Διάβημα διαμαρτυρίας προς την Ελλάδα από τα Σκόπια

Διάβημα διαμαρτυρίας προς την Ελλάδα από τα Σκόπια Facebook Twitter
11

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκο, προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εξαιτίας των «τελευταίων δραστηριοτήτων των ειδικών δυνάμεων της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια κοινής άσκησης με την Εθνική Φρουρά της Κύπρου, τον Ιούλιο του 2014, κατά την οποία ακούστηκαν προκλητικά και μισαλλόδοξα συνθήματα».

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ «ζητά από τις ελληνικές αρχές να καταδικάσουν απερίφραστα τέτοια περιστατικά και τάσεις οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τις ευρωπαϊκές αξίες και κριτήρια και να μεριμνήσουν ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιες απολίτιστες πράξεις» και εξέφρασε «την έντονη διαμαρτυρία της για τη βίαιη και απειλητική ρητορική που χρησιμοποιούν οι Έλληνες στρατιώτες, η οποία είναι χαρακτηριστική κάποιων άλλων καιρών».

«Τέτοιες πράξεις προκαλούν διακρατικό μίσος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, όπου προστίθεται ότι η κυβέρνηση της χώρας προβαίνει σε όλες τις διπλωματικές ενέργειες προκειμένου να καταδικαστεί αυτό το περιστατικό, αλλά και άλλα παρόμοια περιστατικά στην Ελλάδα, τα οποία δεν συμβάλλουν στην προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας και στο πνεύμα της συνεργασίας.

Το βίντεο από το περιστατικό με τους Έλληνες λοκατζήδες στο Σταυροβούνι της Κύπρου αναπαράχθηκε από αρκετά ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

 

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Βάζει ανθρώπους να προσεγγίζουν στελέχη μας και να τους λένε "φύγε από εκεί"»

«Είναι το αποκορύφωμα του θράσους και της έλλειψης επίγνωσης να προσπαθείς να εξαπατήσεις ξανά τον κόσμο που σε έχει καταλάβει», σχολίασε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» για τον Αλέξη Τσίπρα
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πάει και αυτό το καλοκαίρι» - Το κυριακάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού

Το Μετρό Θεσσαλονίκης και ο Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, η αύξηση του ΑΕΠ, η ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, οι νέες συντάξεις χηρείας και οι χαμηλότερες τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, αναφέρονται μεταξύ άλλων, στην κυριακάτικη ανάρτηση του πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM
ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για μετρό Θεσσαλονίκης: «Ξεκινά ο σχεδιασμός της επέκτασης προς τις βορειοδυτικές συνοικίες»

Ο πρωθυπουργός παρέστη στα εγκαίνια της επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά - Οι πέντε νέοι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 3 το μεσημέρι
THE LIFO TEAM
ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Πολιτική / Ελλάδα – Ιταλία: Στις 8 Σεπτεμβρίου η συμφωνία για τις δύο ιταλικές φρεγάτες FREMM

Με τη νέα συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι νομικοί, οικονομικοί και τεχνικοί όροι για την απόκτηση των δύο φρεγατών, καθώς και οι λεπτομέρειες για τη μεταβίβαση και την ένταξή τους στο Πολεμικό Ναυτικό
THE LIFO TEAM

σχόλια

8 σχόλια
Θυμάμαι τότε που τραγουδάγαμε το " δεν περνάς κυρα Μαρια,δεν περνάς, περνάς". Στρατός είναι αν καταλαβαίνουμε το νόημα της υπαρξής του.Και στην σειρά μου, λίγο μετά την επανάσταση του 21',χωρίς καμιά αιτιολογία αν είχα τούρκο μπροστά μου θα τον έτρωγα live.Αυτά κάνει ο στρατός σε οδηγεί χωρίς να σου αφήσει καιρό να σκεφτείς,ξέρουν καλά ό,τι ο άνθρωπος λειτουργεί πάντα υπό συνθήκες και με αγελαία συμπεριφορά.
Οι περισσότεροι από αυτούς, παρακολουθούσαν (και εξακολουθούν), ταινίες με τους Σταλόνε, Αρντολντ Σβαρτσενέγκερ, Τζακ Νόρις, Στίβεν Σιγκάλ, Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Κλιντ Ίστγουντ και νομίζανε πως κάπως έτσι θα είναι οι λοκατζίδες...!Κάποιοι ελάχιστοι από αυτούς που αλλάζουν σώμα ή παίρνουν αναβολή (και καλά κάνουν), κατάλαβαν πως τελικά είναι κάτι σαν τους κομπάρσους που πεθαίνουν με διάφορους τρόπους στα πλάνα των μαχών...Οι υπόλοιποι παραμένουν, υπομένοντας αυτές τις διάφορες μ@λ@κίες που τις ονομάζουν εκπαίδευση...
"There is no instance of a nation benefitting from prolonged warfare"Κι εμείς χρονια τώρα παριστανουμε τους περικυκλωμένους, έχουμε κάνει τους πάντες εχθρούς, είμαστε πρωταθλητές στις στρατιωτικές (οχι αμυντικές οπως πονηρά τις βάφτισαν) δαπάνες. Απο οταν δημοσιεύτηκε αυτο το βίντεο διάβασα απίστευτες μπούρδες, οτι έτσι λέει πρεπει να εκπαιδεύονται τα κομμαντα γιατι πως αλλοιώς θα κόψουν λαιμούς και κάτι παρόμοια. Η αποθέωση της ανοησίας.
παρά τις αγριάδες τελευταία φορά που προσπάθησαν οι ειδικές δυνάμεις να τα βάλουν με τούρκους χάσαμε ένα ελικόπτερο και δυο βραχονησίδες ενώ κερδίσαμε τρεις ακόμα ήρωες ή μάλλον μάρτυρες γιατί οι ήρωες πετυχαίνουν. Οπότε μήπως η εκπαίδευση να εστίαζε λίγο περισσότερο στο να τους κάνει στρατιώτες και λίγο λιγότερο στο να τους ενσταλλάξει την ηλίθια μάτσο ιδεολογία του νεοέλληνα;Όμως τότε δε θα ήταν θητεία (=μηχανισμός δημιουργίας εθνικού φρονήματος της χώρας των μεγάλων επιτυχιών, ένα μέρος που πάει ο βοσκός "για να γίνει ΑΝΤΡΑ") αλλά αληθινός στρατός, με παραπάνω από 1 επιτυχία τα τελευταία 1000 χρόνια. :)
Φίλε είσαι λάθος στην ανάλυσή σου. Σε τι έφταιξαν ακριβώς οι ειδικές δυνάμεις τη βραδιά των Ιμίων; Αυτό που τους ζητήθηκε το έκαναν. Επίσης τις βραχονησίδες δεν της χάσαμε. Εξακολουθούν να είναι μέρος της Ελλάδας. Ας μην είμαστε πια και τόσο ηττοπαθείς.
η ημιμάθεια ειναι κακος σύμβουλος φιλε μου. Η βράδια εκεινη στα ιμια ξεκίνησε με 2 μέλη των ΟΥΚ να αφοπλίζουν και να κραταν αιχμαλώτους μια ομαδα απο 8 τούρκους κομάντο. Ολα τα αλλα αρχισαν μετα την εντολη των ...Ελλήνων πολιτικών για ελευθέρωση τους.