Το πράσινο φως για τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό δίνει η Βρετανία

Το πράσινο φως για τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό δίνει η Βρετανία Facebook Twitter
4
Το πράσινο φως για τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό δίνει η Βρετανία Facebook Twitter

Τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, οι κάτοικοι της Μεγάλης Βρετανίας θα ξεκινήσουν να βλέπουν στους δρόμους αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς, καθώς εγκρίθηκε η χορήγηση άδειας κυκλοφορίας για τον συγκεκριμένο τύπο οχήματος και εκτός ιδιωτικών δρόμων. Η κίνηση αυτή είναι μια προσπάθεια της βρετανικής κυβέρνησης να εδραιώσει τη χώρα ως πρόσφορο έδαφος για την κατασκευή και δοκιμή τους.

Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό είναι χωρίς αμφιβολία το μέλλον στις μετακινήσεις, αλλά η εξάπλωσή της χρήσης τους  προϋποθέτει πολύ χρόνο και προσπάθεια. Προτεραιότητα αποτελεί η δημόσια ασφάλεια, καθώς υπάρχουν φόβοι για τυχόν ατυχήματα που μπορεί να προκληθούν από ελαττωματικά ηλεκτρονικά συστήματα. Εκτός αυτού, και το FBI εκφράζει τους προβληματισμούς του για τα αυτόματα οχήματα, αφού λόγω της φύσης τους θα μπορούσαν εύκολα να υποβοηθήσουν εγκληματικές ενέργειες ή και να αποτελέσουν από μόνα τους όπλο σε έγκλημα.

Με πρωταρχικό στόχο την ολοκλήρωση των δοκιμών, η Βρετανία πιέζει την κατασκευή συγκεκριμένων χώρων για τον σκοπό αυτό ενώ στο Μίσιγκαν των Η.Π.Α. υπάρχουν βλέψεις για τη δημιουργία ''πόλης'' που θα προορίζεται αποκλειστικά για δοκιμές ρομποτικής και αυτόνομων συστημάτων.

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά για το αν τελικά αυτά τα σχέδια θα ευοδώσουν ή για το κατά πόσο οι νέες αυτές τεχνολογικές εφευρέσεις θα γίνουν αποδεκτές από το ευρύ κοινό. Το μόνο σίγουρο είναι, πάντως, ότι η Βρετανία προσπαθεί να μετατραπεί σε παγκόσμιο τεχνολογικό κέντρο, με την κυβέρνησή της να αναζητά συνεχώς νέες κινήσεις που να παίξουν αποφασιστικό ρόλο στο να γίνει αυτό το όραμα πραγματικότητα.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια