MET GALA 2024

Η Daily Mail χαρακτηρίζει τον Γιούνκερ "μέθυσο"

Η Daily Mail χαρακτηρίζει τον Γιούνκερ "μέθυσο" Facebook Twitter
1

Εντείνονται οι βρετανικές πιέσεις για να μην αναδειχθεί ως νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις 26 και 27 Ιουνίου που αναμένεται να αποφασίσει για το θέμα. Τη σκυτάλη πήρε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η οποία σε δημοσίευμά της χαρακτήρισε τον πρώην πρόεδρο του Eurogroup ως "μέθυσο" και ανίκανο να διατηρήσει τη θέση για την οποία προαλείφεται.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας επισημαίνει ότι η φερόμενη αδυναμία του Γιούνκερ στο ποτό είναι "κοινό μυστικό" στις Βρυξέλλες και επικαλείται "διπλωματικές πηγές" που λένε ότι "ο κ. Γιούνκερ φέρεται να πίνει κονιάκ για πρωινό".

Εξοργισμένος από όλα αυτά ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είχε απαντήσει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας: «Δεν έχω πρόβλημα με το ποτό, έλεος! Αφήστε με ήσυχο. Οι κατηγορίες είναι ψεύτικες. Δεν έχω προβλήματα υγείας! Το βρίσκω προσβλητικό να πρέπει να έρχομαι συνεχώς αντιμέτωπος με φήμες για μένα».

Εκτός από τη -διακριτική ως τώρα- στήριξη της Άνγκελα Μέρκελ και άλλων συντηρητικών ηγετών της ΕΕ -μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Σαμαράς, ως υποψήφιος του ΕΛΚ, ο Γιούνκερ έχει και τη στήριξη των εννέα σοσιαλδημοκρατών ηγετών, όπως ανακοίνωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Για να εξασφαλίσει την εκλογή του ο Γιούνκερ πρέπει να λάβει τη στήριξη της πλειοψηφίας των 28 κρατών-μελών και να συγκεντρώσει τουλάχιστον 376 ψήφους στο Ευρωπαϊκό Κοινουβούλιο.

1

MET GALA 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα Ορθόδοξη διακόνισσα στη σύγχρονη εποχή στην Ζιμπάμπουε

Διεθνή / Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ζιμπάμπουε

Η ορθόδοξη εκκλησία αλλάζει σελίδα - Η διακόνισσα Αγγελική, η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ιερό, σπουδάζει Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές και έχει στόχο μέσα από το έργο της να προστατεύσει τον πλανήτη
NEWSROOM
Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Με κανονιοβολισμούς στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Γιορκ γιορτάστηκε η επέτειος ενός χρόνου από την στέψη του Βρετανού μονάρχη στις 6 Μαΐου του 2023
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια