αλέξης έφτιαξαν έναν χώρο όπου πρωταγωνιστούν τα ξύλινα παιχνίδια και τα παστέλ χρώματα, διαθέτει μαγαζί και μικρό μπαρ και οι κάτοικοι της γειτονιάς κάνουν φιλίες.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Living / Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Η Νανάκο Κομπαγιάσι μεγάλωσε σε μια επαρχία της Ιαπωνίας, έπαιξε ποδόσφαιρο στο πιο υψηλό επίπεδο, τα παράτησε, αφοσιώθηκε στη δουλειά της, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει, στην Ευρώπη αυτήν τη φορά. Και η ζωή την έβγαλε στο Περιστέρι.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Living / Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πια εργαλείο. Το 2026, στο HR γίνεται στρατηγικός παίκτης. Όχι για να αντικαταστήσει τον άνθρωπο, αλλά για να αλλάξει ριζικά το πώς οι οργανισμοί παίρνουν αποφάσεις γι’ αυτόν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ

σχόλια

1 σχόλια