Έλλειψη σοκολάτας παγκοσμίως μέχρι το 2020

Έλλειψη σοκολάτας παγκοσμίως μέχρι το 2020 Facebook Twitter
19

Σύμφωνα με τους μεγαλύτερους παραγωγούς σοκολάτας παγκοσμίως, την Mars Inc και την Barry Callebaut AG, η ζήτηση της σοκολάτας ανεβαίνει συνεχώς, ενώ η παραγωγή μειώνεται. Οι προβλέψεις των παραγωγών είναι ότι μέχρι το 2020, η έλλειψη σοκολάτας θα είναι γεγονός και το 2030 θα υπολείπεται κατά 2 εκατομμύρια τόνους, γράφει το Bloomberg news.

Οι αιτίες της έλλειψης είναι οι ασθένειες του κακάο, η ξηρασία και η μείωση των καλλιεργειών κακάο για πιο προσοδοφόρα προϊόντα, όπως καλαμπόκι και καουτσούκ. Ήδη το 2013 ο πλανήτης κατανάλωσε περισσότερο κακάο από την συνολική παραγωγή της χρονιάς. Το 2014, παρά την αύξηση της παραγωγής, η ποσότητα μόλις που κατάφερε να συμβαδίσει με τη ζήτηση. Από το 1993 μέχρι το 2007, η τιμή του κακάο ήταν 1465 δολάρια ανά τόνο κατά μέσο όρο. Κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι ετών, η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 87%.

Oι προσπάθειες για να γίνει η σοκολάτα άφθονη και φτηνή είχαν ως αποτέλεσμα να μετατραπεί σε κάτι άνοστο, όπως οι ντομάτες, το κοτόπουλο και οι φράουλες των σούπερ μάρκετ. Η ελπίδα για το μέλλον βρίσκεται σε μια νέο είδος κακάο που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ανθεκτικό αλλά και ιδιαίτερα εύγευστο. Αυτή η νέα ποικιλία υπόσχεται στον κόσμο άφθονη και σταθερή παραγωγή σοκολάτας.

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM

σχόλια

12 σχόλια
Βασικά οι περισσότερες σοκολάτες έχουν τόσα πρόσθετα που δεν θα έπρεπε να πωλούνται ως "σοκολάτα". Πολλές εταιρίες δεν χρησιμοποιούν κάν αληθινό κακάο. Για πολυ καιρό νόμιζα ότι είχα αλλεργία στη σοκολάτα/κακάο, μέχρι που ανακάλυψα ότι ήταν όλα τα πρόσθετα και λοιπά υποκατάστατα συστατικά σε μια μπάρα σοκολάτας που μου δημιουργούσαν αλλεργία. Το αληθινό κακάο είναι ακριβό προϊόν , αδύνατον να χρησιμοποιηθεί σε ένα τόσο εμπορικό φαγώσιμο όπως η σοκολάτα.