ΤΗΕ LIFO TALKS

Έλλειψη σοκολάτας παγκοσμίως μέχρι το 2020

Έλλειψη σοκολάτας παγκοσμίως μέχρι το 2020 Facebook Twitter
19

Σύμφωνα με τους μεγαλύτερους παραγωγούς σοκολάτας παγκοσμίως, την Mars Inc και την Barry Callebaut AG, η ζήτηση της σοκολάτας ανεβαίνει συνεχώς, ενώ η παραγωγή μειώνεται. Οι προβλέψεις των παραγωγών είναι ότι μέχρι το 2020, η έλλειψη σοκολάτας θα είναι γεγονός και το 2030 θα υπολείπεται κατά 2 εκατομμύρια τόνους, γράφει το Bloomberg news.

Οι αιτίες της έλλειψης είναι οι ασθένειες του κακάο, η ξηρασία και η μείωση των καλλιεργειών κακάο για πιο προσοδοφόρα προϊόντα, όπως καλαμπόκι και καουτσούκ. Ήδη το 2013 ο πλανήτης κατανάλωσε περισσότερο κακάο από την συνολική παραγωγή της χρονιάς. Το 2014, παρά την αύξηση της παραγωγής, η ποσότητα μόλις που κατάφερε να συμβαδίσει με τη ζήτηση. Από το 1993 μέχρι το 2007, η τιμή του κακάο ήταν 1465 δολάρια ανά τόνο κατά μέσο όρο. Κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι ετών, η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 87%.

Oι προσπάθειες για να γίνει η σοκολάτα άφθονη και φτηνή είχαν ως αποτέλεσμα να μετατραπεί σε κάτι άνοστο, όπως οι ντομάτες, το κοτόπουλο και οι φράουλες των σούπερ μάρκετ. Η ελπίδα για το μέλλον βρίσκεται σε μια νέο είδος κακάο που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ανθεκτικό αλλά και ιδιαίτερα εύγευστο. Αυτή η νέα ποικιλία υπόσχεται στον κόσμο άφθονη και σταθερή παραγωγή σοκολάτας.

19

ΤΗΕ LIFO TALKS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Νετανιάχου: Εάν το Ιράν διαταράξει τις εκλογές «θα υποστεί αντίποινα»

Εντείνεται η ανησυχία του για τις εκλογές στο Ισραήλ - Νωρίτερα το Axios μετέδωσε ότι «έχει ζητήσει τις τελευταίες ημέρες από τον Τραμπ να εκφράσει πιο ανοικτά τη στήριξή του στην προεκλογική του εκστρατεία»
THE LIFO TEAM
ΟΜΠΑΜΑ ΤΡΑΜΠ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Μετά από 2 χρόνια χάους έχετε την ευκαιρία να πείτε «Αρκετά» - Η ομιλία Ομπάμα ενόψει εκλογών

«Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να περιορίσουμε τουλάχιστον μερικές από τις ανοησίες αυτής της κυβέρνησης», είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ

Διεθνή / Βρετανία: Ο υπουργός Άμυνας προειδοποιεί ότι η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη για πόλεμο σε 1.000 ημέρες

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Γουες Στρίτινγκ προειδοποιεί ότι οι αντίπαλοι του Ηνωμένου Βασιλείου ενδέχεται να είναι σε θέση να επιτεθούν στη χώρα έως το 2030
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ

Διεθνή / Νέα Υόρκη: Διακανονισμός άνω των 800 εκατ. δολαρίων από την Καθολική Αρχιεπισκοπή για σεξουαλικές κακοποιήσεις

Η Καθολική Αρχιεπισκοπή της Νέας Υόρκης γίνεται το τελευταίο καθολικό ίδρυμα που καταβάλλει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τη διευθέτηση υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης
THE LIFO TEAM

σχόλια

12 σχόλια
Βασικά οι περισσότερες σοκολάτες έχουν τόσα πρόσθετα που δεν θα έπρεπε να πωλούνται ως "σοκολάτα". Πολλές εταιρίες δεν χρησιμοποιούν κάν αληθινό κακάο. Για πολυ καιρό νόμιζα ότι είχα αλλεργία στη σοκολάτα/κακάο, μέχρι που ανακάλυψα ότι ήταν όλα τα πρόσθετα και λοιπά υποκατάστατα συστατικά σε μια μπάρα σοκολάτας που μου δημιουργούσαν αλλεργία. Το αληθινό κακάο είναι ακριβό προϊόν , αδύνατον να χρησιμοποιηθεί σε ένα τόσο εμπορικό φαγώσιμο όπως η σοκολάτα.