Το πράσινο φως για τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό δίνει η Βρετανία

Το πράσινο φως για τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό δίνει η Βρετανία Facebook Twitter
4
Το πράσινο φως για τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό δίνει η Βρετανία Facebook Twitter

Τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, οι κάτοικοι της Μεγάλης Βρετανίας θα ξεκινήσουν να βλέπουν στους δρόμους αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς, καθώς εγκρίθηκε η χορήγηση άδειας κυκλοφορίας για τον συγκεκριμένο τύπο οχήματος και εκτός ιδιωτικών δρόμων. Η κίνηση αυτή είναι μια προσπάθεια της βρετανικής κυβέρνησης να εδραιώσει τη χώρα ως πρόσφορο έδαφος για την κατασκευή και δοκιμή τους.

Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό είναι χωρίς αμφιβολία το μέλλον στις μετακινήσεις, αλλά η εξάπλωσή της χρήσης τους  προϋποθέτει πολύ χρόνο και προσπάθεια. Προτεραιότητα αποτελεί η δημόσια ασφάλεια, καθώς υπάρχουν φόβοι για τυχόν ατυχήματα που μπορεί να προκληθούν από ελαττωματικά ηλεκτρονικά συστήματα. Εκτός αυτού, και το FBI εκφράζει τους προβληματισμούς του για τα αυτόματα οχήματα, αφού λόγω της φύσης τους θα μπορούσαν εύκολα να υποβοηθήσουν εγκληματικές ενέργειες ή και να αποτελέσουν από μόνα τους όπλο σε έγκλημα.

Με πρωταρχικό στόχο την ολοκλήρωση των δοκιμών, η Βρετανία πιέζει την κατασκευή συγκεκριμένων χώρων για τον σκοπό αυτό ενώ στο Μίσιγκαν των Η.Π.Α. υπάρχουν βλέψεις για τη δημιουργία ''πόλης'' που θα προορίζεται αποκλειστικά για δοκιμές ρομποτικής και αυτόνομων συστημάτων.

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά για το αν τελικά αυτά τα σχέδια θα ευοδώσουν ή για το κατά πόσο οι νέες αυτές τεχνολογικές εφευρέσεις θα γίνουν αποδεκτές από το ευρύ κοινό. Το μόνο σίγουρο είναι, πάντως, ότι η Βρετανία προσπαθεί να μετατραπεί σε παγκόσμιο τεχνολογικό κέντρο, με την κυβέρνησή της να αναζητά συνεχώς νέες κινήσεις που να παίξουν αποφασιστικό ρόλο στο να γίνει αυτό το όραμα πραγματικότητα.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος συνομιλιών εν μέσω νέων απειλών του Τραμπ

«Όσο κι αν μιλούν, εμείς είμαστε εκείνοι που δρούμε», ήταν η απάντηση του προέδρου του ιρανικού Κοινοβουλίου, Μοχάμαντ Γκαλιμπάφ, στις απειλές του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΛΒΕΤΙΑ

Διεθνή / Τραμπ προς Ιράν: «Θα χτυπήσουμε ξανά πολύ πιο σκληρά» αν δεν σταματήσει τη Χεζμπολάχ

Η προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου ήρθε ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν στην Ελβετία, με το Λίβανο και τα Στενά του Ορμούζ να κυριαρχούν στην ατζέντα
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΕΛΒΕΤΙΑ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Στην Ελβετία ο Τζέι Ντι Βανς: «Το πρόβλημα είναι ότι κάποιος θα ανοίξει πυρ και κάποιος θα απαντήσει»

Σήμερα οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ιράν στην Ελβετία με φόντο τον Λίβανο, τα Στενά και τα διόδια Τραμπ - Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών ενόψει των νέων διαπραγματεύσεων με το Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΙΡ ΣΤΑΡΜΕΡ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Βρετανία: Παραιτείται τη Δευτέρα ο Στάρμερ; - Τι θα ακολουθήσει εάν το κάνει

Πιο έντονη από ποτέ η δυσαρέσκεια των Βρετανών απέναντι στο πολιτικό σύστημα της χώρας, με τις πιέσεις προς τον Κιρ Στάρμερ να αυξάνονται και τα σενάρια για το μέλλον του να πληθαίνουν
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια